30 Nisan 2024
  • Bartın18°C
  • Ankara25°C
  • Bolu19°C
  • Kastamonu21°C
  • Zonguldak15°C
  • Karabük18°C

MUHTAR KARAKAŞ, KÖYÜNÜN KANALİZASYON SORUNUNU MECLİS TOPLANTISINDA DİLE GETİRDİ

Bakraçboz Köyü Muhtarı Hüseyin Karakaş, İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantılarının son oturumuna katılarak, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından köyün alt yapısı için gönderilen boruların kanalizasyon için kullanılmasını istedi.

Muhtar Karakaş, köyünün kanalizasyon sorununu Meclis toplantısında dile getirdi

12 Kasım 2017 Pazar 00:53

Bakraçboz Köyü Muhtarı Hüseyin Karakaş, beraberinde azalarıyla birlikte İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantılarının son oturumuna katıldı. Meclis toplantılarının sonunda söz alan Muhtar Karakaş, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından köyün alt yapısı için gönderilen boruların kanalizasyon için kullanılmasını istedi. Köy halkının tepki gösterdiğini belirten Karakaş, köy meydanında bulunan boruların bir an önce gömülmesi gerektiğini ifade etti.

Köy halkı tepkili

Karakaş; “Köyde vatandaşlarımızla birlikte toplantı yaptık. Köy halkı tepkili. Kanalizasyon işi için Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından gönderilen boruların kaldırılmasını istiyor. Çünkü uzun zamandan beri kanalizasyon yapılacak diye getirilmişti. İş yapılmayınca halkımız ister istemez tepki gösteriyor. Bu boruların kanalizasyon işi için döşenmesini istiyoruz. Eğer kanalizasyon yapılmayacaksa da boruların buradan kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

2018 yılında kanalizasyon sorununu çözeceğiz

Muhtar Karakaş’ın bu talebi üzerine İl Genel Melis Başkanı Kenan Dursun; “Kasım ayı toplantılarının birinci oturumunda bu konuyu görüştük. Bu konu ile ilgili Regaip Bey düşüncelerini ifade etti. Meclis olarak bizde biliyoruz. Bartın’da fosseptik kuyularından taşan atık sularla ilgili araştırma yapılmasını ve çözüm önerileri sunulması ile ilgili önerge hazırlamıştık. Bu önerge ile ilgili karara varıldı. Köylerin kanalizasyon işi yapılması kararlaştırıldı. Bu köyümüzle ilgili de eğer birlik burası için boru aldıysa bu Meclis boruları döşeyip, arıtmasını yapacaktır. Arıtma tesisini planlamadan boruları döşemenin bir anlamı yok. Merak etmeyin. Köyünüz için alınan boruları o şekilde bırakmayacağız. Bakraçboz Köyümüz için arıtma tesisi yapacağız. Zaten köyün çevresinde baraj suları olacak. Bu suların kirlenmemesi adına bu köyümüz öncelikler arasında. 2018 yılında bu köyümüzün kanalizasyon sorununu çözeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.