17 Mayıs 2024
  • Bartın9°C
  • Ankara10°C
  • Bolu7°C
  • Kastamonu6°C
  • Zonguldak8°C
  • Karabük9°C

HALK SAĞLIĞI, GENEL SEKRETERLİK VE SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ BİRLEŞİYOR

Resmi Gazetede yayımlanan 694 sayılı KHK ile başlayan sağlıkta birleşme süreci devam ediyor.

Halk Sağlığı, Genel Sekreterlik ve Sağlık İl Müdürlüğü birleşiyor

08 Aralık 2017 Cuma 08:20

Resmi Gazetede yayımlanan 694 sayılı KHK ile başlayan sağlıkta birleşme süreci devam ediyor. Bu kapsamda Halk Sağlığı Müdürlüklerinin Sağlık Müdürlüğü ile birleşme çalışmaları tamamlanırken, Kamu Hastaneleri ile ilgili çalışmalarda son aşamaya geldi. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Sağlık Bakanlığı hizmet birimleri haline getirildi. Bu iki kurum Sağlık Bakanlığı'nda, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü olarak yapılandırıldı. İl sağlık müdürlüğü bünyesinde ihtiyaca göre halk sağlığı, kamu hastaneleri, ilaç ve tıbbi cihaz, sağlık ve acil sağlık hizmetleri ile personel ve destek hizmetlerini yürütmek üzere başkanlıkları kurulabilecek.

Hastaneler yine sözleşmeli yönetilecek

Hastaneler, hastane başhekimi tarafından yönetilecek. Hastane başhekimine bağlı olarak idari ve mali işler ile sağlık bakım hizmetleri müdürlükleri kurulacak. Bakanlık tarafından, hastanelerin büyüklükleri dikkate alınarak belirlenen hallerde, yönetim görevleri tek kişiye verilebilecek veya hastanedeki müdürlüklerin sayısı dörde kadar artırılabilecek. Bu durumda görev dağılımları yeniden belirlenecek. Bartın'da ise Halk Sağlığı Müdürlüğü koltuğunun boş olması nedeniyle herhangi bir işlem yapılmazken,  Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nde görevli Doktor Osman Açıkgöz'ün, illerde kurulan şehir hastanelerinden birisine başhekim olarak atamasının yapılacağı öğrenildi.

İl Sağlık Müdürü sözleşmeli olacak

Bakanlıkça tespit edilen norm ve standardı aşmamak kaydıyla il sağlık müdürü tarafından belirlenen sayıda başhekim yardımcılıkları ve müdür yardımcılıkları oluşturulur. Hastaneler çeşitli gruplara ayrılacak. Grubu düşen il sağlık müdürleri ve başkanlar görevden alınacak. Sağlıkta sözleşmeli istihdam devam edecek. İl sağlık müdürü, ilçe sağlık müdürü, başhekim, başhekim yardımcısı, başkan, başkan yardımcısı, müdür, müdür yardımcısı ve uzman kadroları sözleşmeli olacak. Toplam 9 bin 831 kadro bu şekilde sözleşmeli olacak.

KPSS şartı olacak

Açıktan alınacak uzmanların Kamu Personeli Seçme Sınavından en az yetmiş puan almış olmaları şarttır. Uzmanların dağılımına ve işe alımına ilişkin usul ve esaslar Bakanlık tarafından belirlenir. Açıktan istihdam edilen uzmanların oranı toplam uzman sayı-sının yüzde otuzunu geçemez. İl ve ilçe sağlık müdü-rünün tabip olması; il sağlık müdürü, başkan, başkan yardımcısı, başhekim ve müdürlerin kamu veya özel sektörde en az beş yıl, ilçe sağlık müdürü, uzman ve müdür yardımcılarının ise en az üç yıl iş tecrübesine sahip bulunması gerekecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.