30 Nisan 2024
  • Bartın14°C
  • Ankara14°C
  • Bolu12°C
  • Kastamonu13°C
  • Zonguldak13°C
  • Karabük13°C

"İL BAŞKANI SIFATI İLE BANA YAKIŞMAZ"

CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş'tan küfür polemiği ile ilgili beklenen açıklama geldi.

"İl Başkanı sıfatı ile bana yakışmaz"

04 Mayıs 2023 Perşembe 09:44

AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan'ın, 30 Nisan akşamı Cumhuriyet Meydanı'nda 1 Mayıs güN CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelişi nedeniyle düzenleyecekleri mitingin hazırlıkları sürerken yaşanan gelişmeleri çarpıtarak hakkımda savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu internet üzerinden yayın yapan basın organları aracılığıyla öğrendiğini belirten CHP Bartın İl Başkanı Karakaş, şunları dile getirdi:

"Haddim de değil, bana da yakışmaz"

"Yapılan açıklama gerçeği yansıtmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en üst yönetim kademesindeki Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ya da küfur etmek haddim olmadığı gibi, siyasi nezakete de İl Başkanı sıfatı ile bana da yakışmaz. Bu olayı sayın başkana kim nakletti ise doğruları anlatmamış. Zira o gece AK Parti İl Başkanı Cumhuriyet Meydanı'nda değildi.

"Söylediklerim çarpıtılarak nakledilmiş"

O gece alanda bulunan Millet İttifakı İl Başkanları ve yöneticileri ile o gece yaşanan olaylarla ilgili yaptığımız görüşmeler sırasında söylenen bazı sözler çarpıtılarak Ak Parti İl Başkanına nakledilmiştir. Aynı akşam alanda bizimle birlikte olaylara şahit olan basın mensupları, yönetici arkadaşlarımız alanda yapılan çalışmaları izleyen hemşehrililerimiz de vardı. Bu konu ile ilgili olarak aynı gün akşam Ak Parti yetkilisi ile telefon görüşmesi yaptım ancak bir sonuç alamadım. Aradığım kişi afişin İl Başkanının bilgisi dahilinde asıldığını İl Başkanı ile görüşmem gerektiğini söyledi. İl Başkanı Yaşar Arslan’ı telefonla aramama rağmen o gece görüşemedim. 1 Mayıs günü öğlen saatlerinde kendisini tekrar aradım ve görüşerek 30 Nisan gecesi yaşananları kendisi ile de paylaştım. Temelde bütün bu yaşananların müsebbibi seçimlerin başlangıcından bu yana ötekileştirici, ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı dili kullanan ve bunu marifet sayan, baştan beri Millet İttifakı Genel Başkanlarına ve bizlere ayrıştırıcı dille saldıran bizim de hakaret kabul ettiğimiz ve aynı ayrıştırıcı dili içeren pankartı miting alanından görülecek şekilde ertesi gün alanda mitingimiz olduğunu bile bile miting alanına 30 Nisan günü akşam saatlerinde asanlardır. Aynı şekilde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bartın’a gelişini duyurmak üzere o akşam çeşitli yerlere astığımız pankartları kesenler ve sökenlerdir. Bize siyasi nezaket dersi vermeye çalışanların öncelikle seçim meydanlarında, kahvelerde ve hatta Parti binamızın karşısında partimize baka baka dile getirdikleri kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı, bizlerin de hakaret olarak değerlendirdiği nefret dilinden vazgeçmeleri gerekmektedir. Saygılarımla."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.