30 Nisan 2024
  • Bartın15°C
  • Ankara15°C
  • Bolu12°C
  • Kastamonu13°C
  • Zonguldak13°C
  • Karabük14°C

YENİ İMAR PLANI KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Bartın Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantıları, Belediye Başkanı Cemal Akın Başkanlığında gerçekleştirildi. 2 oturumda gerçekleştirilen toplantıda 3 gündem maddesi komisyonlara havale edilirken, 3 gündem maddesi de karara bağlandı.

Yeni imar planı komisyona havale edildi

09 Temmuz 2018 Pazartesi 09:27

Bartın Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı Belediye Başkanı Cemal Akın Başkanlığında gerçekleştirildi. 6 gündem maddesiyle başlayan toplantıda 3 gündem maddesi komisyonlara havale edilirken, 3 gündem maddesi de karara bağlandı. 2 oturumda gerçekleştirilen toplantıda 2.oturum öncesi verilen arada toplanan İmar Komisyonunda gündemin 3.maddesinde yer alan Gölbucağı Mahallesi tapuda 879 ada, 8-9-10-11 nolu parseller ile tapuda 878 ada 13-14-15 nolu parsellerin bitişiğinde ekli folyede ‘A’ ile gösterilen kısmın yoldan ihdası talebi görüşüldü. Maddenin kabul edilmesiyle birlikte TOKİ köprüsünün bulunduğu alanda yer alan parselin yoldan ihdası kabul edildi.

Kumluca’ya 2 araç hibe edildi

Yoklama ile başlayan toplantı gündemin birinci maddesi olan Bartın Belediyesi envanterine kayıtlı olan 74 AF 113 plakalı kamyonun ve 74 AZ 403 plakalı kapalı kasa cenaze yıkama aracının kardeş belediye olan Kumluca Belediyesi’ne hibe edilmesi talebi görüşüldü. Madde oy çokluğu ile kabul edildi. Madde ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Bu iki aracımızı daha önce kardeş belediyemiz olan Kumluca Belediyesi’ne tahsis etmiştik. Bu beldemizde kullanılıyor araçlar. Ancak araçlarla ilgili bir kaza olduğunda sıkıntıyı Bartın Belediyesi göreceğinden hibe edilmesini istiyoruz” dedi.

2 madde komisyona havale edildi

Gündemin ikinci maddesinde ise Tuna Mahallesi tapuda 462 ada, 95 parsel nolu taşınmazın bitişindeki ekli folyede “A” ile gösterilen kısmın yoldan ihdası talebi ve gündemin üçüncü maddesi olan Gölbucağı Mahallesi tapuda 879 ada, 8-9-10-11 nolu parseller ile tapuda 878 ada, 13-14-15 nolu parsellerin bitişindeki ekli kolyede “A” ile gösterilen kısmın yoldan ihdası talebi görüşüldü. Maddeler meclis üyeleri tarafından İmar Komisyonuna havale edildi. Gündemin dördüncü maddesinde İmar Komisyonuna havale edilen Kemerköprü Mahallesi tapuda 605 ada, 249 nolu parsel, 345 ada 219 nolu parsel ve 550 ada, 228 nolu parsellerin Bartın Belediyesi’ne bağış yapma talebi görüşüldü. Madde kabul edildi.

Bartın’ın su sorunu yok

Gündemin beşinci maddesi olan Bartın, Amasra İlçesi ve Abdipaşa Beldesi Su Sağlanması ile ilgili protokolün ve gerekli kararların alınması talebi görüşüldü. Talep Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Maddenin komisyona havalesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın; “Mevcut Ulupınar hattımızdan Amasra Be3lediyesi yüzde 18 su alıyor. Şimdi buna Abdipaşa Belediyesi’ni de katacağız. Bartın’a 15 bin ton gelen su 43 bin tona çıkartılacak. Bu işin masrafları n30 yılda eşit taksitlerle ödenecek. Tabii Amasra ve Abdipaşa’nın ki düşecek. Orada gölet yapılacak. Bahçecikten zamanında su alınırken 600’lük borularla alınmış.  15 bin tona tekabül ediyor. Bunu artıracağız. Bartın’ın şuanda su meselesi yok. Ancak ilerleyen yılları düşündüğümüzde su ihtiyacı doğabilir bu nedenle bu Meclis bunu halletsin istiyorum” diye konuştu.

Son karar sizin

Gündemin son maddesi olan 6 madde de ise Bartın ili 1/5000 ilave Nazım Planı, 1/1000 ölçekli revizyon+ilave uygulama imar planını görüşüldü. Madde İmar Komisyonuna havale edildi. Plan ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Akın; “Kent merkezinde pek fazla bir şey değişmedi. Müdahale edemiyoruz. Çünkü müdahale edecek bir durum yok. Konuşlanma olmuş. Ancak açılabilecek ve tarımın öngördüğü alanlarla ilgili çalışmaları yaptık. Bunu komisyon tekrar değerlendirecek. Bu süreçte imar planına bir müdahalemiz olmadı. Herhangi bir talimatımız olmadı. Tek tek bakılarak plan oluşturuldu. Hakkaniyetli bir plan oldu. Çalışmaların ardından itirazlar alınacak. İtirazlarla ilgili yapılacak olan değerlendirmelerin sonucunda Meclis gündemimize gelecek. Son kararı sizler vereceksiniz” dedi. Meclis, 1 Ağustos Çarşamba günü toplanmak üzere karar alınmasıyla sona erdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.