24 Kasım 2024
  • Bartın6°C
  • Ankara0°C
  • Bolu-1°C
  • Kastamonu-1°C
  • Zonguldak5°C
  • Karabük2°C

ESENYURT MİNİBÜSÇÜLERİNİN SORUNLARI MECLİS GÜNDEMİNDE GÖRÜŞÜLDÜ

Bartın Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantıları, Belediye Başkanı Cemal Akın Başkanlığında gerçekleştirildi. 16 gündem maddesiyle başlayan toplantıda gündeme 3 madde ilave edildi.

Esenyurt minibüsçülerinin sorunları Meclis gündeminde görüşüldü

04 Mart 2018 Pazar 00:13

Bartın Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantıları, Belediye Başkanı Cemal Akın Başkanlığında gerçekleştirildi. 16 gündem maddesiyle başlayan toplantıda gündeme 3 madde ilave edildi. 19 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda 14 gündem maddesi komisyonlara havale edilirken, komisyonlardan gelen 5 madde de oylamaya sunuldu. 2 oturumda gerçekleştirilen toplantıda 2.oturum öncesi verilen arada toplanan komisyonlar, havale edilen 14 maddenin 6’sını da görüşerek, karara bağladı. Toplamda 2.oturum sonunda 11 gündem maddesi karara bağlanırken, 8 gündem maddesi de komisyonlara gönderildi. 

Protokol kabul edildi

Toplantıda en dikkat çeken konu Bartın Esenyurt Akmanlar Kooperatifi ile Özel Halk Otobüsleri arasında yapılan protokolün değerlendirilmesi oldu. İlimiz gündemini uzun süredir meşgul eden bu konuyla ilgili son kararı Belediye Meclisi verdi. Bartın Esenyurt minibüsçüleri, geçtiğimiz günlerde Terminal-Şehir Merkezi arasında yolcu indirme bindirmeden dolayı ceza yazıldığını belirterek eylem yapmışlardı. Şikâyetlerini dile getirmek isteyen Esenyurt dolmuşları, minibüsleri ile Belediye önünde toplanarak, tepkilerini dile getirmişlerdi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Bartın Özel Halk Otobüsleri ile Esenyurt Minibüs Durağı arasında uzlaşma sağlanarak Esenyurt Minibüslerinin Esenyurt Halk Otobüsleri olması yönünde protokol hazırlanmıştı. Son olarak da bu protokol Belediye Meclisi gündemine getirildi. 

10 yıl süreyle sözleşme yapılacak

Belediye Meclisi Üyeleri tarafından hazırlanan protokol çerçevesinde Esenyurt Kooperatifine kayıtlı 22 minibüs hattının iptal edilerek, 11 adet Bartın Belediyesi Esenyurt Özel Halk Otobüsleri olarak sadece Bartın Merkez, Çavuş Köyü, Gecen Köyü, Çeştepe, Yazıcılar, Esenyurt, Akmanlar Köyü güzergahı olmak üzere Bartın Belediyesi himayesinde çalıştırılmasına, geçiş sürecinin İl Trafik Komisyonu karar tarihi baz alınmak üzere 3 ay olarak belirlenmesine, mücavir alanlara toplu taşıma hizmeti dahil bütçe imkanı çerçevesinde her türlü hizmetin getirilmesine, Esenyurt Toplu Taşıma Kooperatifi ile Bartın Belediyesi arasında imzalanan protokolün kabulüne ve Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri seyri sefer yönetmeliği gereği defaten ödenmek suretiyle hatta katılım bedelinin 10 yıl süreyle yapılacak olan sözleşme karşılığı 9 bin bilet bedeli x 10 yıl hesabı üzerinden alınmasına karar verildi. 

2 oturum yapıldı

Mart ayı toplantıları 2 oturumda gerçekleştirildi. 16 gündem maddesiyle başlayan toplantıda ilk olarak gündeme 3 madde eklendi. Gündemin 17.maddesine su ve atık su ücret tarifesi ile ilgili dosya, gündemin 18.maddesine Kırtepe Mahallesi tapuda 1004 ada 18 nolu park meydan ve otopark olan taşınmazın imar programına alınması konusu ve gündemin 19.maddesine de Esenyurt Toplu Taşıma Kooperatifi ile ilgili konunun değerlendirilmesi talebi ilave edildi. Gündeme ilave edilen maddelerin ardından gündem maddeleri görüşülmeye başlandı. Gündemin birinci maddesinde yer alan Bartın Belediyesi Su ve Kanalizasyon Tarifeler Yönetmeliğinin kabul edilmesi talebi, gündemin ikinci maddesinde yer alan Bartın Gıda İnşaat Peyzaj Turizm Nakliye Eğitim Akaryakıt Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin sermaye artırımı ve yetkilendirme talebi ve gündemin üçüncü maddesinde yer alan nargile sunumu için hizmet bedeli belirlenmesi talebi  Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 

8 madde İmar Komisyonuna havale edildi

Gündemin dördüncü maddesinde yer alan Çamaltı Köyü, tapuda 101 ada, 3 parsel nolu taşınmazda Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı talebi, gündemin beşinci maddesinde yer alan Karaköy Mahallesi, tapuda 867 ada, 10 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki ekli folyede “A” ile gösterilen kısmın yoldan ihdası talebi, gündemin altıncı maddesinde yer alan Kemerköprü Mahallesindeki ekli folyede “A” ile gösterilen kısmın belediyemiz adına tapu tescili yapılması talebi, gündemin yedinci maddesinde yer alan Balamba Mahallesindeki ekli folyede “C” ile gösterilen kısmın belediyemiz adına tapu tescili yapılması talebi, gündemin sekizinci maddesinde yer alan Balamba Mahallesindeki ekli folyede “B” ile gösterilen kısmın belediyemiz adına tapu tescili yapılması talebi, gündemin dokuzuncu maddesinde yer alan Balamba Mahallesindeki ekli folyede “A” ile gösterilen kısmın belediyemiz adına tapu tescili yapılması talebi, gündemin onuncu maddesinde yer alan Tuna Mahallesi, tapuda 1238 ada, 1 ve 2 parsellere ait imar plan değişikliği talebi ve gündemin on birinci maddesinde yer alan Şiremirtabaklar Köyü, tapuda 210 ada, 1 ve 8 parseller için hazırlanan Nazım İmar Plan Değişikliği ve Uygulama İmar Planı Değişikliği ve İlavesinin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yazısı nedeniyle yeniden görüşülmesi talebi İmar Komisyonuna havale edildi. 

Komisyon 2 madde için olumsuz görüş verdi

Gündemin on ikinci maddesinde yer alan İmar Komisyonuna havale edilen, Gölbucağı Mahallesi, tapuda 874 ada, 41 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki tapuda 874 ada, 110 parsel nolu 5,35m2 yüzölçümlü, sahibi Bartın Belediyesi adına kayıtlı taşınmazı satın alma talebi kabul edildi. Gündemin on üçüncü maddesinde yer alan Kemerköprü Mahallesi, tapuda 1529 ada, 1 parsel nolu taşınmazda imar plan değişikliği talebi için İmar Komisyonu olumsuz görüş verdi. Komisyonun red görüşü kabul edildi. Gündemin on dördüncü maddesinde yer alan Aladağ Mahallesi, tapuda 765 ada, 56, 57, 58, 59, 60, 62 parsel no’ lu taşınmazlarda imar plan değişikliği talebine de İmar Komisyonu red verdi. Komisyonun red görüşü oy birliğiyle kabul edildi.  Gündemin on beşinci maddesinde yer alan İmar Komisyonuna havale edilen Balamba Mahallesi, tapuda 725 ada, 31, 32, 33, 34 ve 35 parsel nolu taşınmazların imar plan değişikliği talebi ve gündemin on altıncı maddesinde yer alan İmar Komisyonuna havale edilen Tuna Mahallesi, tapuda 497 ada, 21 parsel no’lu taşınmazda imar plan değişikliği talebi kabul edildi. 

Su ve atık su ücret tarifesi görüşüldü

Gündemin 17.maddesinde yer alan su ve atık su ücret tarifesi ile ilgili dosya görüşüldü. Resmi kurumlar için su bedeli 4.35 ve atık su bedelinin 1.30 TL uygulanabilmesi için su satış ücret tarifesinde bulunan Bartın ve İnkumu tarifelerinde bulunan resmi daireler ile okul ve hastaneler tarifelerinin resmi kurum ve kuruluşlar olarak değiştirilmesi talebi Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi. 

Cumhuriyet Meydanı düzenlenebilecek

Gündemin 18.maddesinde yer alan Kırtepe Mahallesi tapuda 1004 ada 18 nolu park meydan ve otopark olan taşınmazın imar programına alınması konusu değerlendirilerek, İmar Komisyonu’na gönderildi. Cumhuriyet Meydanı’nın düzenlenmesi ile ilgili olan bu madde Komisyondan gelecek olan rapor doğrultusunda Meclis gündeminde yeniden değerlendirilecek. Gündemin 19.maddesinde yer alan Bartın Üniversitesi Kampüsünün Kutlubey Yazıcılar hudutlarına taşınmasıyla Bartın Merkez Bartın Üniversitesi Kampüsü Akmanlar Köyü arasında toplu taşıma konusu ile yeniden bir düzenlenmeye gerek duyulması üzerine Bartın Esenyurt Akmanlar Kooperatifi ile Özel Halk Otobüsleri arasında yapılan mutabakatın değerlendirilmesi talebi görüşülerek, Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi. Tüm maddelerin görüşülmesiyle Meclis toplantısına ara verildi. 

Meclise ara verildi

Toplantıya verilen arada İmar Komisyonuna havale edilen gündemin 6.,7., 8., 9., 11. ve 18. maddeleri ile Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilen gündemin 19.maddesinde yer alan Esenyurt Toplu Taşıma Kooperatifi ile ilgili konu görüşüldü. Toplantının 2.oturumunda verilen arada görüşülen 7 madde komisyon raporları çerçevesinde kabul edildi. Bu maddeler arasında en dikkat çeken konu Esenyurt minibüslerinin sorunlarını içeren dosya oldu. 

22 minibüs hattı iptal edildi

Esenyurt Toplu Taşıma Kooperatifi ile ilgili hazırlanan protokol Meclis Üyeleri tarafından değerlendirildi. Hazırlanan protokol çerçevesinde Esenyurt Kooperatifine kayıtlı 22 minibüs hattının iptal edilerek, 11 adet Bartın Belediyesi Esenyurt Özel Halk Otobüsleri olarak sadece Bartın Merkez, Çavuş Köyü, Gecen Köyü, Çeştepe, Yazıcılar, Esenyurt, Akmanlar Köyü güzergahı olmak üzere Bartın Belediyesi himayesinde çalıştırılmasına, geçiş sürecinin İl Trafik Komisyonu karar tarihi baz alınmak üzere 3 ay olarak belirlenmesine, mücavir alanlara toplu taşıma hizmeti dahil bütçe imkanı çerçevesinde her türlü hizmetin getirilmesine, Esenyurt Toplu Taşıma Kooperatifi ile Bartın Belediyesi arasında imzalanan protokolün kabulüne ve Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri seyri sefer yönetmeliği gereği defaten ödenmek suretiyle hatta katılım bedelinin 10 yıl süreyle yapılacak olan sözleşme karşılığı 9 bin bilet bedeli x 10 yıl hesabı üzerinden alınmasına karar verildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.