25 Kasım 2024
  • Bartın3°C
  • Ankara1°C
  • Bolu0°C
  • Kastamonu0°C
  • Zonguldak3°C
  • Karabük3°C

YERİNDE İNCELİYOR, DİNLİYOR VE ÇÖZÜYOR

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, sahil köylerinde sorunları dinledi ve çözüm yollarını aradı. Yatırımları yerinde inceleyen Kayış, Filyos’a açılması düşünülen 2 kilometrelik yolun bu bölge için büyük öneme sahip olduğunu belitti.

Yerinde inceliyor, dinliyor ve çözüyor

09 Mart 2017 Perşembe 09:35

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, hafta sonu Küçükkızılkum Köyü, Arıönü(Mugada), Büyükkızılkum Köyü, Hatipler Köyü, Kızılelma Köyü, Ulugeçit Ambarcı Köyü, Hacıosmanoğlu Köyü ve Karamazak Köyü’nü ziyaret ederek, sorunları yerinde inceledi.  Köylerin mahallerine varıncaya kadar inceleyen Kayış, gördüğü eksiklikleri ve acil ihtiyaçları tek tek not alarak, çözümü noktasında söz verdi.  Vatandaşların yollarla ilgili taleplerini dinleyen Kayış, yollarla ilgili yama çalışmalarının biran önce başlatılacağını belirterek, yolların bakımdan geçeceğini belirtti. Hacıosmanoğlu kavşağı ve Mugada Kavşağı arasındaki yolun önümüzdeki süreçte sıcak asfalt yapılacağının müjdesini veren Kayış: “Bu yolumuz sahille ulaşımı sağlayan bir yol. Bu nedenle yolun Mugada’nın bir kısmında gerçekleştirdiğimiz gibi sıcak asfalt yapılması gerektiğini düşünüyorum. Tabii bu bir süreç. İnşallah bu projemizi önümüzdeki süreçte hayata geçireceğiz” dedi.

Köy kahvesinde vatandaşlarla sohbet etti

İlk olarak ziyaretine Mugada’dan başlayan Kayış, sahilde yapılan yatırımları inceledi. Karavan Park ve Çadır Kamp Alanının Bartın için önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kayış, Mugada ziyaretinin ardından Kızılelma,  Hatipler ve Büyükkızılkum Köylerini ziyaret ederek incelemelerini sürdürdü. 4 köy ziyaretinin akabinde Küçükkızılkum Köyü’ne geçen Kayış, burada köy halkının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Köy kahvesinde vatandaşlarla sohbet eden Kayış, gazetemiz muhabirlerinden Sercan Engin’in sorularını içtenlikle yanıtladı.

Bu bölgeye farkındalık gelecek

Mugada sahiline yapılan Karavan Park ve Çadır Kamp Alanı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kayış: “Mugada’ya gerçekleştirdiğimiz Karavan Park ve Çadır Kamp Alanı projelerimiz bu bölge için ne kadar önemliyse Bartın ili için de o kadar önemlidir. Mali yönden burası için ayırdığımız ödenek kayda değer bir ödenek değil ama önemli bir hizmeti kazandırdığımızı düşünüyorum. Bu tesis için farkındalık projesi diyebiliriz. 16 adet karavan parkın her türlü fiziki ihtiyacını karşılayabilecek bir alan. Aynı zamanda bu hizmetin üzerine de vatandaşların aileleriyle kalabileceği bir mekan oluşturduk.  Yine bu alanda çadır turizmini teşvik edecek alanları oluşturduk. Gerçekten bu bölgeye farkındalık gelecektir” dedi.

Bu yörenin halkına büyük iş düşüyor

Mugada’ya yapılan hizmetlerin tanıtımının yapılması gerektiğini belirten Kayış: “Bizim en büyük eksikliklerimizden bir tanesi tanıtım. Hizmeti yapıyoruz. Fakat tanıtamıyoruz. Anlatamıyoruz. Uluslararası standartta bir karavan park yapıldı oraya. Çok büyük değil. Fakat 16 tane karavanın orada tatil geçirmesi önemli bir olay. Basına ve bu yörenin halkına büyük iş düşüyor” diye konuştu.

Yollara bakım şart

Vatandaşların yollarla ilgili sıkıntısını dinlediğini söyleyen Kayış: “Yollara gerçekleştirilecek olan bakımlar bizim asli görevlerimizden bir tanesi. Fırsat buldukça standartı yükselteceğiz. Bu bölge ile ilgili düşüncelerimi daha önce de ifade ettim. Turizm bölgemiz. Tamirata bu bölgeden başlayacağız. Kısa sürede içerisinde asfalt tamir işlerine bu bölgeden başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Sıcak asfaltla yapmak istiyoruz

Hacıosmanoğlu kavşağı ve Mugada Kavşağı arasındaki yolun önümüzdeki süreçte sıcak asfalt yapılacağını belirten Kayış: “Mugada Kavşağı’ndan sahile kadar 4.5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yapmıştık. Tabii bizim hedefimiz bu kavşaktan itibaren Hacıosmanoğlu kavşağına kadar sıcak asfaltla yapmak istiyoruz. Çünkü buradaki köylerimiz bölgenin en can alıcı yerleşim yerleri arasında. Biz Bartın olarak buraları değerlendirmek mecburiyetindeyiz. Bu nedenle turizm alanlarına yeni yollar oluşturmalıyız” diye konuştu.

Filyosla bu bölgeyi birbirine bağlayacağız

Filyos’a açılması düşünülen 2 kilometrelik yolun bu bölge için büyük öneme sahip olduğunu belirten Kayış: “Endüstri bölgesine bağlantı sağlanması çok önemli. Nasıl Hatipler ile Mugada arasında bağlantı yolu açıyorsak Filyos ile de aynı bağlantıyı sağlamalıyız. Burada 2 kilometrelik mesafeyi inşallah açacağız. Hedefimiz bu. Bölgeyi Filyosla birleştirerek, hem turizm anlamında hem de endüstriyel anlamda katkısı olacaktır. Bunlar tabii yetmiyor. Bu bölge her şeyiyle yatırımı hak ediyor. Buraların standartının yükseltilmesi, Bartın’ın standartının yükseltilmesi demektir. Hem Büyükkızılkum’da hem de Hatipler’de imar haritalarını hazırladık. İmar Planını tamamladık. Şu an 18 uygulaması yapıyoruz. Bu bölge için gerçekten çok önemli sayılabilecek bir faaliyet olacağını düşünüyorum” şeklinde ifade etti.

ATV motor alınacak

Sahillerde uygulanan cankurtaran projesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kayış: “Bu projemiz Bartın’ın önemli projelerinden bir tanesi. Diğer illerimiz de bunu örnek alıyor. İstanbul Büyük Şehir Sağlık A.Ş. bu projeyi yapmıştı. Ben şükranlarımı arz ediyorum. Temelini onlar attılar. BAKKA ile ortak paydaş olarak ele aldık. Geçen sene 18 vatandaşımız bu projede çalıştı. Bu bölgenin genci çalıştı. Bu sene 3-4 tane daha ilave yapmayı düşünüyoruz. Jandarmamızın bu hususta çok önemli bir katkımız var. Tabi yine cankurtaran hizmetimizin yanında drone alıyoruz. Bunun yanında ATV motor alacağız. Bu hizmetimizi standartları daha da yükselterek sürdüreceğiz” dedi.

Çöp toplama merkezi yapılacak

Köylere çöp toplama merkezleri yapılacağının müjdesini de veren Kayış: “Köylerimize çöp toplama merkezleri yapacağız. Hatta bu projenin il uygulanacağı yer olarak Küçükkızılkum Köyü’nü seçtik. Çöp sorununa kalıcı bir çözüm olacak. Çöpün dolup dolmadığını içine yerleştireceğimiz cihazla görebileceğiz. Kontrol edeceğiz. Böylelikle dolan çöpün koku yapmasını da engellemiş olacağız. Dolar dolmaz çöpü aldıracağız. Poşetler yaptırıyoruz. Yaptığımız bu çöp toplama merkezine köpek, kedi veya kuş giremeyecek. Çöplerin hayvanlar tarafından dağıtılması da söz konusu olmayacak.  Bu projeyi köyün 5 mahallesine de uygulayacağız. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.