27 Temmuz 2024
  • Bartın20°C
  • Ankara17°C
  • Bolu16°C
  • Kastamonu16°C
  • Zonguldak18°C
  • Karabük18°C

KIZILAY MİLLETİN KURBAN VEKÂLETLERİNİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRACAK

Vekâletle Kurban Kesim Kampanyasını geleneksel hale getiren Kızılay, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla sesleniyor.

Kızılay Milletin Kurban Vekâletlerini İhtiyaç Sahiplerine Ulaştıracak

16 Mayıs 2024 Perşembe 13:42

Vekâletle Kurban Kesim Kampanyasını geleneksel hale getiren Kızılay, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla sesleniyor. Gelenekselleşen vekâletle kurban kesim kampanyasını başlatan Türk Kızılay, kurban bedel fiyatının yurt içi ve Gazze için 11 bin 750 lira, yurt dışı için ise 4 bin 300 lira olarak açıkladı. Kampanya detaylarını paylaşan Türk Kızılayı Bartın Şubesi Başkanı Dr. Önder Recep Acıbal, kurban bedel fiyatının yurt içi ve Gazze için 11 bin 750 lira, yurt dışı için ise 4 bin 300 lira olarak belirlendiğini duyurdu.

“Kurban Bereketini Yıl Boyunca Yaşatacağız”

Yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularını ön plana çıkaran Kurban Bayramı’nın bereketini, gelenekselleştirdiği vekâletle kurban kesim kampanyasıyla sofralara taşıyan Kızılay’ın bu dönem için hazırlıklarını tamamladığını belirten Türk Kızılay Bartın Şube Başkanı Dr. Önder Recep Acıbal, bağış çağrısında bulundu. Acıbal; “Bu yıl da "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla hayırseverlere seslenen Kızılayımız, vekâlet bedellerini açıkladı. Bağışlarıyla destek olan tüm bağışçılarımıza şimdiden teşekkür ediyorum. Kızılay’a verilen Kurban vekaletiyle kurban bereketini yıl boyunca yaşatacağız.

Konserveler İyilik Gemileriyle gönderilecek
Bu sene Gazze gerçekliğimiz var. Bildiğiniz gibi İyilik Gemilerimizle yardımlarımızı sürdürüyoruz. Yurtiçinde yaptığımız konservelerin bir kısmının bağışını Gazze özelinde alarak bu operasyonu yurtiçinden gerçekleştireceğiz. Bağış kanallarımızda yurtiçiyle aynı bedel ve aynı operasyonla yürüyecek şekilde Gazze ve Filistin bağışlarımız olacak ve konservelerimizi İyilik Gemilerimizle gönderiyor olacağız.

Yurtdışı kurban kesimleri
Kızılayımız, yurtdışı için 100 bin olarak belirlediği kurban hissesiyle de 2.5 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor. Kampanya kapsamında Balkanlar’da Bosna Hersek, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Kosova, Asya’da Afganistan, Bangladeş, Kırgızistan, Pakistan; Ortadoğu’da Irak, Suriye, Yemen; Afrika’da ise Çad, Nijer, Somali, Kenya, Sudan, Tanzanya, Uganda, Burkina Faso olmak üzere toplam 19 ülkede vekâletle alınan kurbanların kesimlerini yapacak.
Kızılay Kurban Modeli
“Kızılay Kurban Modeli” olarak da bilinen vekâletle kurban kesimi sayesinde hayırseverlerimiz kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebiliyor. Kızılay’ın yürüttüğü model sayesinde kurbanlıklar veteriner hekimler tarafından seçilerek, modern kombinalarda, hijyenik şartlarda, vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesiliyor. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veteriner hekimler ve noterler de eşlik ediyor.
Kurban Vekâleti Yöntemleri
Hayırseverler kurban vekâletlerini, bankalarda bulunan Kızılay bağış hesapları, internet bankacılığı, www.kizilay.org.tr, mobil uygulama, fast/eft/havale ile hesap numaralarına, 168 Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattı ile ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden verebiliyorlar. Detaylı bilgi için Türk Kızılayı Bartın Şube telefonlarımızı (0378 227 61 11 - 0 (552) 168 16 39) arayabilirsiniz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.