30 Nisan 2024
  • Bartın18°C
  • Ankara23°C
  • Bolu15°C
  • Kastamonu19°C
  • Zonguldak14°C
  • Karabük17°C

MİLLETVEKİLİ TUNÇ, AK PARTİ HEYETİNİ AĞIRLADI

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi 27.yasama dönemi 2. yasama yılının ilk grup toplantısına katılmak üzere TBMM’ye gelen AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı ve AK Parti Bartın teşkilatını ağırladı.

Milletvekili Tunç, AK Parti heyetini ağırladı

03 Ekim 2018 Çarşamba 18:02

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi 27.yasama dönemi 2. yasama yılının ilk grup toplantısına katılmak üzere TBMM’ye gelen AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı ve AK Parti Bartın teşkilatını ağırladı. Milletvekili Tunç, TBMM'nin Genel Kurul Salonu, Kulisler ve diğer bölümlerini gezdirdi. Tunç, partililere Meclis binası ve meclisin çalışma şekli hakkında bilgiler verdi.

Bombalanan Gazi Meclisi gezdirdi

Tunç, AK Parti heyetine 15 Temmuz hain darbe girişiminde bombalanan Gazi Meclisi gezdirdi. 15 Temmuz hain darbesinde hasar gören bölümleri de inceleyen Ak Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı ve Ak Parti heyeti, Milletvekili Tunç’a kendilerine gösterdiği yakın ilgili ve alakadan dolayı teşekkür ettiler.

Misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyoruz

Ziyaret ile ilgili bilgiler veren İl Başkanı Kalaycı; “Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç bizlere TBMM'nin Genel Kurul Salonu, Kulisler ve diğer bölümlerle ilgili bilgi verdi. Bu bölümleri gezdirdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme imkânı sağladı. Sayın Milletvekilimize misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Tabii bu ziyarette Gazi Meclisimizi gördük. Bombalanan bölümleri inceledik. 15 Temmuz hain darbe girişiminde bombalanan bölümler bize her şeyi gösteriyor. 15 Temmuz bu milletin hainlere karşı kazandığı bir zaferdir. Milletlerin tarihlerinde kader anları, dönüm noktaları vardır. Bu kritik anlardaki tavır ve duruşlarıyla toplumlar, geleceklerine yön verir; millet olmanın, kardeşliğin, aynı kaderi paylaşmanın şuuruna varır. Anadolu'yu vatan kıldığımız Malazgirt zaferi, Peygamber Efendimizin müjdesine mazhar olduğumuz İstanbul'un fethi, dünyanın en güçlü ordularını dize getirdiğimiz Çanakkale zaferi, tüm yokluk, yoksulluk ve imkânsızlıklara rağmen zaferle taçlandırdığımız İstiklal Harbi, bizim tarihimizin köşe taşlarıdır. İkinci yılını idrak ettiğimiz 15 Temmuz destanı ise bu iftihar silsilemizin günümüzdeki son halkasıdır” dedi.

Milletimiz bir kez daha iradesine sahip çıktı

15 Temmuz’un izlerini TBMM’de gördüklerini söyleyen Kalaycı, şu ifadeleri kullandı; “15 Temmuz gecesi milletimiz, tıpkı bir asır evvel Çanakkale'de, İstiklal Harbi'nde olduğu gibi bağımsızlığına, onuruna ve istikbaline kast eden elleri kırarak, bir kez daha iradesine sahip çıktı. Kadını erkeği, genci yaşlısıyla Türk Milletinin her bir ferdi, o gece tüm farklılıkları bir tarafa bırakarak, yekvücut halinde FETÖ'nün işgal teşebbüsünü püskürttü. Siyasi tarihimizin en büyük ihanetlerinden biri, milletimizin fedakârlığı, cesareti ve mücadelesi sayesinde demokrasi zaferine dönüştü. Karanlığın ülkemizin üzerine bir kâbus gibi çöktüğü o meş'um gecede, minarelerden yükselen salalar, aydınlığın müjdecisi oldu. Vatan topraklarının şehit kanlarıyla sulandığı o gece sabaha dönerken, güneş sadece bir sonraki günü değil, milletimizin geleceğini de aydınlatarak doğmuştur.

’Gün, vatana sahip çıkma günüdür’

"Şehitler ölmez, vatan bölünmez" nidasıyla, "Bayrak inmez, ezan susmaz" diyerek, tekbirlerle en modern silahların üzerine yürüyen bir milletin esir edilemeyeceğine, o gece tüm dünya şahit oldu. Şüphesiz bu zaferde en büyük pay sahibi "Gün, vatana sahip çıkma günüdür" diyerek tanklara, uçaklara, ölüm kusan silahlara meydan okuyan aziz şehitlerimiz ile gazilerimizdir. Bu düşüncelerle bombalanan bölümlerde şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, özlemle ve şükranla yâd ettik.

İmtihanı alnımızın akıyla verdik

15 Temmuz gibi felaketler, ülkelerin ve milletlerin birliklerinin, beraberliklerinin, dayanışmalarının, maziden atiye uzanan ortak değerlerinin adeta test edildiği imtihanlardır. Hamdolsun biz devlet ve millet olarak bu imtihanı alnımızın akıyla verdik. Artık ülkemiz üzerinde karanlık emeller besleyenlerin, bunun için kanlı senaryolar yazanların, kendilerine ihanet ortakları devşirenlerin işi çok daha zordur. 15 Temmuz gecesi dökülen şehit kanları bağımsızlığımızı korumanın yanında ülkemizin önünde yeni kapılar açtı. Karanlık bir gece, Türk Milleti için asırlara sari aydınlık bir geleceğe vesile oldu. Bugün 15 Temmuz öncesine göre her açıdan daha güçlü, daha dirayetli, daha demokratik bir Türkiye var. 15 Temmuz ruhu bu topraklarda diri olduğu müddetçe hiçbir güç milletimizi esir alamayacak, bir daha asla iradesine el uzatamayacaktır. Yeni dönemde Türkiye, 2023 hedefleri, 2053 ve 2071 vizyonu doğrultusunda yoluna kararlı bir şekilde devam edecektir.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.