30 Nisan 2024
  • Bartın18°C
  • Ankara23°C
  • Bolu15°C
  • Kastamonu19°C
  • Zonguldak14°C
  • Karabük17°C

KORONAVİRÜS HASTALARINA BİLEKLİK TAKILACAK

Bartın Valiliği, koronavirüs hastaları ve temaslıların takibi için barkotlu hasta bilekliği uygulamasının başlatıldığını bildirdi.

Koronavirüs Hastalarına Bileklik Takılacak

13 Kasım 2020 Cuma 07:44

Corona virüsü vakaları artmayı sürdürürken en önemli artış sebeplerinden biri karantinada olması gerekirken sosyal hayatına devam eden kişiler olarak görülüyor. Bu nedenle Bartın Valiliği, koronavirüs hastaları ve temaslıların takibi için barkotlu hasta bilekliği uygulamasının başlatıldığını bildirdi. Koronavirüs vakalarının artmasıyla getirilen ek tedbirler gereği evde tedavi edilecek virüs bulaşmış hastalara kırmızı bileklik takılacak, temaslılarına ise mavi bileklik. Takip amaçlı kullanılacak olan bilekliği çıkarmanın ise cezai yaptırımı olacak.

Yeni Tedbirlerin Hayata Geçirildi

Kış aylarının gelmesiyle birlikte grip ve soğuk algınlığı vakalarının da artacağını göz önünde bulunduran Bartın Valiliği, koronavirüs vaka sayısını düşürmek için ek tedbirleri devreye soktu. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde il bazında yeni tedbirlerin hayata geçirilmesi bekleniyordu. Buna göre ‘HES kodu olmayanların kamu hizmeti alamaması’ uygulaması il genelinde uygulanırken, Zonguldak sınırında da iller arası geçişlerde de Zonguldak Valiliği tarafından HES uygulamasına geçildi. Son olarak da Bartın Valiliği tarafından akıllı bileklik uygulamasının kullanılmasına karar verildi. Evde tedavi gören koronavirüs hastalarına kırmızı temaslılarına ise mavi bileklik takılacak. Kişilerin bu bileklikleri çıkarmaları durumunda ise cezai yaptırım uygulanacak.

3 Bin 150 Lira Para Cezası Uygulanacak

Günlük kontrollerde kolundaki bilekliği çıkarttığı veya bileklikle dışarıya çıktığı tespit edilenlere İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği 3 bin 150 lira para cezası uygulanacak. Uygulama sayesinde vaka sayılarında düşüş yaşanacağı ifade ediliyor.

İdari ve Adli İşlemler Başlatılacak

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından konuyla ilgili alınan karar şu şekilde; “İlimiz genelinde filyasyon çalışmaları ile tespit edilen pozitif vaka ve bu vakaların temaslılarının takibine katkı sağlamak üzere bu kişilere İl Sağlık Müdürlüğü tarafından barkotlu hasta bilekliği takılmasına, bu vatandaşlarımızın izolasyon süresi içerisinde barkotlu hasta bilekliklerini hiçbir surette çıkartmamalarına, ev izolasyonunu takip eden ekiplerin bileklik kontrolü de yapmalarına, bilekliği çıkardığı tespit edilenler ile kolunda hasta bilekliği olduğu halde sokağa çıkanların karantina kurallarını ihlal etmelerinden dolayı idari ve adli işlemlerin yapılarak karantina yurduna sevk edilmelerine, kolunda bileklik olduğu halde izolasyon kurallarını ihlal ederek işletmelerden mal ve hizmet talep eden bu kişilere İlimizdeki işletmeler tarafından hiçbir surette mal ve hizmet sunulmamasına,  bu kişilere hizmet sunan işletmeler hakkında da idari ve adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.