08 Eylül 2024
  • Bartın21°C
  • Ankara20°C
  • Bolu16°C
  • Kastamonu17°C
  • Zonguldak21°C
  • Karabük19°C

KOZCAĞIZ BARAJI’NDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

AK Parti Bartın Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç, Kozcağız Barajı’nda çalışmaların bütün hızıyla devam ettiğini açıkladı.

Kozcağız Barajı’nda çalışmalar devam ediyor

16 Haziran 2017 Cuma 03:04

AK Parti Bartın Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç, Bartın il merkezini ve Kozcağız beldesini taşkın zararlarından da koruyacak, Bartın’da toplam 24 bin 600 dekar zirai alanın sulanması için gereken suyun depolanmasını sağlayacak olan Kozcağız Barajı’nda çalışmaların hızla devam ettiğini açıkladı AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu'nun iştiraki ile 9 Temmuz 2014 günü temeli atılarak yapımına başlanan inşaat çalışmalarının hızla devam ettiği, Kozcağız Barajı ile ilgili yaptığı açıklamada, depolama hacmi 46 milyon m3 ve temelden yüksekliği 54 metre olan Kozcağız Barajı sulama ve taşkın koruma maksatlı olarak inşa ediliyor. Bartın Irmağı’nın kolu olan Kozcağız Çayı üzerinde inşa edilen barajın fiziki gerçekleşmesi ise yüzde 42 seviyesinde bulunduğunu belirtti.

Gövde sıyırma kazıları tamamlandı

Milletvekili Tunç, "Derivasyon tünelinin tamamlandığı projede, su derivasyon tüneline çevrildi. Dolusavak betonu, menba ve mansap batardolarında imalatlar devam ediyor, gövde sıyırma kazıları ise tamamlandı. Barajın gövde inşaatına da yakın zamanda başlanıyor" dedi.

Bartın için çok önemli

Milletvekili Tunç, Bartın’da inşaat safhasında 3 adet baraj ve 1 gölet inşaatının olduğunu belirterek, Kozcağız, Kışla, Kirazlıköprü barajı ile Ulus Eldeş gölet inşaatlarının taahhüt edilen tarihlerde tamamlanması için çalışmaların titizlikle sürdüğünü, Bartın için çok önemli olan bu dev yatırımları Bartın'a kazandırmak için gerekli hassasiyeti gösterdiklerini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.