30 Nisan 2024
  • Bartın18°C
  • Ankara25°C
  • Bolu19°C
  • Kastamonu21°C
  • Zonguldak15°C
  • Karabük18°C

EKONOMİ BAKANLIĞI YETKİLİLERİ İŞADAMLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Ekonomi Bakanlığı yetkilileri Ticaret Sanayi Odası Konferans Salonu’nda işadamlarına yönelik toplantı gerçekleştirildi. Dış ticaretle ilgili konuların görüşüldüğü toplantıda, ekonomideki sorunlar ele alındı.

Ekonomi Bakanlığı yetkilileri işadamlarıyla bir araya geldi

17 Mart 2018 Cumartesi 17:27

Ekonomideki sorunlar ele alındı

Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürü Ahmet Erkan Çetinkayış, İthalat Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Tan ve İsmail Gencay Oğuz, Daire Başkanı Ayşegül Şahinoğlu Yerdes, Dış Ticaret Uzmanları Oğuzhan Demir, Göktuğ Bayrı ve Atilla Yenigün’ün katılımıyla Ticaret Sanayi Odası Konferans Salonu’nda işadamlarına yönelik toplantı gerçekleştirildi. Dış ticaretle ilgili konuların görüşüldüğü toplantıda, ekonomideki sorunlar ele alındı.

Toplantımızın verimli geçmesini diliyorum

Toplantının açılış konuşmasını Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık tarafından gerçekleştirildi. Balık; “Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürü Sayın Ahmet Erkan Çetinkayış başkanlığında yapılacak bilgilendirme toplantısına hoş geldiniz. Bakanlık destekleri ve faaliyetleri hakkında Ekonomi Bakanlığımız yetkililerince bilgi verilecektir. Toplantımızın verimli geçmesini diliyorum” dedi.

Daha güzel bir yıl olacak

İthalat ve ihracat alanındaki verilerini paylaşan Balık; “Bir ilin ekonomik kalkınmasına yönelik durumunu en iyi açıklayan o ilin ithalat ve ihracat alanındaki verileridir. Bartın ilimize baktığımızda Gümrük Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre, 2017 yılında 187 milyon 957 bin 607 dolar ithalat, 151 milyon 530 bin 784 dolar ihracat gerçekleşmiştir. Bu da gösteriyor ki 2017 yılında işlem hacmimiz 2016 yılına göre yüzde 10 artmıştır. 2017 yılı Bartın için ekonomik anlamda verimli geçmiştir. Umarım 2018 yılı da hem ülkemiz hem de ilimiz için ekonominin güçlü duruşu sayesinde daha güzel bir yıl olacaktır. Temennimiz budur” diye konuştu. Balık’ın konuşmasının akabinde bakanlık yetkilileri işadamlarına yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.