09 Mayıs 2024
  • Bartın17°C
  • Ankara17°C
  • Bolu17°C
  • Kastamonu15°C
  • Zonguldak18°C
  • Karabük19°C

ÖNEMİ PROJEDE İMZALAR ATILDI

Bartın Belediyesi ile Sosyal Gençlik Topluluğu Derneği arasında “Uluslararası Kültür Otağı Projesi” kapsamında çözüm ortaklığı ve işbirliği anlaşması gerçekleştirildi.

Önemi Projede İmzalar Atıldı

08 Haziran 2021 Salı 15:57

Bartın Belediyesi ile Sosyal Gençlik Topluluğu Derneği arasında “Uluslararası Kültür Otağı Projesi” kapsamında çözüm ortaklığı ve işbirliği anlaşması gerçekleştirildi. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, makam odasında Sosyal Gençlik Topluluğu Derneği Başkanı İzzet Gürpüz ile bir araya gelerek söz konusu protokolü imzaladı. İmzalanan protokol kapsamında uygulanacak olan bu proje ile şehrimize gelen uluslararası öğrencilerin yine şehrimize hızlı bir şekilde uyum sağlamasına yardımcı olmak, uluslararası öğrencilerin otağ sayesinde network oluşturulmasını sağlayarak Türk ve uluslararası öğrenciler arasında dayanışma kültürünü geliştirmek, gönüllülük bilinci aşılamak, Türk kültürünün zenginliklerini bilfiil anlatıp yaşatırken uluslararası öğrencilerin de kültürlerini tanıtma ihtiyacını karşılamak, bu amaç doğrultusunda haftalık kültürel geceler düzenlemek, ülkesinden eğitim görmek için direkt şehrimize gelen ver ülkemizin diğer güzel illerini görme imkanı olmayan uluslararası öğrencilerin ülkemizin diğer illerini ve bu illerin zengin kültür ve sanat yönlerini görmesini sağlamak amaçlanıyor.

“Protokolün Hayırlı Uğurlu Olmasını Diliyorum”

İlimizde eğitim gören uluslararası öğrencilere ilimizi ve kültürümüzü tanıtım amacı taşıyan projenin önemine değinen Başkan Akın; “Bartın’da 12 ay boyunca yürütülmesi planlanan “Uluslararası Kültür Otağı” çalışmalarının gerçekleştirilmesi amacıyla Sosyal Gençlik Topluluğu Derneği ile çözüm ortaklığı ve işbirliği anlaşması gerçekleştirdik. Her yıl Afrika’dan, Asya’ya yüzlerce uluslararası öğrencisi Bartın Üniversitesi’nde öğrenim görmek için şehrimize geliyor. Bu gençler sılaya, misafirlerimiz olmaya gelirken yalnızca bavullarını ve hayallerini yanlarına almıyorlar. Aynı zamanda parçası oldukları milletin kültür ve sanatını da yanında getiriyorlar. Çoğunlukla İslam coğrafyasından gelen bu gençlerin ülkemizin her anlamda eşi benzeri görülmemiş kültür ve sanatını tanımaya, kendi kültürlerini tanıtmaya ve burada yaşadıkları süreçte kültürümüzün bir parçası olup ülkelerine döndüklerinde kendi kültürlerine dokunuşlar yapmaya hakkı vardır. Uluslararası bu öğrenciler ülkemizin tanıtımı anlamında büyük öneme sahip. Bu nedenle de “Uluslararası Kültür Otağı Projesi”ni önemsiyoruz. Bu önemli projenin ve söz konusu protokolün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sayın Dernek Başkanına çalışmalarında kolaylık ve başarı temenni ediyorum” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.