KEDİ VE KÖPEKLERE DERİALTI MİKROÇİP TAKILACAK!
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) arasında imzalanan protokole istinaden Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Zonguldak Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Bartın Temsilciliği arasında da işbirliği protokolü imzalandı.
29 Mart 2021 Pazartesi 16:51
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) arasında imzalanan protokole istinaden Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Zonguldak Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Bartın Temsilciliği arasında da işbirliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde sahipli köpeklerin bu yıldan itibaren, sahipli kedi ve gelinciklerin ise 2022 yılından itibaren bireysel olarak kimliklendirilerek kayıt altına alınmasının zorunlu olacağını belirten Önder, kedi ve gelinciklerin bu yıldan itibaren gönüllü olarak kayıt altına alınabileceği uygulama kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan üretim izni almış ev ve süs hayvanları üretim merkezlerindeki kedi, köpek ve gelinciklerin de kayıt altına alınacağını bildirdi.
Yeni doğan ev hayvanlarına 3 ay içinde takılacak
Tarım ve Orman İl Müdürü Önder, sokağa terk edilen veya kaybolan hayvanların sahiplerine kolaylıkla ulaşılabilmesini de sağlayacak olan uygulama hakkında şu bilgileri paylaştı: “Yeni doğan ev hayvanının sahibi, doğum tarihinden itibaren en geç 3 ay içinde Bartın da bulunan mikroçip uygulaması yapan Serbest Veteriner Hekimlerden birine müracaat edecektir. Mikroçip takılarak pasaport düzenlenen ev hayvanları 15 gün içinde, ev hayvanlarına yapılan aşılar ve sahip değişikliği gibi bilgileri en geç 15 gün içinde kaydedilecek.
60 gün içinde bildirilecek!
Sahipsiz hayvanların, hayvan barınakları tarafından gerçek veya tüzel kişiliklere verilerek sahiplendirilmesi durumunda, hayvanın sağlık karnesiyle sahiplendirme tarihinden itibaren en geç 60 gün içinde il veya ilçe müdürlüklerine başvurulacak. Kayıtlı ev hayvanlarının ölümü ya da kaybolması halinde en geç 60 gün içinde ev hayvanı sahibi, durumu il veya ilçe müdürlüğüne bildirecek. Terk edilmiş hayvanı bulan kişiler, bu hayvanları sahiplenmek isterse başvurularını il/ilçe müdürlüklerine yapacak.
Sahipleri kolay tespit edilecek
Kedi, köpek ve gelinciklere derialtı mikroçip uygulanacak, el terminali aracılığı ile okunabilecek, bundan böyle sokağa terkedilmiş kedi ve köpeğin kime ait olduğu el terminali ile okunarak sahibi tespit edilebilecek. Kuduz aşısı başta olmak üzere hayvanın geçmişine ait tüm hastalıkları kayıt altına alınacak.”
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.