17 Mayıs 2024
  • Bartın10°C
  • Ankara8°C
  • Bolu8°C
  • Kastamonu5°C
  • Zonguldak10°C
  • Karabük9°C

UMKE TATBİKATI GERÇEĞİ ARATMADI

Bartın, Bolu, Karabük ve Zonguldak UMKE ekiplerinin katılımıyla Bartın Merkeze bağlı Hatipler Plajında 10.Bölge UMKE Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Bartın Bölge kampı gerçekleştirildi.

UMKE tatbikatı gerçeği aratmadı

23 Eylül 2017 Cumartesi 12:12

Bartın İl Sağlı Müdürlüğü ev sahipliğinde 10.Bölge UMKE Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Bartın Bölge kampı gerçekleştirildi. Bartın Merkeze bağlı Hatipler Plajında yapılan kampta Bartın, Bolu, Karabük ve Zonguldak UMKE ekiplerinin katılımıyla yapılan tatbikatlar gerçeği aratmadı. 

3 gün eğitim verilecek

Tatbikatlarda senaryo gereği çoklu yaralanmalarda olay yeri yönetimi, olay yeri güvenliği, arazide kriz anını yönetme, doğru zamanda uygun sağlık merkezine hasta nakli gibi konular canlandırıldı. 

4 ilimiz 3 gün boyunca eğitim görecek

Yaşanabilecek bir afete karşı bölge olarak hazırlıklı olduklarını belirten Bartın İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç; “Ulusal Medikal Kurtarma ekibimiz Sağlık Bakanlığımız acil durumlarda ve afetlerde kurtarma ve müdahale amaçlı bir birimidir. Burada ki tüm arkadaşlarımız gönüllü olarak görev alıyorlar. 4 ilimiz 3 gün boyunca eğitim görecekler. 80 kadar arkadaşımız burada gece ve gündüz olmak üzere belli alanlarda tatbikatlar yapacaklar” dedi.

UMKE sağlığın özel harekatı

Koç; “Bizim il olarak 76 tane UMKE’de görevli arkadaşımız var. Burada 25 arkadaşımız eğitime katılıyor.   Bu eğitimler bizim için çok değerli. Arkadaşlarımız özverili bir şekilde görevlerini sürdürüyorlar. UMKE sağlık alanının özel harekatı gibi diyebiliriz. Türkiye gebelinde 10 bin civarında UMKE’de görev alanlar var. Bu arkadaşlar ülkemiz için artı bir değer. Biz bunun farkındayız. İhtiyaç olan her yerde çağrı geldiğinde görev alabiliyorlar. Özveri ile bu hizmeti sunuyorlar” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.