22 Kasım 2024
  • Bartın10°C
  • Ankara14°C
  • Bolu15°C
  • Kastamonu7°C
  • Zonguldak20°C
  • Karabük13°C

YENİ KAMPÜS PROTOKOL ÜYELERİNE TANITILDI

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, üniversitenin yeni kampüs alanı olan Kutlubeyyazıcılar Kampüsünü Bartın Protokolüne tanıttı.

Yeni kampüs protokol üyelerine tanıtıldı

20 Ocak 2017 Cuma 17:21

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan tarafından üniversitenin yeni kampüs alanı olan Kutlubeyyazıcılar Kampüsü’nde 'Tanıtım Gezisi' düzenlendi. Protokol için düzenlenen tanıtım gezisi ilk olarak bin kişilik ve her öğünde 15 bin kişinin yararlanabileceği bir kapasitede inşa edilen yemekhanenin gezilmesiyle başladı. Protokol daha sonra ise sırayla  Mimar Sinan Dersliği, Merkezi Araştırma Laboratuvarı, Edebiyat Fakültesi İdari Binası, Mimar Sinan Dersliği, Mehmet Akif Ersoy Dersliği, üniversite kütüphanesi ve amfileri gezdi.

Bartın Üniversitesi Türkiye’de hak ettiği yeri bulacak

Mimar Sinan Dersliğini inceleyen protokol üyeleri burada sınıfları gezdi. Basın mensuplarına üniversite ile ilgili görüşlerini anlatan Vali Nusret Dirim: “Üniversitemiz hızla kişiliğine ve kimliğine ilerliyor. 15 bin olan öğrenci mevcuduyla Bartın için ne kadar önemli olduğunu her fırsatta hatırlatıyor. Buradaki yapılanma hızlı bir şekilde ilerliyor. Tamamlandığında çok nezih, bölgenin tercih edilen üniversitelerinden biri olacak. Sayın Rektörümüz ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Rektörümüzün gerçi görev süresinin sonları ama kendisi ilk günkü heyecanla çalışmalarına devam ediyor. Bartın Üniversitesi Türkiye’de hak ettiği yeri bulacaktır. Ağdacı Kampüsünde de bildiğim kadarıyla bir takım birimleri çalışmaya devam edecek ama bu bölge tabi Bartın’ın gelişmeye çok müsait bir bölgesi. İlerde Bartın üniversiteye doğru büyüyüp gelişecek. Aynı zamanda burası Belediye mücavir alanı sınırları içerisine de alındı. Bunun için gerekli protokolleri de imzaladık. Artık burası Bartın Belediyesinin bir parçası ve Belediyenin hizmet alanı içerisinde. Her türlü hizmet alanını Belediye yapacak. Belediyemiz ileride bu bölgede çok büyük çalışmalar yapacaktır. Ayrıca kampüsümüzde Batı Karadeniz Bölgesinin en büyük camisi de inşa ediliyor. Bunun da kısa süre içerisinde bitmesini bekliyoruz” dedi.

Eğitim hayatında üniversitelerimiz son derece önemli

Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki en büyük hizmet binalarının Bartın Üniversitesi’nde yapılmasına ilişkin olarak da Dirim, “Bartın’a bölgenin en büyük hizmet binalarının Bartın’a olması yakışır. Kültür ve eğitim hayatında üniversitelerimiz son derece önemli. Toplumla buluşup kaynaşan üniversiteler çok daha hızlı bir şekilde gelişip kalkınıyor. Bartın Üniversitesi de bu anlamda çok güzel bir çizgi de ilerlemesine devam ediyor” ifadelerinde bulundu.

Memleketimiz ve devletimize hayırlı olsun

Bartın Üniversitesi’nin ile büyük katkı sağladığını belirten Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın: “Belediye Başkanı olduğum yıl Bartın Üniversitesi de ilk yılını yaşıyordu. Sayın Rektörümüz ve dönemin Bartın Valisi Halil Işık’la birlikte bu kampüsün ilk imzalarını atmakta bana nasip oldu. Beraber Ankara’da bakanlıklar nezdinde çalışmalar da yaptık. Nihayetinde bu kampüs bu noktaya geldi. Tabi buradaki meşakkatli çalışmalar henüz bitmedi. Burada bir emek var. Buraların kamulaştırılmasında Sayın Rektörüm çok büyük emek sarf etti. Biz de üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Sonunda Bartın’ın 40 yıl taşıyacak böyle büyük bir kampüs meydana geldi. Burada okuyan öğrencilerimiz bizim evlatlarımızdır. Onlar bizlere emanettir. Allah bahtlarını açık eylesin. Kampüsümüz memleketimiz ve devletimize hayırlı olsun” şeklinde ifade etti.

İlimizin ihtiyaçlarına göre çalışmalarımızı entegre ediyoruz

Hem üniversitenin hem de Bartın’ın ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını kaydeden Akın, “Üniversitenin olması Bartın’ın ufkunu açıyor. Bizim için bu çok önemli. İlk göreve geldiğimizde üniversite öğrencilerimizin oturacağı sosyal alanlar dahi yoktu.  Biz bu ihtiyacı çalışmalarımızla karşılamaya çalıştık. Bunu yaparken de Bartın’ın büyüdüğünü hissettik.  Bartın imar alanında genişleyecek. Filyos Projesi de bölgemizde bir bütünlük sağlayacak. Biz hem üniversitemizin hem de ilimizin ihtiyaçlarına göre çalışmalarımızı entegre ediyoruz. Göreve geldiğinizde Bartın’ın nüfusu 46 binken şimdi 66 bin. Tabi bu nüfusun büyük çoğunluğunu öğrencilerimiz ve köylerden şehre gelen vatandaşlarımız oluşturuyor.  Hal böyle olunca bu doğalgaz, yol, su, koalisyon vesaire demek oluyor. Biz her şeye yetişmeye çalışıyoruz. Ama bu hiç te kolay olmuyor ” açıklamasında bulundu.

İnşallah çok daha güçlenecek

Cemal Akın’ın sözlerinin ardından konuşan Ramazan Kaplan, “Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımıza bu güzel düşünceleri ve dilekleri dolayısıyla çok teşekkür ediyorum. Biz ilk imzaları Sayın Başkanımız dönemin Valisi ve devletimizin 8 yetkilisiyle birlikte atmıştık. O günlerden bugüne gelindi. Geçen 8 yıl dolu dolu geçen bir 8 yıl. Her saniyesi, her dakikası hedefle dolu bir süreç. Ama şükürler olsun ki kampüsümüz bu noktaya geldi. Artık modern bir kampüste öğrencilerimiz, idari personelimiz, öğretmenlerimiz bulunuyor. Bundan sonra çok daha güzel binalar yapılmaya devam edecek. Şuanda üniversitemizin işe bağlı çok fazla sorunu kalmadı. Büyük projeler aşağı yukarı tamamlanmış durumda. Bundan sonra yapılacaklar ihtiyaca göre her yıl derslik binaları yapılıp süreç devam edecek. Bu binaların bu hale gelmesinde elbette ki büyük pay milletimize aittir. Biz onların hizmetinde olarak bu görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Milletimizin imkanını ülke hattının geneline yayması ülkemizin gücünü gösteriyor. İnşallah çok daha güçlenecek. İlerleyen yıllar da büyük işler başarmaya aday bir ülke. Artık dünyada söz sahibi olan, kendi dış politikasını, ekonomisini kendisi yürüten bir ülke. Kampüsümüz  öğrencilerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Öğrencilerimizin memnuniyetlerini çok yakından görüyorum

Ağdacı Kampüsünden Kutlubeyyazıcılar kampüsüne fakültelerin taşınması işleminin kademe kademe devam ettiğini ifade eden Kaplan: “Şuanda kampüsümüzde dersler başladı. Fakültelerimiz taşınmaya başladı. Haziran ayında Ağdacı Kampüsündeki bazı fakültelerimiz yine buraya gelecekler. Cumhuriyet Lisesinde ders yapmakta olan Sağlık Meslek Yüksekokulumuz buraya taşınacak. Burada kademe kademe yerleşim, gelişim ilerlemiş olacak. Binalarımız hakkında kısa bilgiler vermek gerekirse binalarımız gerçekten standartları yüksek binalardı. Öğrencilerimizin geldikleri zaman üniversitede okudukları fikrini kendilerine kuvvetle duyuracak binalarımızdır. Tabi ki biz bunların yapılmasına görevliler olarak vesile oluyoruz. Ama şunu iftiharla ifade etmek istiyorum ki devletimizin gücü, imkanları bu binaları artık bu şekilde yapma noktasındadır. Bu binaların gerçekleştirilmesinde rol almak ve payı bulunmakla millet olarak ne kadar iftihar etsek azdır. Öğrencilerimizin bu binalara geçtikten sonra ki memnuniyetlerini çok yakından görüyorum. Hocalarımız akademik bir ortam içerisinde olmayı yakından yakışıyor. Bu imkanlarımızı bundan sonra onların yararına kullanmaya devam edeceğiz ” şeklinde konuştu.

Bartın’a, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun

Tanıtım gezisinin ardından Vali Nusret Dirim, Kutlubeyyazılar Kampüsü’nün artık Bartın Belediyesi’nin mücavir alanı içerisinde yer aldığını açıklarken Mehmet Akif Ersoy Dersliği’nde bir amfideki tahtaya “Bartın Üniversitesi yeni kampüsü Bartın’a, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun” yazdı.

KAMPÜSTE HANGİ BİNALAR BULUNUYOR?

Kutlubeyyazıcılar kampüsünde şuanda Merkezi Araştırma Laboratuvarı, Mimar Sinan Dersliği, Mehmet Akif Ersoy Dersliği, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Binası, Edebiyat Fakültesi İdari Binası, Mühendislik Fakültesi İdari Binası bulunuyor. batı Karadeniz Bölgesinin en büyük tesisi olacak olan BESYO spor kompleksi ile yine bölgenin en büyük camisi olacak üniversite camisinin inşaatı ise halen daha devam ediyor.

MİMAR SİNAN DERSLİĞİNDE 8 ADET 60 KİŞİLİK DERSLİK VAR

Kampüste bulunan Mimar Sinan Dersliğinde 8 adet 60 kişilik derslik, 6 adet 120 kişilik amfi, 4 adet teknik resim salonu, 3 adet bilgisayar laboratuvarı, 2 adet çalışma salonu, 2 adet sergi alanı, 1 adet öğretim görevlisi dinlenme odası, 1 adet 250 metrekare kafeterya, 2 adet 220 metrekare rekreasyon alanı ve 2 adet 10 kişilik asansör bulunuyor.

MEHMET AKİF ERSOY DERSLİĞİNDE 17 ADET 60 KİŞİLİK DERSLİK VAR

Mehmet Akif Ersoy Dersliğinde  ise 17 adet 60 kişilik derslik, 7 adet 80 kişilik derslik, 4 adet 100 kişilik amfi, 2 adet 120 kişilik amfi, 3 adet lisan laboratuvarı, 2 adet sergi alanı, 1 adet öğretim görevlisi dinlenme odası, 1 adet 510 metrekare rekreasyon alanı, 2 adet 160 metrekare rekreasyon alanı, 2 adet 10 kişilik asansör ve bin 731 metrekare kapalı otopark bulunuyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.