24 Kasım 2024
  • Bartın5°C
  • Ankara0°C
  • Bolu-1°C
  • Kastamonu-1°C
  • Zonguldak5°C
  • Karabük2°C

İL ÖZEL İDARESİ TAŞERON İŞÇİ İÇİN ŞİRKET KURULUYOR

İl Genel Meclisi Ocak Ayı Toplantılarının Dördüncü Oturumu Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında gerçekleştirildi.

İl Özel İdaresi Taşeron işçi için şirket kuruluyor

08 Ocak 2018 Pazartesi 17:24

Taşeron işçilerin yıllardır beklediği taşeron işçilere kadro kanunun yayınlanmasının ardından 2018 yılının ilk gününde de Taşeron Personelin Kadroya Geçiş Yönetmeliği yayınlandı. Kadroya geçecek işçilerin de kadro işlemlerini yürütecek kurumların da merakla beklediği yönetmelikle birlikte şirketi olmayan Belediyelere ve İl Özel İdarelerine şirket kurma zorunluluğu da getirildi. Bu kapsamda İl Genel Meclisi Ocak Ayı Toplantılarının Dördüncü Birleşiminde şirketi bulunmayan Bartın İl Özel İdaresi’nin BARÖZ Yatırım ve Hizmet İşletmeleri AŞ. adında şirket kurulması için ilk adım atıldı.

Şirket kurma zorunluluğu yerine getirilmiş olacak

İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Meclis gündemine Sermaye Şirketi Kurulması ile ilgili dosya getirildi. Gündemin 11.maddesine alınan dosyanın görüşülmesinin ardından 696 sayılı KHK ile taşerona verilen kadro hakkı verilmesiyle Belediyelere ve İl Özel İdarelerine zorunlu hale gelen şirket kurma zorunluluğu yerine getirilmiş olacak. Taşeron işçiler için kurulacak olan bu şirkete Bartın İl Özel İdaresi’nin gelir getiren tüm tesisleri ve yerleri de bağlanacak.

Para getiren her yer bu şirkete bağlanacak

Gündeme eklenen madde ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Meclis Başkanı Kenan Dursun; “İşletme İştirakler Müdürlüğümüze ait Sayın Valimiz imzalı dosyayı gündemimize aldık. Konu sermaye şirketinin kurulmasıyla ilgili. Taşeron konusunda Kanun Hükmünde Kararname ile Özel İdarelere ve Belediyelere kendilerine ait şirketlerini kurmak zorunlu hale geldi. Ben böyle bir şirketin zorunluluğunu sık sık dile getirmiştim. Ancak bugün baktığımızda bu zorunlu oldu. Bu şirketin birinci görevi işçiler bu şirket vasıtasıyla istihdam edilecek. Bunun yanında turizm tesislerimiz, işletmelerimiz, mülklerimiz ve gelir getiren tüm alanlar bu şirkete bağlanacak.  Bu bizi sevindirmiş oldu. Çünkü şirket üzerinden çalışmamız gereken birçok yerimiz var. Bu şirket kurulduğunda işleyiş daha doğru olacak” dedi.

2 madde komisyona havale edildi

Yoklama ve bir önceki Mecliste alınan karar özetlerinin okunması ile başlayan toplantıda gündeme şirketle ilgili madde eklenmesinin ardından gündemin 8.maddesi ile devam edildi. Gündemin 8.maddesinde yer alan Amasra İlçesi Cumayanı Köyü Köy Yerleşik Alan Civarı ve Sınırlarının Tespiti ile ilgili dosya ve gündemin 9.maddesinde yer alan Amasra İlçesi Acarlar Köyü Köy Yerleşik Alan Civarı ve Sınırlarının Tespiti ile ilgili dosya İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

2018 yılında çalışmaları tamamlayacağız

Maddelerin komisyonlara havalesinin ardından konuşma yapan Başkan Dursun; “Bu maddelerimiz imarla ilgili konularımız. Bakanlık süreçleri tamamlanan 20 tane köy yerleşik alanı sırasıyla gündemimize getiriyoruz. Şu anda bakanlıkta 15 dosyamız daha var. Bu dosyalarımızı takip ediyoruz. Gündemimizde de 20 tane var. Ancak bu dosyaları komisyonumuza fazla yük getirmeden her ay paylaştırıyoruz. 2018 yılında köy yerleşik alanlarının tespiti ile ilgili çalışmaları da sonlandıracağız” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.