TAŞERON İŞÇİ İÇİN ŞİRKET KURULMASI KABUL EDİLDİ
İl Genel Meclisi Şubat Ayı Toplantılarının üçüncü oturumu Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.
06 Şubat 2018 Salı 14:10
İl Genel Meclisi Şubat Ayı Toplantılarının Üçüncü Oturumu İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında yapılan oturumda gündeme 3 madde eklenirken, 5 madde görüşülerek karara bağlandı. Taşeron Personelin Kadroya Geçiş Yönetmeliği ile şirketi olmayan Belediyelere ve İl Özel İdarelerine getirilen şirket kurma zorunluluğu nedeniyle İl Genel Meclisi Şubat Ayı Toplantılarının Dördüncü Birleşiminde şirketi bulunmayan Bartın İl Özel İdaresi için ‘Bartın Bütün Kent Personel Hizmetleri Anonim Şirketi’ adında şirket kurulması kabul edildi. Taşeron işçiler için kurulacak olan bu şirkete Bartın İl Özel İdaresi’nin gelir getiren tüm tesisleri ve yerleri de bağlanacak.
Gündeme 3 madde eklendi
Yoklama ve bir önceki Mecliste alınan karar özetlerinin okunmasıyla başlayan toplantıda ilk olarak gündeme 3 madde eklendi. Gündemin 19.maddesine İnsan Kaynakları Kuruluna üye seçimi ile ilgili dosya, gündemin 20.maddesine Çalışma ve Yatırım Programı iptali ve revizesi ile ilgili dosya ve gündemin 21.maddesine de Çalışma Yatırım Programında yer alan Bilim Sanat Merkezi projesi iptali ve revizesi ile ilgili dosya eklendi.
Turizm Danışma Ofisi projesi iptal edilecek
Eklenen maddelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Meclis Başkanı Kenan Dursun; “Gündeme eklenen maddeleri ayrıntısıyla sırası geldikçe değerlendiririz. Ancak Çalışma ve Yatırım Programı iptali ve revizesi ile ilgili dosyayı kısaca anlatayım. Amasra ilçesi için yapılması planlanan Turizm Danışma Ofisi çalışma yatırım programımızdaydı. Amasra Belediyesi’nin imar çalışmalarını tamamlayamaması ve yer gösterememesi nedeniyle 2-3 yıldır devren bu projeyi eksiklikleri tamamlanamadığı nedeniyle revize edeceğiz. Biliyorsunuz Amasra’da tribün ve soyunma odalarıyla ilgili 2018 yılında projemiz var. Turizm Danışma Ofisi için ayrılan bu ödeneğin Amasra Futbol Sahası Hakem ve Spor Soyunma Odalı Beton Tribün yapımı ve çevre düzenlemesi projesine aktarılmasını öngörüyor” dedi.
Bilim Sanat Merkezi projesi de iptal edilecek
Dursun; “Çalışma Yatırım Programında yer alan Bilim Sanat Merkezi projesinin iptali de gündemimize geldi. İl Özel İdaremizin çalışmalarını hızlandırma adına Maliye Bakanlığımızdan belli bir ödenek gelmişti. Bu ödenekle de biz Bilim Sanat Merkezi yapılabilmesi için 495 bin TL ödenek ayırmıştık. Bununla ilgili de yer tespiti yapılamadı ve Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda elzem bir ihtiyaç olmadığı şeklinde görüşü vardı. Sonuç itibariyle buradaki kaynaklar uzun zamandır bekliyor. Buradaki revize işlemini de 2 milyon 780 bin TL’ye ihale edilen beton santralimiz için aktaracağız. Biz 1 milyon lira bir bütçe koyduk, 318 bin lira da ek çalışma olarak koyduk, 495 bin TL de bu ödeneği koyarsak 1 milyon 800 bin liraya ulaşmış oluyoruz. İnşallah daha da bulacağız. İl Özel İdare bereketli bir yerdir. İnşallah bu projeleri bu ödeneklerle borçlanmadan yapacağız. Yatırımlarını borçlanmadan sürdüren bir İl Özel İdare var. Bu işi de borçlanmadan yaptığımızda yine önemli bir başarıya imza atmış olacağız. Yapılamayan projelerdeki ödeneklerimizi teker teker toparladığımızda projelerimizi ve yatırımlarımızı borçlanmadan yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Sermaye şirketi kurulması kararlaştırıldı
Gündeme eklenen maddelerin ardından gündemin 9.maddesinde yer alan Sermaye Şirketi Kurulmasıyla ilgili komisyon raporları okundu. İl Genel Meclisi Ocak Ayı Toplantılarında Sanayi Ticaret ve Turizm Komisyonu, İnsan Kaynakları ve ARGE Komisyonu ve Plan Bütçe Komisyonuna havale edilen Sermaye Şirketi Kurulması ile ilgili dosya Şubat ayı toplantılarında yeniden Meclis gündemine getirildi. Madde oy birliğiyle kabul edilerek, şirketin kurulması onaylandı.
Tarihi bir gündem
Şirket için yetkinin Vali Nusret Dirim’e verildiğini belirten Dursun; “Bu gündem maddemiz aslında 12 yıllık İl Özel İdare’mizin 5302 sayılı Kanunun çıkışından sonra Bartın İl Özel İdaresi için aslında tarihi bir gündem. Özel İdaremizin sermaye şirketi hiç olmadı diye biliyorum ve bu nedenle tarihi bir gündem olarak bunu nitelendiriyorum. Geçen ay bu konu Meclis gündemimize geldiğinde doğru bir şey yaptık ve konuyu komisyonlara gönderdik. Bazı illerde bu konuyu Meclis’te gündeme geldiği gün karar bağladılar. Ama bu konuda aceleci olmamak gerekiyor. Bu konu ile ilgili olarak 3 komisyonumuz ortak çalıştı. Plan ve Bütçe Komisyonu ile İnsan Kaynakları Komisyonu ile Sanayi, Ticaret ve Turizm Komisyonu’nun raporları birebir aynı oldu” dedi.
Kapsamını biraz geniş tutmak istedik
Dursun; “Biliyorsunuz ki Özel İdaremizin turizm gelirleri, kira gelirleri var. Biz bunun kapsamını biraz geniş tutmak istedik. Gönlümüzde de hep bu vardı. Biz bu gelirleri kontrol altında tutabileceğimiz sermaye şirketimiz olmasını, ticaret yapar nitelikte işlevi olsun istedik. Bugün itibariyle şirketin sadece 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile çıkarılan şirket kurma projesi taşeronda çalışan işçileri bünyesine alabileceği şekilde kurulması yönünde bir talep var. Genel Sekreterimiz Bakanlık’la görüştü biz de görüşüyoruz, bu aşamadan sonra bu konu yine Meclis gündemine gelecek ve biz bu şirketin kapsamını genişletme şansımız doğacak. Yine bu şirketimizin turizmle, inşaatla ve başka alanlarla iştigal etmesinin önünü yine bu Meclis’te açacağız. Ama bugün için böyle başlayacak. Bakanlığın bize önerdiği şeklinde başlaması yönündeki yetkiyi Sayın Valimize vereceğiz. Sayın Valimiz de bu konuda şirketin kurulmasıyla ilgili evrakları hazırlayacak ve şirket kurulacak” diye konuştu.
İdaremize hayırlı olsun
İl Genel Sekreteri İbrahim Kayış da konuyla ilgili görüşlerini aktararak; “Bundan sonra şirketin faaliyet alanlarının genişlemesi, şirketin sermayesinin artırılması hususunda tekrar İl Genel Meclisi’mizin önüne gündem olacak gelebiliriz. Bunun da doğru olacağı kanaatindeyim. Özel İdare’mizin ilgilendiği birçok alan var bu kapsama girebilecek. Şirketler de kar amaçlı kurulan kurumlardır bunun da bir ayağı Özelleştirme Kanunu, bir ayağı Ticaret Kanunu bir ayağı da 5302 sayılı yasayı ilgilendiriyorsa kanunlar çerçevesinde yürümemiz lazım. İnşallah hayırlısıyla bu şirketimiz kurulur. Bu şirketin hem İdaremize hem de bu şirketin kurulmasını amaç edindiğimiz personelimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Ömer Tepesi Ortaokulu projesi iptal edildi
Gündemin 10.maddesinde Ömer Tepesi Ortaokulu işinin revize edilmesi ile ilgili Plan Bütçe ile Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonundan gelen raporlar oybirliğiyle kabul edildi. Madde ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Dursun; “2018 yılı çalışma ve yatırım programımızda yer alan Ömer Tepesi Ortaokulu ile ilgili dosya iptal edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu bölgede lise ve ortaokul ihtiyacının kalmadığı ifade edildiği için bu madde gündemimize geldi. Okul yapımı için ayrılan 830 bin TL ödenek yine Milli Eğitim için kullanılacak. Ömertepesi Ortaokulu, 2017 yılı Çalışma ve Yatırım Programımızda olan bir projeydi. Bir de Şiremir Tabaklar Ortaokulu vardı, bu okulu bitirdik. Bartın’da donatı olarak parmakla gösterilecek bir okul yapıldı, şuan için eşi benzeri de yok. Ömertepesi Ortaokulu’nu biz Cumhuriyet Lisesi için yapmayı planladığımız bir okuldu. Cumhuriyet Lisesi Ağdacı’da bulunuyordu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yapmış olduğu Sosyal Bilimler Lisesi’ne ihtiyaç olmadığından dolayı da Cumhuriyet Lisesi’nin buraya taşıdık. Böylelikle Ömertepesi Ortaokulu’nun ihtiyacı ortadan kalkmış oldu” dedi.
830 bin TL’lik ödenek Milli Eğitim için kullanılacak
Revize edilen projelerle çok daha güzel işler yapıldığın belirten Dursun; “Biz Fatih Sultan Mehmet Anadolu Öğretmen Lisesi’ni de temel öğretim olarak yapmış olduğumuz Şiremir Tabaklar’daki yeni binaya geçirmiş olacağız. Dolayısıyla artık Bartın’da liseyle ilgili ihtiyacın artık sonlandığıyla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de bizim de böyle bir görüşü var. Sonuç itibariyle Milli Eğitimin zorunlu paylarına ayırmış olduğumuz 830 bin TL’lik ödeneği yine Milli Eğitim için kullanılacak. Şuanda Şiremir Tabaklar’da devam eden artık bitimi son noktasına gelen Fatih Sultan Mehmet Anadolu Öğretmen Lisesi’ne bu ödeneğin 700 bin TL’sini aktaracağız. Çünkü buraya kapalı spor salonu da olacak, başka ilave işleri de var” diye konuştu.
Çok daha güzel işler yapıyoruz
Dursun; “Geriye kalan 130 bin TL’lik ödeneği de 2018 yılında yatırım ve çalışma programına aldığımız ve 350 bin lira ödenek koyduğumuz temel eğitim okullarının bahçelerinde uygun olan yerlerinde sentetik spor alanları için kullanacağız. Bunun örneklerini birkaç okulda gerçekleştirmiştik, çok da güzel oluyordu. 350 bin liraya ilaveten 130 bin lirayı da ilave ettiğimizde 480 bin lira ile Milli Eğitim yatırımları kapsamında bu sahaları düzenleyeceğiz. Bu sahaların düzenlenmesi en az 100 bin lira’ya mal oluyor. Yani bu parayla 5 okulumuzun daha sahalarını düzenleyeceğiz demektir. Bir projeyi iptal ediyoruz ama revize ettiğimiz projelerle çok daha güzel işler yapıyoruz” dedi.
3 madde komisyona havale edildi
Gündemin 11, 12 ve 13. maddelerinde bulunan Ulus İlçesi Ağaköy Köy Yerleşik Alan Civarı ve Sınırlarının Tespiti ile ilgili dosya, Amasra İlçesi Yahyayazıcılar Köyü Köy Yerleşik Alan Civarı ve Sınırlarının Tespiti ile ilgili dosya, Kurucaşile İlçesi Aydoğmuş Köyü Köy Yerleşik Alan Civarı ve Sınırlarının Tespiti ile ilgili dosya İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.