OTOBÜS KAZALARININ ÖNLENMESİ İÇİN NE GİBİ TEDBİRLER ALINMALI?
İçişleri Bakanlığınca 81 ilde eş zamanlı olarak Otobüs Kazalarının Önlenmesine Yönelik Bilgi ve İstişare Toplantısı İlimizde Vali Sinan Güner başkanlığında gerçekleştirildi.
22 Şubat 2020 Cumartesi 20:38
İçişleri Bakanlığınca 81 ilde eş zamanlı olarak Otobüs Kazalarının Önlenmesine Yönelik Bilgi ve İstişare Toplantısı İlimizde Vali Sinan Güner başkanlığında gerçekleştirildi. Çeşm-i Cihan Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, Belediye Başkan Yardımcı Hasan Arınan, İl Jandarma Komutan V. J.Yzb. Yıldırım Özbaş, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan Tor, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Naci Deniz, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Esat Kocael, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan V. Özcan Uzun ile şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firma temsilcileri katıldı.
Risklerin ortadan kaldırılması hedeflendi
Bakanlığımızca “Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi” uygulamaya konularak trafikte sürücü, yolcu ve yaya olarak yer alan insan unsurunun yaptığı kural ihlalleri ile bu ihlallerin neden olduğu trafik kazalarının önlenmesine yönelik kısa vadede yapılacaklarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Kaza nedenli ölümler ve ciddi yaralanmaların en aza indirilmesi, bu kazalardan kaynaklı sosyo-ekonomik kayıpların (iş gücü, zaman, maddi hasar, gelir kaybı, acil müdahale, kurtarma, tedavi, rehabilitasyon, kazazede yakınlarının uğradığı maddi ve manevi zaralar vb) yanı sıra bireyi, toplumsal hayatı ve kamu güvenliğini tehdit eden risklerin ortadan kaldırılması hedeflendi.
Alınması gereken tedbirler
Yol ve trafik güveliğinin sağlanması için alınması gereken tedbirler şu şekilde belirtildi; “Kış şartlarına uygun lastik kullanılması, şoförlerin yol, hava, trafik durumunun gerektirdiği şartlara uygun hızda seyretmeleri ve hız ihlali yapmamaları, mevzuatın öngördüğü sayıda şoförü yolculuk esnasında araçlarında bulundurmaları, kazaların temel nedeni olan yorgunluk/uykusuz araç kullanımın önlenmesi, firmaların sık sık şoför değiştirmesi, çalışma sürelerinin kaydının tutulması, seyahat süresince şoförlerin ve yolcuların emniyet kemeri takmaları ve bu yönde araç içinde gerekli uyarıların /kontrollerin yinelenmesi, sürücü seçiminde titiz davranılması, uzun yol deneyimine ve güvenli sürüş bilgisine sahip şoförlerin çalıştırılması, firmalarca sefer öncesinde veya haftada bir kez otobüslerin ve şoförlerin yeterliliklerinin kontrol edilmesi/gözlenmesi, trafik güvenliğine yönelik kontrollerin aksatılmadan yapılması, terminallerde ve güzergâh üzerinde araçların takograf, ışık far vb. teknik donanım/ekipmanlarının denetlenmesi, belirlenen alanlar dışında yolcu bindirme/indirmenin yapılmaması.”
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.