SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKIYORUZ
Bartın Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ‘Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Evi’nde sokak hayvanlarına sahip çıkılıyor. 2017 yılında Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından 493 sahipsiz hayvana tıbbi müdahale yapıldı.
06 Şubat 2018 Salı 14:27
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın talimatı ile Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan izinli olarak oluşturulan, Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Evi’nde Sokak hayvanlarına sahip çıkılıyor. Oluşturulan ekiplerin çalışması sonucunda, 2017 yılında 493 sahipsiz hayvanın tedavisi, kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesi işlemleri yapıldı.
“Sokak Hayvanlarını hem doyuruyor, hem tedavi ediyoruz”
Yapılan çalışma ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı cemal Akın, “Sokak Hayvanlarını hem doyuruyor, hem tedavi ediyoruz. Vatandaşlarımızın ihbarları doğrultusunda yaralanan, hastalanan hayvanlarımızı muhafaza altına alarak tedavilerini yapıyoruz. Kent merkezimizde 10 ayrı besleme noktaları oluşturduk. Bu noktalara haftanın üç günü kuru mama koyarak sokak hayvanlarımızın beslenmesini sağlıyoruz. Bunun dışında yine sivil toplum kuruluşumuz olan Bartın Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneğimizle istişareli çalışıyoruz. Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Evi’mize 2017 yılında 15 ton kuru mama aldık. Derneğimize 2017 yılında toplam 2 buçuk ton kuru mama yardımı yaptık. Onlar da belirledikleri şekilde bu mamaları değerlendiriyorlar. Bartın Belediyesi olarak sokak hayvanlarımız için ne gerekiyorsa yapıyoruz” dedi.
“2017 yılında sokak hayvanlarına 600 bin lira harcadık”
Akın; “Bartın Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğümüze bağlı Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Evi’nde 2017 yılında 600 bin lira harcadık. Bir yıl içinde çeşitli sebeplerle müdahaleye ihtiyaç duyulan 493 sokak hayvanının tedavileri, kısırlaştırılmaları ve sahiplendirilme işlemlerini bu birimimizden gerçekleştirdik. Aldığımız ihbar ya da tespitimiz doğrultusunda Bakım Evimize getirdiğimiz sokak hayvanlarımızı ilk olarak tedaviye ihtiyaçları varsa Veteriner Hekimimiz tarafından tedavilerini, gerekirse ameliyatları yapılıyor. Daha sonra iyileşme sürecine kadar misafir ediyoruz. Kısırlaştırma işlemini de yaparak toplum sağlığına zarar vermeyecek olanları bulunduğu noktaya geri bırakıyoruz. Hayvanlarımızı serbest bırakmadan önce çipli kulak küpeleri ile işaretliyoruz, kayıt altına alıyoruz. Tedavi ettiğimiz, kısırlaştırdığımız, sahiplendirdiğimiz tüm hayvanlarımızı tek tek dijital ortamda kayıt altına alıyoruz. Bu kayıtlarımızı da Orman ve Su İşleri Bakanlığı’mızla paylaşıyoruz. Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü tarafından da bu birimimiz düzenli olarak denetleniyor” diye konuştu.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.