04 Mayıs 2024
  • Bartın16°C
  • Ankara17°C
  • Bolu12°C
  • Kastamonu8°C
  • Zonguldak14°C
  • Karabük15°C

İL BAŞKANI KALAYCI, DEMİRYOLU PROJESİNİ GÜNDEME GETİRDİ

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, AK Parti Proje Tanıtım Ofisi tarafından 2016 yılında paylaşılan Adapazarı-Bartın Demiryolu Projesi ile ilgili eski bir bilgilendirmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak yeniden gündeme getirdi.

İl Başkanı Kalaycı, Demiryolu projesini gündeme getirdi

17 Ocak 2018 Çarşamba 12:02

AK Parti Proje Tanıtım Ofisi sosyal medya hesabından Batı Karadeniz Bölgesini ve Bartın'ı da yakından ilgilendiren Adapazarı-Bartın Demiryolu Projesi ile ilgili bilgileri 2016 yılında paylaşmıştı. Adapazarı-Karasu hattı boyunca toplam 4 milyon 519 bin 632 metreküp, Karasu- Kocaali- Akçakoca-Ereğli -Bartın arasında da 94 milyon 157 bin 860 metreküp toprak malzeme kazısının yapılacağı ifade edilmiş ve Adapazarı-Karasu arasının Karasu İstasyonuna kadar ki mesafesinin 63 kilometre olarak projelendirildiği, Karasu-Kocaali-Akçakoca-Alaplı-Ereğli- Bartın arasının da 281 kilometre olarak hesap edildiği belirtilmişti.

Projenin ömrü 50 yıllık

Yaklaşık 50 yıl olarak hesaplanan güzergâhta Adapazarı-Kocaali arasının Adapazarı, Ferizli, Yuvalıdere (Durak-1), Karasu ve Kocaali Tren İstasyonları olmak üzere beş istasyon ile geçileceği projede yer alırken, istasyonların tamamı 3. Sınıf olarak inşa edileceği ifade edilmişti. Proje içinde Kocaali'den sonra Bartın'a kadar olan mesafede Akçakoca, Alaplı, Durak 1, Durak 2, Çaycuma, Durak 3 ve Bartın İstasyonu olmak üzere sekiz istasyon daha belirlenmişti.

Viyadükler inşa edilecekti

Adapazarı-Karasu Demiryolu projesinin tamamında Sakarya-1, Sakarya-2, Karasu, Büyük Melen, Çayağzı, Kocamandere, Soğukkovan, Alaplı Çayı, Yazıcılar Çayı, Filyos Çayı üzerinde viyadüklerin inşa edileceği açıklanmıştı. Projenin devamında Gülüç-1, Gülüç-2, Gülüç-3, Bartın Çayı-1, Gemiler Yanı, Bartın Çayı-2 ve Bartın Çayı-3 isimli viyadüklerin yanı sıra Kocamandere-Filyos Çayı viyadükleri arasında toplam dört ve Bartın Çayı-3 Viyadüğü sonrasında Bartın-Amasra arasında bir tünel bulunuyordu.

DDY sitesinde görünmüyor

Geçen süre zarfında proje ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı ve Devlet Demiryolları tarafından bilgi verilmedi. Planlanan demiryolu projelerini resmi internet sitesinden yayınlayan Devlet Demiryolları, açıkladığı 16 proje arasında Adapazarı-Bartın Demiryolu Projesine yer vermedi. Bu projenin devam eden projeler arasında olup olmadığı da öğrenilemedi. Gelinen süreçte proje ile ilgili herhangi bir bilgi verilmezken, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, sosyal medya hesabından 2016 yılında yapılan haberleri paylaşarak projeyi yeniden gündeme getirdi. Söz konusu demiryolu ağıyla çalışmalarına başlanılan Filyos Vadi Projesini İstanbul'a daha da yaklaştırılacağı belirtiliyor. Yıllardır konuşulan bu projenin bir an önce hayata geçirilmesi bekleniyor.

Bizim demiryolu işi ne oldu?

 "Gebze-Sabiha Gökçen-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-3. Havalimanı-Halkalı Yeni Demiryolu Projesi, Halkalı(Ispartakule)-Kapıkule Yeni Demiryolu Projesi, Bursa-Gemlik Yeni Demiryolu Projesi, Eskişehir-Kütahya(Alayunt)-Afyonkarahisar(Zafer Havaalanı)-Burdur-Isparta-Antalya Yeni Demiryolu Projesi, Antalya-İzmir(Burdur-Denizli-Aydın-İzmir) Hızlı Demiryolu Projesi, Samsun-Merzifon-Çorum-Kırıkkale(Delice)-Kırşehir-Aksaray-Ulukışla-Yenice-Adana-Mersin Yeni Demiryolu Projesi, Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Demiryolu Projesi, Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Yeni Demiryolu Projesi, Tokat-Turhal Yeni Demiryolu Projesi, Gaziantep-Nizip-Şanlıurfa-Mardin-Nusaybin Yeni Demiryolu Projesi, Kahramanmaraş-Nurdağ Yeni Demiryolu Projesi, Erzincan-Erzurum-Kars Yeni Demiryolu Projesi, Sivas-Malatya-Elazığ-Diyarbakır Yeni Demiryolu Projesi, Erzin-can-Gümüşhane-Trabzon Yeni Demiryolu Projesi ve Siirt-Kurtalan Yeni Demiryolu Projesi" olmak üzere toplamda 16 planlanan  projeyi açıklayan Devlet Demiryolları Adapazarı-Bartın Demiryolu Projesi'nden söz etmedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.