30 Nisan 2024
  • Bartın16°C
  • Ankara15°C
  • Bolu15°C
  • Kastamonu15°C
  • Zonguldak16°C
  • Karabük16°C

MÜFTÜ GÜNDÜZ'DEN İSRAF ELEŞTİRİLERİNE YANIT; ‘SALON İÇİN BİR KURUŞ ÖDEMEDİK’

İl Müftüsü Mahmut Gündüz,Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bastırılan davetiyelerin büyüklüğü ile kalitesi ve konferans için Bulut Düğün Salonu’nun tercih edilmesiyle ilgili İl Müftülüğü’nün israf yaptığı gerekçesiyle yöneltilen eleştirilere yanıt verdi.

Müftü Gündüz'den israf eleştirilerine yanıt; ‘Salon için bir kuruş ödemedik’

19 Nisan 2017 Çarşamba 13:30

Müftü Gündüz, İl Müftülüğü’nün israf ettiği yönünde basında yer alan haberlere yanıt verdi

2017 yılı Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Bartın İl Müftülüğü tarafından bastırılan davetiyelerin büyüklüğü ile kalitesi ve ekranların sevilen yüzü Diyanet İşleri Eski Başkanı Necmettin Nursaçan’ın konuşmacı olarak katıldığı 'Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ konulu konferans için Bulut Düğün Salonu’nun tercih edilmesi yerel basında ve sosyal medyada İl Müftülüğü’nün israfta bulunduğu belirtilerek eleştirilmişti. Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, yapılan eleştirilere yanıt verdi. Müftü Gündüz, davetiyelerin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlandığını, ölçülerin de aynı şekilde belirlendiğini belirterek; “Davetiyeleri kendimiz de hazırlasak Peygamberimizin şanına yakışır bir şeyler olmasını arzu ederdik. Biz de aynı kalitede basılması için gayret ederdik. Salonla ilgili olarak da programa katılımın yoğun olacağı için Bulut Düğün Salonu’nu tercih ettik. Bu salona ödenen paranın israf olduğu belirtilmiş. Bu salon için salonun sahibi Mehmet Bulut Beye bir kuruş ödemedik. Bizden ücret talep etmedi” dedi.

Sendika temsilcileri hazır bulundu

Gündüz’ün basın toplantısında Bartın Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi İsmail Ünsal, Din-Bir-Sen Bartın İl Temsilcisi Mustafa Arabacı, Diyanet Sen Şube Başkanı Metin Sağım ve Diva Sen İl Temsilcisi Kadir Güney de hazır bulundu.

Davetiyeleri Diyanet İşleri Başkanlığı gönderiyor

Müftü Gündüz; “Öncelikle davetimize icabet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Kutlu Doğumla ilgili haberlerimizi en güzel şekilde verdiniz. Bugün ki gazetelere baktım. Çok hoş. Bu nedenle de hepinize şükranlarımı sunuyorum. Bu kadar güzelliklerin içerisinde ufak tefek sıkıntılar oluyor. Yerel basında yazılan bir yazıda faaliyetlerimizle ilgili değerlendirmeler yapılmış. Tabii kendine göre haklı olabilir. Bunu gayet normal karşılıyorum. Bu basın açıklamasını bu yazıları yazanlara cevap olsun diye değil, halkımızı bilgilendirme adına yapıyorum. Davetiyemizin çok büyük ve lüks olduğundan bahsediliyor. Hatta krallara layık bir davetiye olduğundan bahsediliyor. Davetiyeyi lüks olarak kabul etmemek gerekiyor” dedi.

Peygamberimizin şanına yakışır bir davetiye

Peygamberimizin şanına yakışır bir şekilde etkinlikler düzenlendiğini belirten Gündüz; “Bu davetiyeleri biz kendimiz yapmıyoruz. Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız Kutlu Doğum Haftasında bu davetiyeyi hazırlayıp bize örnek olarak gönderir. Bu şekilde biz üzerindeki bilgileri değiştiririz. Resimler veya rengi hep aynıdır. Bunu kendiliğimizden yapmış değiliz. Kendiliğimizden yapsak bile Peygamberimizin şanına yakışır bir şekilde olmasını canı gönülden isterim. Vatandaşlarımızın hayırlarımız bu davetiyelere gidiyor diye düşüneceğini sanmıyorum. Davetiyelerimiz belirli sayılarda basıldı. Çok basılmadı. Bunu bir lüks olarak algılamasınlar. Bu Peygamberimizin şanına yakışır bir davetiye olsun düşüncesinden öte değildir” diye konuştu.

Salona para ödemedik

Tercih edilen salonla ilgili eleştirilere ise Gündüz; “Biz programa gelecek olan insanların sayısını az çok tahmin ediyoruz. Gelecek olan insanların ne kadar kalabalık olacağını biliyoruz. Günlerce salon araştırdım. Ancak bulmak mümkün değil. Her yıl kapalı spor salonunda yapıyorduk. Ancak orada bir sürü masraf yapmamıza rağmen ses düzenini bir türlü ayarlayamıyoruz. Çok şikayetler oluyordu. Çünkü insanlar ne denildiği yankıdan dolayı anlayamıyordu. Yalı’da ki Bulut Düğün Salonu’nu bu nedenle seçtik. İki salonu da kullandık. İyi ki bu salonu tercih etmişiz. Ne İl Kültür Müdürlüğü’nün Salonu ne de Sosyal Tesisler bu gelen insanları almazdı. Hatta burada bile iki salon dolmuş bir çok insan geriye gitmiş. Gönül ister ki Bartın’da büyük bir salon olsun. ‘Şimdi acaba müftülük buraya ne kadar verdi? Çok para vermiştir.’ Diye düşünenler olabilir. Gayet açık ve net söylüyorum. Salon için bir kuruş dahi ödemedik. Bulut Düğün Salonu’nun sahibi Mehmet Bulut Bey ‘Peygamberimizin anıldığı bir programa benim salonum feda olsun’ dedi. Oraya bir kuruş dahi ödemedik. Mehmet Beye de bu vesileyle teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.