YENİ BAŞHEKİM UZMAN DOKTOR ABDULLAH DANIŞMAN, EKİBİNİ VE PROJELERİNİ TANITTI
Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanlığı’ndan Bartın Devlet Hastanesi Başhekimliğine atanan Uzman Doktor Abdullah Danışman, basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.
31 Ocak 2018 Çarşamba 12:58
‘Türkiye’de parmakla gösterilecek hale gelecek’
Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanlığı görevinden Bartın Devlet Hastanesi Başhekimliğine atanan Uzman Doktor Abdullah Danışman, Bartın basını ile kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Gerçekleştirilen programda Başhekim Yardımcıları Uzman Doktor Nizamettin Ayan, Doktor Hürol Aksu, Doktor Özgür Dolma ve Operatör Doktor İsmail Bozbulut da hazır bulundu. Yenilikçi bir ekiple görev başında olduklarını belirten Danışman, Bolu Geredeli olduğunu ve Bartın’ı memleketi gibi gördüğünü ifade ederek, yeni yapılacak olan Devlet Hastanesi ile birlikte sağlık alanında Bartın’ı Türkiye’de parmakla gösterilecek hale getirmek için çalışacaklarını belirtti. Yeni ekibini tanıtan ve projelerini açıklayan Başhekim Danışman, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.
Büyük sorumluluk ve görevler düşüyor
Danışman; “Sağlık Bakanlığı teşkilat yapılanmasında gerçekleşen değişiklik sonrasında Aralık 2017 itibariyle Bartın Devlet Hastanesinde yeni yönetim olarak görev almış bulunmaktayız. Başhekim olarak arkadaşlarım ile birlikte 2. basamak sağlık hizmetlerinde Bartın'ı inşallah daha iyi bir noktaya taşımak için çalışacağız. İhalesi yapılmış olan yeni hastanemiz açılana kadar geçecek sürede mevcut fizik imkanlarımız yetersiz de olsa çalışanlarımızın gayret ve sahiplenmesiyle sunmuş olduğumuz sağlık hizmetinin fonksiyonel açıdan daha iyi bir noktaya gelmesi için çaba göstereceğiz. Sunmakta olduğumuz sağlık hizmetinin kalite ve güvenliğini önceleyici tedbirler ve çalışanlarımızın sahip olduğu artmış kalite ve güvenlik farkındalığı sayesinde hastane olarak daha iyi bir konuma geleceğimizi düşünüyorum. Sağlık Bakanlığımız Türkiye'de sağlık hizmet konseptinin ve kalitesinin standartlaşmasını sağlamak için yapılabilecekleri en iyi şekilde yapmıştır. Bunların somutlaşarak kaliteli sağlık hizmetine dönmesi için sahada çalışan bizlere çok büyük sorumluluk ve görevler düşmektedir” dedi.
Kağıtsız çalışan bir hastane hedefliyoruz
Toplamda 452 yatak ile yüzde 90'a yakın doluluk oranıyla hizmet verdiğini belirten Danışman; “Ekip olarak bunun bilincinde olduğumuzu çok rahat bir şekilde ifade edebilirim. Hastanemize poliklinik hizmeti almak için günlük ortalama 4 bin hasta müracaat etmektedir. Ayrıca 600-700 hasta ise Acil Servise hizmet almak için müracaat etmektedir. Yataklı servis olarak toplamda 452 yatak ile yüzde 90'a yakın doluluk oranıyla hizmet vermekteyiz. Bartın Devlet Hastanesini ilk etapta ulusal sonra da uluslararası kalite, güvenlik ve verimlilik standartlarında derecelendirilen bir hastane statüsüne sokmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu aşamada ilk olarak tek kliniğimizde uygulayarak almış olduğumuz HIMSS Stage 6 sertifikasyonunu hastane genelinde uygulayarak kağıtsız çalışan bir hastane hedefliyoruz. Yeni hastanemizin de hizmete girmesiyle 2. aşamadaki hedefimiz ise Dünyada sayılı hastanelerde olan HIMSS Stage 7 seviyesinde bir hastane standardını yakalamak olacaktır. Bu bağlamda hastanemizde verilmekte olan sağlık hizmetlerinin görünür kalitesini artırmak için ciddi çalışmalar başlattık” şeklinde konuştu.
En iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz
Danışman; “Bu değişim ve beraberindeki iyileşmeler belli bir süre sonra inşallah her sahada görülebilecektir. Bu iyileşmelerin belli bir standarda oturması için dünyanın her yerinde olduğu gibi bizde de belli bir sürece ihtiyaç olacaktır. Hedef ve Projelerimiz; 1 - Acil Servislerimizde yapılacak kısmi tadilatlar ile hastanemizin en hayati birimlerinin daha kaliteli ve fonksiyonel hizmet vermesini sağlamak. 2- "Anne Dostu Hastane" olmak 3- Kadın Doğum Ünitemizde Ağrısız Doğum Polikliniği açmak. 4- Hastanemizin otelcilik hizmet sunum kalitesini artırmak 5- Himss stage 6 düzeyinin hastane geneline yaygınlaştırılması ve dijital/ kağıtsız hastane sürecine geçmek. 6-Yalın Hastane çalışmaları ile verimliliği artırarak çalışan ve hasta memnuniyetini sağlamak. Bütün çalışanlarıyla bugüne kadar Bartın'a en iyi şekilde hizmet etmeye çalışan Bartın Devlet Hastanesi olarak bundan sonrada sahip olduğumuz misyon, vizyon ve politikalarımızla en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Anjiyo Ünitesi için 100 bin nüfus şart
Bartın Devlet Hastanesi’ne Anjiyo Ünitesi kurulup kurulamayacağı yönünde kendisine iletilen soruya yanıt veren Danışman, ünitenin kurulabilmesi için merkez nüfusunun 100 binin üzerinde olması gerektiğini söyledi. Danışman; “Bizim Bartın ili olarak merkez nüfusumuz 69 bin. İl Nüfusu da 1492 binlerde. Sağlık Bakanlığı merkez nüfusuna göre planlama yaptığı için 100 binin altında merkez nüfusu olan illere kurulması uygun görülmüyor. Bu bizim istememiz durumunda olacak bir şey değil. Bakanlığın planlamasına alması gerekiyor. Bakanlık buna müsaade ederse biz gerekeni yaparız. Yeni yapılacak olan hastanenin planlamasında olabilir mi? Bunları bilmediğimiz için bir şey söylemem yanlış olur. Bu uygulamanın olmasını bizler de isteriz. Şu anda nüfusa göre planlama yapılıyor. Belki Bakanlık yeni hastane ile birlikte yapılmasını uygun görebilir. Tabii kesinleşmiş hiçbir şey yok” dedi.
Doktor açığımız var
Hastanede boş olan kadrolarla ilgili de bilgi veren Danışman; “Doktor açığımız var. Kadın doğum, göğüs hastalıkları, endokrinoloji, çocuk cerrahisi ve gastroenteroloji gibi alanlarda eksikliklerimiz var. Sağlık Bakanlığı’ndan bu açıklarımızla ilgili talepte bulunduk. Bakanlığımız bunlarla ilgili planlama yapıyor. Yılda 3 farklı tayinle doktor gelebiliyor. Tabii coğrafi konum ve sosyo-ekonomik durumuna bağlı olarak tercih yapıldığı için burayı seçerler diye düşünüyorum. 72 Uzman doktorumuz ve 21 pratisyenimiz var. 1200’e yakın da personelimiz var. Personelimiz eksik. Fakat hizmeti aksatacak bir eksiklik yok. Kadın doğumda 3 doktorumuz kaldı. Kadın doğumdaki bu açığımızı Bakanlık da yakından biliyor. Bu nedenle atamalarda bu alanda bize destek çıkacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Çok faydalı bir uygulama
Bilgi işlemle ilgili bazı değişiklikler yapıldığını söyleyen Danışman; “Hastaneye gelen bir vatandaşın randevu almadıysa hastane girişindeki bölümden sıra alması gerekiyordu. 8 tane çalışan insanlara sıra vermek için büyük uğraş veriyordu. Biz bu hizmetin yanında doktorların sekreterlerinin de 8-9 arasında sıra vermelerini sağladık. Doktor muayeneye başlayana kadar sekreterler de sıra veriyor. Sıra veren sayısının çoğaltılmasını sağladık. Sıra veren sayısı çok olunca ne olur? Bu uygulamamızla sıra bekleyen sayımızı azaltmış oluyoruz. Hizmet alan hastalar adına çok faydalı bir uygulama” şeklinde konuştu.
Bartın’ın modern anlamda ihtiyacını karşılayacaktır
Yeni Devlet Hastanesi’nin yapılması ile mevcut Devlet Hastanesi’nin akıbeti ile ilgili soruya ise Danışman; “Yeni hastanenin faaliyete geçmesiyle birlikte mevcut hastanenin ne olacağıyla ilgili hiçbir fikrim yok. Buradaki yapı ile ilgili Sağlık Bakanlığı ne karar verir bilemiyorum. Bizim dışımızda verilecek bir karar olduğu için bir şey söylemem doğru olmaz. Ancak 400 yataklı yeni Devlet Hastanesi yapılacağı için Bartın’ın modern anlamda ihtiyacını karşılayacaktır” dedi.
Adli ve idari süreç devam ediyor
Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yaşandığı ileri sürülen bebek ölümleri ve sakatlıklarla ilgili iddialar hakkında Danışman, adli süreci devam eden bir konuda değerlendirme yapmanın doğru olmayacağını ifade etti. Danışman; “Benden önce bazı olaylar olmuş. Bu konuyla ilgili hiçbir şey söylememeyeyim. Adli ve idari süreci devam eden bir konuda konuşulması doğru değil. Ancak hastanede herkes özveriyle çalışıyor. Ben buna şahidim. Yeni hastane yapılana kadar elimizde imkanlarla hizmet vereceğiz. Bunu hep birlikte yapacağız. 2-3 yıl sonra ben Bartın’da çok daha iyi hizmetler verileceğini düşünüyorum. Bugüne kadar çok güzel hizmetler yapılmış. Önceki yönetimdeki arkadaşlar hastanenin geliştirilmesi için projeler oluşturmuşlar. Doktorlarımız ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Ben hastanelerimizde iyi bir hizmet verildiğine inanıyorum” diye konuştu.
Herkes doktor olarak ilimize gelmek isteyecek
Bartın ilini yeni Devlet Hastanesi ile birlikte parmakla gösterilir duruma getirmek için çalışacaklarını belirten Danışman; “Biz yeni Devlet Hastanesinin Türkiye’de parmakla gösterilir düzeyde olmasını istiyoruz. Bunun için bilincimiz ve farkındalığımız var. Ekibimiz bunu başarabilecek güçte ve kalitede. Yeni hastanemizle birlikte sağlık alanında sayılı iller arasına girdiğimizde herkes doktor olarak ilimize gelmek isteyecek. Konuşulur ama bazen içi doldurulamayabiliyor. Ancak biz içini doldurmak için elimizden geleni yapacağız. Bu konuda da basın mensuplarımızın desteği şart” dedi.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.