08 Eylül 2024
  • Bartın21°C
  • Ankara20°C
  • Bolu16°C
  • Kastamonu18°C
  • Zonguldak22°C
  • Karabük20°C

MÜFTÜ GÜNDÜZ, LOKANTALARA TAVSİYELERDE BULUNDU

Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, mazereti olup oruç tutmayanlara yemek veren işletmelere yönelik tavsiyelerde bulundu.

Müftü Gündüz, lokantalara tavsiyelerde bulundu

14 Haziran 2017 Çarşamba 16:15

Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Ramazan ayında lokanta ve restoran işletmecilerine tavsiyede bulundu. Müftü Gündüz, özellikle bunaltıcı sıcakların yaşandığı uzun günleri işaret ederek sıcak hava ve günlerin uzun olmasının oruç tutmamaya bahane olmadığını söyledi. Müftü Gündüz; “Ramazan ayında faaliyet gösteren lokantalarla ilgili bir vaazımda da hafif konuya değinmeye çalıştım. Vaazımda; ‘Ben sizin işinize karışmam ama bir ay gündüz lokantayı açmasanız acınızdan ölmezsiniz’ dedim. Allah bize bol rızık veriyor. Gündüz açılmaması yönünde söylemlerde bulundum. Lokantaların iftarlara hazırlanması gerektiğini ifade ettim” dedi.

Ramazan’da oruç yiyen kişiye ben hizmet etmem

Kimsenin işine müdahale etmeye haklarının olmadığını belirten Gündüz; “Tabii bu yerler kişilerin kendi mülkleri. Özgür işleri. Biz onların işlerine müdahale edemeyiz. Ancak tavsiyelerde bulunabiliriz. Ben olsan lokantayı açmam. Ramazan’da oruç yiyen birkaç kişiye ben şahsen hizmet etmem. O nedenle Ramazan ayının önemini kavrayalım. Ramazan ayının amacına uygun davranışlarda bulunalım” diye konuştu.

Oruçluya saygılı olun

Gündüz; “Ramazan ayında bir yabancı şehre geldiğinde iki şey söylüyor. Birincisi ‘Maşallah. Ne güzel memleket. Ramazan’da lokantalar kapanmış. İnsanlar oruç tutuyor’ diyor. İkincisi de ‘Ya arkadaş bu nasıl memleket? Ramazan hiç gelmemiş buraya’ şeklinde ifade ediyor. Bartın’ımıza Ramazan gelmemiş dedirtecek yanlışlardan uzak duralım. Ramazan ayının bereketi ve güzelliği her yeri kaplasın” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.