03 Mayıs 2024
  • Bartın13°C
  • Ankara12°C
  • Bolu11°C
  • Kastamonu10°C
  • Zonguldak13°C
  • Karabük13°C

İZİN BELGENİZ OLMADAN DIŞARI ÇIKMAYIN!

İçişleri Bakanlığı'nın yeni genelgesine göre izinle seyahat edecek vatandaşlar için şehir giriş ve çıkışlarında oluşturulan kontrol noktalarında uygulama devam ediyor.

İzin Belgeniz Olmadan Dışarı Çıkmayın!

30 Nisan 2021 Cuma 13:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Korona virüsü salgınıyla ilgili açıkladığı tedbirler kapsamında şehir girişlerine ve şehir içinde kurulan polis-Jandarma kontrol noktasında giriş-çıkış yasağı ile ilgili uygulama devam ediyor. Kontrol noktalarında soka çıkan vatandaşların belgeleri kontrol edilerek, HES kodu sorgulanıyor. Uygulamanın ilk iki günü kontrol noktasında durdurulan sürücülerden bazıları belgeleri olmaması nedeniyle ceza yemekten kurtulamadı.

img-3334-002.jpg

Belgesi olmadan gelenler karantinaya alınacak!

Seyahat izin belgesi olmadan gelenler İl Sağlık Müdürlüğü tarafından uygun görülecek süre ile karantina yurdunda gözlem ve izolasyona tabi tutulacak. Sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında; muafiyet tanınan işyerlerinde çalışıldığına dair gerçeğe aykırı belge düzenlenmesi, özel sağlık kuruluşlarından sahte randevu alınması, markete ailece gidilmesi gibi fırın, market, bakkal, kasap, balıkçı, manav, kuruyemişçi veya tatlıcılara çıkış serbestisinin maksadını aşan şekilde kullanımı, Çiftçi Kayıt Belgesinin (ÇKS) amaç dışı kullanılması gibi suiistimallerin önlenmesi amacıyla gerekli tedbirler alınacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.