24 Kasım 2024
  • Bartın2°C
  • Ankara1°C
  • Bolu-2°C
  • Kastamonu1°C
  • Zonguldak7°C
  • Karabük2°C

DONDURUCUDAKİ ÜRÜNLER BOZULMASIN DİYE BAKIN NE YAPMIŞLAR!

Günler boyunca elektriksiz kalan vatandaşlar, dondurucuda beklettikleri ürünlerinin bozulmaması için farklı yöntemler geliştirdi.

Dondurucudaki Ürünler Bozulmasın Diye Bakın Ne Yapmışlar!

28 Ocak 2021 Perşembe 11:06

16-20 Ocak tarihleri arasında ilimizde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle ilimiz genelinde çok sayıda yerde elektrik kesintileri yaşlanmış ve ilgili kurum vatandaşların haklı tepkisiyle karşılaşmıştı. Günler boyunca elektriksiz kalan vatandaşlar, şarjları biten elektronik cihazlarını jeneratör çalıştıran esnaflardan doldurmuşlardı. Ancak en büyük sıkıntıyı evlerinde ki dondurucu da ürünleri olan vatandaşlar yaşadı. Çok sayıda vatandaş dondurucuda olan ürünlerini çöpe atmak zorunda kaldı. Bazı vatandaşlar da büyük bir özenle hazırlayıp dondurucuda beklettikleri ürünlerinin bozulmaması için farklı yöntemler geliştirdi. Ürünlerini kar yığınlarının arasına koyan vatandaşlar, yiyeceklerin bozulmasını engelledi. Vatandaşlar aynı sıkıntıların yaşanmaması adına ilgili kurumun tüm hazırlıklarını yapmasını ve elektrik kesintilerine kalıcı bir çözüm bulunmasını istiyor.

Şirket Kesintileri Bildirmekle Yükümlü

Elektrik kesintilerinden mağdur olan tüketiciler karşılaştıkları zararları elektrik dağıtım şirketlerine tazmin ettirebiliyor. Elektrik abonelerine kaliteli, sürekli ve kesintisiz hizmet sunulabilmesi için 8 Mayıs 2014 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre dağıtım şirketleri, programlı kesintiler kesintinin başlangıç ve sona erme zamanını 48 saat öncesinden, tüketicilere bilgilendirmekle yükümlü. Ayrıca Tüketici Kanunu’nda yer alan Ayıplı Malın neden olduğu zararlara da atıfta bulunarak tüketicinin hizmet kesintisi nedeniyle ortaya çıkacak zararını 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun kapsamında talep edebileceği ifade ediliyor.

Tutanak Tutarak Zararınızı Firmadan Tahsil Edebilirsiniz

Önceden bildirilmeden ortaya çıkan elektik kesintileri yüzünden zarara uğrayan tüketiciler bu zararlarını makul şekilde kanıtlamaları halinde dağıtım şirketlerinden tahsil edebilmeleri mümkün. Bu bağlamda elektrik kesintisi olan yerlerdeki tüketiciler öncelikle kendileri tedbir olarak elektrikli cihazları kapatmalı, ancak meskende bulunmama ve benzeri sebeplerle cihazlarının elektrik bağlantısını kesemeyen aboneler kesintisi nedeniyle ortaya çıkan zarar ve ziyanlarını mutlaka derhal dağıtım şirketine e-posta, faks, taahhütlü mektup ve benzeri yazılı yöntemlerle bildirmeli ve mümkünse tanıklarla birlikte elektrik işinden anlayan bir uzmanın da imzalayacağı bir tespit tutanağı düzenlemeli.

Bozulan Gıdaların Bedeli De Alınabilir

 Elektrik dağıtım şirketi makul sürede gereken tespiti yaptırmak zorunda. Zararı tazmin edilmeyen tüketiciler buzdolabında bozulan gıdaların bedelleri de dahil olmak üzere, arızalanan elektrikli ve elektronik cihazlarının onarım veya yenisinin bedelini firmadan talep etmelerine rağmen olumlu sonuç alamazlarsa, 3 bin liraya kadar zararları için ikamet ettikleri yerde bulunan Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurmak suretiyle haklarını arayabilirler. Tüketicinin zararı 3 bin liranın üzerinde ise en yakın Tüketici Mahkemesi’nde, Tüketici Mahkemesi olmayan yerlerde Tüketici Mahkemesi sıfatıyla görev yapacak Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurabiliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.