29 Nisan 2024
  • Bartın15°C
  • Ankara15°C
  • Bolu12°C
  • Kastamonu15°C
  • Zonguldak14°C
  • Karabük15°C

HASTANE ÜST GEÇİDİNE ENGELLİ ASANSÖRÜ YAPILDI

Bartın Belediyesi tarafından Tuna Mahallesi’nde ki Devlet Hastanesi üst geçidine engelli asansörü yapıldı.

Hastane Üst Geçidine Engelli Asansörü Yapıldı

03 Aralık 2020 Perşembe 14:03

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın talimatı doğrultusunda Tuna Mahallesi’nde ki Devlet Hastanesi üst geçidine engelli asansörü yapıldı. Hasta, yaşlı ve engellilerin karşıya geçerken üst geçidi daha rahat kullanabilmeleri amacıyla yapılan asansör, 315 kg kapasiteli ve 7 metre yüksekliğinde inşa edildi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bu anlamlı günde çalışmalara start verilirken Belediye Başkanı Cemal Akın da beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ile birlikte gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi.

Şehrimize Hayırlı Uğurlu Olmasını Diliyorum

Akın, çalışmalarla ilgili açıklamasında; “Engelli vatandaşlarımızın günlük hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarımıza bir yenisini de 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde ekledik. Devlet Hastanesi mevkiinde bulunan üst geçide engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun olarak yaşlı ve ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza yönelik asansör ilavesi gerçekleştirdik. Engelli ve yaşlılarımızın üst geçitleri kullanabilmeleri için asansör yapılmasının zorunluluğunu gördük ve 1 adet 2 duraklı dikey tip engelli asansörünü yaptık.  Asansör maksimum 7 metre yüksekliğe çıkabiliyor. Oluşturulan 315 kg kapasiteli asansör EN 81-41 standartlarına uygun şekilde yapılmıştır. Asansörde bulunan çağırma butonu Braille alfabelidir. Manyetik yonga (akbil) ile çalışan bir sistem uygulanacaktır. Yani modern bir asansörü hastane altında bulunan üst geçide kazandırmış olduk. Şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

hastane-ust-gecidine-engelli-asansoru-yapildi-(2).jpghastane-ust-gecidine-engelli-asansoru-yapildi-(7).jpghastane-ust-gecidine-engelli-asansoru-yapildi-(3).jpghastane-ust-gecidine-engelli-asansoru-yapildi-(4).jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.