23 Ekim 2024
  • Bartın17°C
  • Ankara13°C
  • Bolu12°C
  • Kastamonu11°C
  • Zonguldak16°C
  • Karabük15°C

İLK İKİ TAKSİTİN BUGÜN SON ÖDEME GÜNÜ

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 6736 sayılı kanunla borçlarını yeniden yapılandıran mükelleflerin 1. taksitleri ile ocak ayından mayıs ayına ertelenen 2. taksitleri için son ödeme tarihi bugün.

İlk iki taksitin bugün son ödeme günü

31 Mayıs 2017 Çarşamba 10:36

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bartın İl Müdürü Ekrem Öztekneci, 31 Mayıs (bugün) tarihinin yeniden yapılandırmaya başvuranların ilk taksitlerini ödemeleri için son gün olduğunu hatırlatarak, peşinatını yatırmayanların yapılandırmalarının bozulacağını ve yeni yapılandırmadan da faydalandırılmayacağını ifade etti.

Saat 23.59’a kadar açık

31 Mayıs’a kadar ödeme yapılmayan mükelleflerin borç yapılandırmasının dışında kalacağını belirten Öztekneci, vergi dairelerinin 30 ve 31 Mayıs tarihlerinde 23.59'a kadar açık kalacağını ve aynı zamanda SGK İl Müdürlüğü’nde vezne olmadığı için internet üzerinden de 23.59’a kadar taksitlerin yatırılabileceğini duyurdu.

Ödemeyenler yapılandırmadan çıkarılacak

Öztekneci, “02 Ocak 2017 olan yapılandırma ilk taksit ve peşin olan ödeme süresi 31 Mayıs 2017 tarihine kadar uzatılmıştı. Bu anlamda yapılandırmadan faydalanan tüm vatandaşlarımızın taksit ödemelerini bugün saat 23.59’a kadar ödemeleri gerekiyor. Aksi takdirde yapılandırma yapan vatandaşlarımız yapılandırmadan çıkarılacak” dedi.

İnternet üzerinden de olabiliyor

Bankaların da açık olacağını belirten Öztekneci “Sayın Bakanımız konuyla ilgili açıklama yaparak, vatandaşların borçlarını öderken yoğunluk yaşamaması nedeniyle salı ve çarşamba günü vergi dairelerinin gece 00.00'a kadar açık kalacağını ifade etti. Kamu bankalarının ise 31 Mayıs Çarşamba günü akşam saat 21.00'a kadar açık kalacağı ifade edildi. Tabii SGK İl Müdürlüğü’nde vezne olmadığı için vatandaşlar internet üzerinden 23,59’a kadar yatırabilirler” diye konuştu.

İlk 2 taksitin son ödeme tarihini 31 Mayıs

Bartın Defterdarı Muhammed Osman Şener de 19 Ağustos 2016 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanunundan yararlananların ilk iki taksitlerini en geç 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödemeleri gerektiğini söyledi. Şener, “Kanuna başvuru süresi 25 Kasım 2016 tarihinde sona ermiştir. Kanun hükümlerinden yararlanan vatandaşlarımıza, yapılandırılan tutarları peşin veya taksitler halinde ödeme imkanı verilmiştir. Yapılandırılan tutarların peşin veya ilk taksit ödeme süreleri de 30 Kasım 2016 tarihinde sona ermiştir” dedi.

Bu son şansın kaçırılmaması gerekir

Şener “Kanun kapsamında ilk taksitlerini Kasım 2016 ayında ödeyen mükelleflerimiz de ikinci taksit ödemelerini 31 Mayıs 2017 tarihi bitimine kadar yapacaklardır. İlk taksitlerini süresinde ödemeyen mükelleflerimiz ise ilk taksitle birlikte ikinci taksitlerini Mayıs 2017 ayında ödemedikleri takdirde Kanundan yararlanma hakkını kaybedeceklerdir. Özellikle birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylık sağlayan 6736 sayılı Kanundan yararlanmak için tanınmış olan bu son şansın kaçırılmaması gerekir” diye konuştu. Bartın Belediyesi de “Mükelleflerimizin yapılandırma haklarının son ermemesi için bugün ödeme yapmaları önemle rica olunur. Veznelerimiz 30-31 Mayıs saat 20.00’ye kadar açıktır” duyurusu yaptı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.