08 Eylül 2024
  • Bartın21°C
  • Ankara20°C
  • Bolu16°C
  • Kastamonu18°C
  • Zonguldak22°C
  • Karabük20°C

SOKAĞI MİLLİ PARK İLAN ETTİLER!

Asma Caddesi’ndeki yeni binasına taşındıktan sonra başka evlerin de bulunduğu sokağa giriş çıkışları kısıtlayan uygulamalar yapan, ayrıca yol kenarında kendisine park alanı oluşturan Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü vatandaşların tepkisini aldı.

Sokağı Milli Park ilan ettiler!

18 Mayıs 2017 Perşembe 12:14

Nisan ayında Bartın Valiliği’ndeki yerinden Asma Caddesi’ndeki yeni binasına taşınan Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü yaptığı uygulamalarla şaşırttı. Hizmet binasının arkasında bulunan binalara rağmen bulunduğu sokağı kapatan müdürlük, binanın giriş kısmında bulunan yola da demirler dikerek kendisine ait park alanları oluşturdu. Kurumun uygulaması bölgede yaşayan vatandaşların da tepkisini çekti. Sokağı adeta Milli Park ilan eden kurum yetkilileri burada vatandaşların da yaşadığını düşünmeden işgalci bir anlayışla yaptıkları kısıtlamalarla mağduriyetlere sebep oldular.

Kamusal alanı zarp ettiler

Uygulamanın hangi düzenlemeye göre yapıldığının açıklanmasını isteyen vatandaşlar, “Kurum binanın bulunduğu sokağa garip bir şekilde otomatik kapı koyup, giriş çıkışları kendi iznine bağlıyor. Bir de binanın giriş yerindeki yola demirler ve tabelalar dikerek kendisine tahsis ediyor. Kurumlara bu yetkiyi kim veriyor? Kurum binasının arkasında evler var. Biri rahatsızlansa ambulans sokağa girmek için kurumdan yetkili mi bekleyecek? Sokaklar bildiğimiz kamusal alandır. Kamusal alanı kim ne hakla zapt edebiliyor. Yetkililerden açıklama bekliyoruz” dediler.

img_6568.jpgimg_6567.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.