08 Eylül 2024
  • Bartın21°C
  • Ankara20°C
  • Bolu16°C
  • Kastamonu17°C
  • Zonguldak21°C
  • Karabük19°C

VALİ ARSLAN’IN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Vali Dr. Nurtaç Arslan, Kurban Bayramı münasebetiyle mesaj yayımladı.

Vali Arslan’ın Kurban Bayramı Mesajı

15 Haziran 2024 Cumartesi 00:17

"Yardımlaşmanın, paylaşmanın ve kardeşlik bağlarımızın pekiştiği, toplumsal dayanışmanın en üst düzeyde yaşandığı bir Kurban Bayramı'nı daha hep birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Milletimizin manevi değerlerini, kültürel zenginliklerini ve geleneklerini yaşattığı ve nesilden nesile aktardığı özel günlerden biri olan Kurban Bayramı, yalnızca ibadetlerin yerine getirildiği bir zaman dilimi değil, aynı zamanda dargınlıkların sona erdiği, kırgınlıkların unutulduğu, akraba ve dostların bir araya geldiği kıymetli vakitlerdendir.

Manevi duyguların zirveye ulaştığı bu günlerin başta Gazze olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan acıların, sıkıntıların, afetlerin ve çatışmaların son bulmasına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor; birbirimize olan sevgi ve saygımızı daha da pekiştireceğimiz, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu en güzel şekilde yaşayacağımız bir bayram olmasını diliyorum.

Bayram dolayısıyla seyahat edecek tüm vatandaşlarımızın; yorgun ve uykusuz araç kullanmamalarının, emniyet kemerlerini takmalarının, trafik kurallarına titizlikle uymalarının hayati önem taşıdığını özellikle hatırlatmak istiyorum.

Ayrıca, bir ibadet olarak yerine getirdiğimiz kurban kesiminin ehil kişiler tarafından usulüne uygun olarak dikkatli bir şekilde yapılması ve çevre temizliğine özen gösterilmesini de vatandaşlarımızdan rica ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan kıymetli aileleri, kahraman gazilerimiz ve aileleri olmak üzere Bartınlı hemşehrilerimizin, milletimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutluyor, ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum."

Vali Dr. Nurtaç Arslan

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.