‘KONUŞULANLAR SADECE DEDİKODUDAN İBARETTİR’
Nazlı Tekstil Sahibi Bartınlı Nazlı Kayık, 8 aydır Bartın’da faaliyet gösteren Nazlı Tekstil’in asılsız iddialarla yıpratılmak istendiğini belirterek,iddiaları yalanladı.
23 Nisan 2018 Pazartesi 13:30
Nazlı Tekstil Sahibi Bartınlı Nazlı Kayık, 8 aydır Bartın’da faaliyet gösteren Nazlı Tekstil’in asılsız iddialarla yıpratılmak istendiğini belirterek, işçi maaşlarının ödenmediği, işçilere sigorta yapılmadığı veya Bartın’da ki bu fabrikayı kapatıp gideceği yönünde ki basında ve sosyal medya yer alan paylaşımların gerçeği yansıtmadığını belirtti. 15 yıldır tekstil sektöründe faaliyet gösterdiklerini söyleyen Kayık; “Biz Nazlı Tekstil olarak LC Waikiki’ye çalışıyoruz. Tabii 15 yıldır tekstil sektörünü İstanbul’da devam ettirdik. Kendi memleketimizde bu sektörde yer almak istedik. Bartın’da memleketimde inanlara ekmek kapısı olabilmek için İstanbul’da ki düzenimi bırakıp geldim. 8 aydır Bartın’da faaliyet gösteriyoruz. 8 ay içerisinde 110 çalışan sayısına ulaştık. Ancak işe aldığımız elemanlar vasıfsızdı. Önce işi öğrettik. Öğrete öğrete gittik. Bu süreçte epeyce bir zarar ettik. Tabii bu süreçte giderler arttığı için makine kullanmasını bilen işçilerimizle yola devam ettik. Şu anda çalışan sayımız 50 kişi” dedi.
Tek istedikleri huzur içinde çalışmak
Kendi memleketinse insanlara ekmek kapısı olmak için Bartın’a geldiğini belirten Kayık; “İşten çıkarttığımız vasıfsız işçiler Nazlı Tekstil’i kötülediler. Bizim resmi evraklarımızda hiçbir eksiğimiz yok. İşçilerimizin 30 günlük sigortalarını yatırıyoruz. Maaşlarını banka üzerinden yatırıyoruz. Tecrübeli ve kaliteli elemanlarımıza da her ay altın dağıtıyoruz. İşten çıkartılan işçiler gruplaşarak bizim firmamızla ilgili olur olmaz dedikodular yapıyorlar. Biz buraya insanlar için geldik. Sayın Başbakanımız ‘Anadolu’ya gidin iş kurun’ diyor. Biz de geldik Anadolu’da vatandaşa ekmek kapısı oluyoruz. Ancak yapılan dedikodular nedeniyle özellikle Ocak ve Şubat aylarında maddi zarar uğradık. Yapılan olumsuz haberlerin etkisiyle çalıştıracak makineci bulamaz olduk. Ancak işçilerimizin her birine sorabilirsiniz. Bir tanesinin bir günlük dahi alacağı yoktur. Tek istedikleri huzur içinde çalışmak. Dışarıda yapılan dedikodular onları da rahatsız ve huzursuz ediyor. Bu sefer çalışan işçilerimizin de verimi düşüyor” diye konuştu.
Bu işletmenin önü açılmalı
Kayık; “Bartın Belediyesi ile bir sorunumuz var. İlk bu binayı tuttuğumuzda yollar çamur içerisindeydi. Zar zor çakıl döktürdük. Ruhsat alırken de öyle. Bin bir engeller. Bartın’a geldiğimiz günden buyana önümüze hep engel çıkartıyorlar. Aslında bu işletmenin önü açılmalı. Burada insanlar ekmek yiyor. Burada ben 8 aydır işle uğraşacağımı farklı farklı saçma sapan işlerle uğraştım. İş yerimizin çevresinde aydınlatma sorunumuz var. El feneriyle iş yerinden çıkıyoruz. Bu şartlarda çalışıyoruz. Bu şartlar sağlansaydı şu an 50 kişi değil de 110 kişi burada çalışıyor olurdu. Yani o kadar zorlandık ki. İşimize gücümüze bakamaz duruma geldik. Bir fabrikanın istihdam sağlayan bir işletmenin sorunlarıyla ilgilenecek tek bir kişi dahi bulamadık” şeklinde konuştu.
İnsanların ekmeğiyle oynuyorlar
Fabrika ile ilgili yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Kayık; “Biz bir sürü sıkıntılarla uğraşırken bir de fabrikamızla ilgili olumsuz haberler yapıldı. 4 aydır para vermediğimiz yazıldı çizildi. Sosyal medyada bunu duyanlar bilip bilmeden yorum yazıp, bizleri kötülüyorlar. Biz vergi kaçakçılığı yapmıyoruz. Sigorta ödememezliği yapmıyoruz. Denildiği gibi işçilerin alacakları yok. Yani yazılıp çizilenler tamamıyla iftira. Personel bulamaz hale geldik. Kişi 10 gün çalışmış burada ama sosyal medyada 4 aydır maaş alamadığını yazıyor. Ben hiç kimseyi kapıdan kovmadım. Tüm işçilerimizin alacaklarını ödedim. Alacağı olan varsa önce bana gelsin. Bana gelip eğer vermezsem istediği kuruma gidip başvursun. Ama böyle olur olmaz ithamlarda bulunmasınlar. Burada insanların ekmeğiyle oynuyorlar. Ayıp denen bir şey var” dedi.
Suç duyurusunda bulunacağım
Kayık; “Gerek basında gerekse sosyal medyada bizlerle ilgili bu iftiraları atanlara yönelik gerekli yasal işlemi başlattığımın bilinmesini isterim. Sona kadar hukuk önünde gerekeni yapacağım. Bu şekilde bizleri zarara uğratmaya kimsenin hakkı yok. Bizleri hedef göstermeye kimsenin hakkı yok. Ayıp denen bir şey. Ben bir bayan olarak kendi memleketime gelip yatırım yapmak isterken, şu başımıza gelene bakın. Kendi memleketimde iş yapamıyorum. Bu sıkıntıları Sayın Valimizle de görüşmek için randevu istedim. Eğer görüşme imkânım olursa yapılanlar tek tek Vali Beyle de paylaşacağım. Biz önümüzün açılmasını ve tüm engellerin kalkmasını istiyoruz. Buradan bir çağrıda bulunayım. Bizimle çalışmak isteyen makine kullanmasını bilen ve iş arayan kardeşlerimiz varsa gönül rahatlığıyla gelip bize başvurabilirler. Kapımız herkese açık” diye konuştu.
Nazlı Tekstil sayesinde ekmek sahibi oldum
Makine kullanmayı fabrikada öğrendiğini belirten Nazlı Tekstil çalışanı Emine Kaya; “Ben köyde doğup büyüdüm. Makine kullanmayı bilmiyordum. Burada işe başladım. Makine kullanmayı da burada öğrendim. Ekmek sahibi oldum. Buradan kazandığım parayla çoluk çocuk okutuyorum. Burada huzurumuz yerinde. Rahatımız iyi. Dışarıdan gelenler buranın dedikodusu yapmasınlar. Burayla ilgili eğer birileri bir şey merak ediyorsa gelip bize sorsunlar. Dışarıda yapılan dedikodular burada bizlerin huzurunu kaçırıyor. Burada çalışanların psikolojisini bozmaya kimsenin hakkı yok” dedi.
Yapılan dedikodulara kulak asmasınlar
İşe girdiği günden buyana herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadıklarını söyleyen Nazlı Tekstil çalışanı Nursel Fidan; “6 aydır bu fabrikada çalışıyorum. Maaşımı da düzgün aldım. Bazı arkadaşlarımız geldikleri gibi gitmesinler. Dışarıda yapılan dedikodulara kulak asmasınlar. İnşallah Nazlı Tekstil Bartın’da bir numara olacaktır” diye konuştu.
Burada çalışan insanları artık rahat bıraksınlar
Fabrikada ki huzuru bozmaya kalkanlara seslenen Nazlı Tekstil çalışanı Sıddık Erbaş ise; “Nazlı Hanım 4 katlı bir binaya önemli bir yatırım yaptı. İstanbul’dan geldiler. Bartın’da insanlara ekmek kapısı olmaya çalışıyorlar. Ancak dedikodu yüzünden buraya insanlar gelmiyor. Biz burada rahat çalışmak istiyoruz. Burada çalışan insanları artık rahat bıraksınlar. Bu fabrikadaki huzuru bozmaya kalkışmasınlar” dedi.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.