‘GELECEK KESİNLİKLE YAZILIM İLE GELECEK!’
Bartın Belediyesi ile Bartın Bilim Eğitimi Derneği tarafından ortaklaşa Cumartesi Bilim Atölyesi adı altında düzenlenecek olan Robotik Kodlama ve IOT ( Nesnelerin İnterneti) Kursu 11 Eylül-13 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
07 Eylül 2021 Salı 16:58
Bartın Belediyesi ile Bartın Bilim Eğitimi Derneği tarafından ortaklaşa Cumartesi Bilim Atölyesi adı altında Bartın Belediyesi Bilim Atölyesi’nde düzenlenen Robotik Kodlama ve IOT ( Nesnelerin İnterneti) Kursu 11 Eylül-13 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Her hafta Cumartesi günleri verilecek olan kursta 10.00-12.00 saatleri arasında 10-14 yaş arası ve 13.00-15.00 saatleri 15 yaş ve üzerindeki öğrenciler eğitim görebilecekler.
“Eğitimin Öğrencilerimize Önemli Katkısı Olacak”
Bartın Belediyesi Bilim Atölyesi’nde düzenlenen kursların önemine değinen Belediye Başkanı Cemal Akın, kursla ilgili detaylı bilgi verdi. Akın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Robotik Kodlama ve IOT ( Nesnelerin İnterneti) Atölyesi bizim büyük önem verdiğimiz bir husus. Bu kapsamda da Robotik Kodlama Eğitici Eğitmenimiz Yücel Yüzlü (Fizik Öğretmeni) ve Engin Durmuş (Matematik Öğretmeni) liderliğinde gerçekleştirilen atölye çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Çocuklarımız geleceğin girişimcileri, yazılımcıları, tasarımcıları olacak. Robotik Kodlama Atölyemizde klasik eğitim anlayışının dışına çıkarak çocuklarımızı/gençlerimizi aktif olarak teknolojiyle buluşturuyoruz. Bu atölyemizde çocuklarımız/gençlerimiz, Mekanik, Elektronik ve Yazılım uygulamaları ile mühendislik temel derslerine giriş yapıyor. Mekanik öğrenerek temel fen bilimleri derslerinde işlenilen konuları uygulamış oluyor. Elektronik ile temel elektronik biliminin mantığını anlamış ve uygulamış oluyor. Yazılım öğrenerek de bilgisayar programlama ve elektronik programlama gibi gelecekte tüm mühendislerin bilmesi gereken en önemli konuları şimdiden öğrenme fırsatı yakalıyor.
“Hataları Görme ve Tekrar Deneyebilme Kararlılığına Sahip Olabilecekler”
Verilen bir görevi veya problemi sistematik olarak planlama, sonrasında planını uygulama, geliştirdiği plana yönelik hataları görme ve tekrar deneyebilme kararlılığına sahip olabilecekler. Bir robotu tasarlarken tasarım sırasında hangi aşamaları kullandığı, öncesinde ve sonrasında yaşadığı problemleri çözebilme ve deneyimleme şansı, sonrasında plana uygun hareket etme ve zihinsel çözümleme becerisini geliştirmeye yönelik yeteneklerini geliştirebilecekler. Günümüzde çocuklarımız ve gençlerimiz için geliştirilmesi gereken en önemli özellik "Problem Çözme"dir. Karşılaştıkları problemler ile ilgili planlama yapmayı, plan dahilinde hareket etmeyi, karşılaştıkları sorunların analizini yapmayı ve sonrasında sorunları çözmede davranış şekilleri geliştirmeyi öğrenebilecekler.
“Geleceği İnşa Edecekler”
Geleceğin dünyasında hayatımızda olacak birçok teknolojiyi şu anda hayal etmemiz çok zor. Fakat şunda herkes hem fikir olmalıdır ki ‘Gelecek kesinlikle yazılım ile gelecek!’ Halihazırda kullandığımız tüm teknolojik aletlerin ve sistemlerin alt yapısında yazılım ve kodlama vardır. Gelecekte şu anda var olan teknolojik aletler ve sistemler daha da yaygınlaşacak ve yazılım bilen, mühendislik eğitimi almış kişiler geleceği inşa edecekler. Robotik Eğitim Atölyemizde vizyonumuz, geleceği inşa edecek mühendis ve yazılımcıları yetiştirmektir. Teknolojiyle iç içe yaşayacağımız günlere doğru hızla ilerlerken atölye çalışmalarımızla sürece destek vermekteyiz. Çocuklarımız/gençlerimiz eğleniyorlar, öğreniyorlar ve teknoloji üretiyorlar. O nedenle bu kurslarımız büyük önem taşıyor. Bu kurslar için ciddi emekler sarf eden Robotik Kodlama Eğitici Eğitmenimiz Sayın Yücel Yüzlü ve Sayın Engin Durmuş’a teşekkür ediyorum.”
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.