29 Nisan 2024
  • Bartın15°C
  • Ankara15°C
  • Bolu11°C
  • Kastamonu13°C
  • Zonguldak13°C
  • Karabük14°C

‘TATBİKATIMIZI BAŞARIYLA TAMAMLADIK’

Bartın İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, 80 kişilik Medikal Kurtarma Ekibi'nin (UMKE) katıldığı Bartın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Hatipler Plajında düzenlenen tatbikat ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

‘Tatbikatımızı başarıyla tamamladık’

27 Eylül 2017 Çarşamba 15:38

Koç, UMKE tatbikatını değerlendirdi

Bartın İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, Bartın, Zonguldak, Karabük, Bolu’dan gelen 80 kişilik Medikal Kurtarma Ekibi'nin (UMKE) katıldığı Bartın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Hatipler Plajında düzenlenen tatbikat ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bartın’ın 10. bölgede yer aldığını belirten Koç; “Kampımıza 4 ilden 80 kişi katıldı. Cuma günü öğleden sonra kampa başladık, Pazar günü itibariyle de tatbikatımızı tamamladık. Burada ki tüm arkadaşlarımız gönüllü olarak görev alıyorlar. 4 ilimiz 3 gün boyunca eğitim gördü. 80 kadar arkadaşımız burada gece ve gündüz olmak üzere belli alanlarda tatbikatlar yaptı. Bu eğitimler bizim için çok değerli. Arkadaşlarımız özverili bir şekilde görevlerini sürdürüyorlar” dedi.

Yurtdışında birçok görevler alıyorlar

Koç; “Bizim açımızdan UMKE çok özel bir birliktelik. Ülkemiz için, milletimiz için her türlü ortamda yurtiçi ve yurtdışında her türlü afette 1 saat içinde hazır olunuyor ve arama kurtarma, tıbbi anlamda müdahale ediliyor. Arkadaşlarımız arama kurtarma ortamında aynı zamanda sağlıkçı olduğu için sağlık müdahalesi de yapıp hastayı sağlıklı bir şekilde 112 ekiplerine taşıyor. Arkadaşlarımız yurtdışında birçok görevler alıyorlar" diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.