25 Kasım 2024
  • Bartın4°C
  • Ankara2°C
  • Bolu0°C
  • Kastamonu0°C
  • Zonguldak5°C
  • Karabük4°C

ÇAÇA, BÖLÜM AÇILMASI YÖNÜNDE TALEPTE BULUNDU

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, İl Genel Meclis Üyelerine Kutlubey-Yazıcılar Kampüsünü tanıttı. Tanıttım gezisi sırasında CHP’li Meclis Üyesi Orhan Çaça, Rektör Kaplan’dan Amasra ilçesine Meslek Yüksekokulu açılmasını talep etti.

Çaça, bölüm açılması yönünde talepte bulundu

06 Şubat 2017 Pazartesi 21:39

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, dün Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başta olmak üzere Meclis Üyelerine Kutlubey-Yazıcılar Kampüsünü tanıttı. Mimar Sinan Dersliğiyle başlayan tanıtım gezisine Başkan Dursun’la birlikte İl Genel Meclisi Üyeleri İrfan Ekmekçi, Orhan Çaça, Savaş Buyurman ve Ercan Uyan katıldı. Tanıttım gezisi sırasında CHP’li Meclis Üyesi Orhan Çaça, Rektör Kaplan’dan Amasra ilçesine bölüm açılması yönünde talepte bulundu. 

Üniversite için Büyük Liman Oteli’ni vermeyi kabul ettik

Çaça; “Amasra’ya bölüm açılması içim yüzde 40’ı belediyeye ve yüzde 60’ı da Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne ait olan Büyük Liman Oteli’ni vermeyi kabul ettik. Yıllık 120 bin TL otel gelirlerinden vazgeçtik. Buna rağmen adım atılmadı. Üniversite yönetimi TTK lojmanlarını istedi. Hatta baştan üç blok diye düşünüldü. Daha sonradan lojmanlar komple istendi. TTK vermedi. Verilemeyince hiçbir çalışma yapılamadı. Verilmemesinin mantıklı bir gerekçesi yok. Çalışan sayısını artıracağız deseler. Tamam o zaman lojmanları TTK vermesin. Zaten TTK’da çalışan sayısı her geçen gün azalıyor. Yeni alım da yok. Yani elimizde hazır bir yerimiz var. Bu konuda çalışma yapılıp Amasra ilçemize bölüm açılabilir” dedi.

Sosyal şartların oluşturulması önemli

Çaça’nın bu talebine karşılık Rektör Kaplan: “Amasra ilçemiz gerçekten önemli ilçelerimizden bir tanesi. Üniversitemizin ilçelerle bağlantısı olmasını isteriz. TTK lojmanları verseydi orayı önemli bir merkez haline getirecektik. Ancak zaman geçmiş değil. Yine yapılabilir. Tabii bir bölümün oraya gelebilmesi için sadece bina da yeterli değil. Binadan öte sosyal çevre de önemli. Öğrenciler üniversiteye giderken sosyal çevreye bakıyor. O nedenle sosyal şartların oluşturulması da önemli” şeklinde ifade etti. 
Tüm binaları gezdiler
Geziye katılan Meclis Üyeleri ise sırayla Mimar Sinan Dersliğindeki anfiler, Teknik Resim Odası, Bilgisayar Laboratuvarı, Merkez Araştırma Laboratuvarı, Mehmet Akif Ersoy Dersliği, Kütüphane ve 5 bin kişilik Merkez Yemekhanesini gezdi. 

Türkiye’nin geneline hizmet edecek bir üniversite

Kampüs tanıtım gezisiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, “Sayın Rektörümüz bize bugün Kutlubey-Yazıcılar Kampüsünü gezdiriyor. Bu güzelliği her zaman dışardan görüyorduk. Bugünse içerden görme fırsatı bulduk ve bambaşka bir güzellikle karşılaştık. Bu Bartın’ın ve Türkiye’nin geneline hizmet edecek bir üniversite.  Bunun için yapılan hizmet gerçekten farklı bir hizmet oldu. Bartın Üniversitesi ana kampüsünde gelişirken aynı zamanda ilçelerimizde de güzel yapılanmalar içerisinde.  Buranın yer tespitinde ve kamulaştırılmasında gerçekten çok mücadeleler verildi” dedi. 

Rektör hocamızın katkısı çok büyük

Dursun, “Sayın Rektörümüzün buradaki yapıların yani eserlerin ortaya çıkmasında çok büyük katkıları var. 8 yıldır burada görev yapıyor. Kendisine hem şahsım hem de Meclisimiz adına bu eserlerin ortaya çıkmasında verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu güzellik belki 50 ya da 100 yıl hem Bartın halkına hem de ülkemize hizmet edecek. İnşallah buradaki yapılanma ülkemiz için hayırlı olur. Bartın Üniversitesi ve kampüsümüz hızla gelişti ve büyüdü. Bugün bunu görmek bizi daha da sevindirdi” şeklinde konuştu. 

Milletimiz ve devletimizle ne kadar iftihar etsek az

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ise; “Bugün artık binalarımızda dersler yapılıyor. Yerleşim sağlandı. Kampüs içindeki yollarımız tamamlandı. Bu aslında  milletimizin eseri. Burada buna vesile olan bir ekip var ama netice itibariyle buradaki binalar milletimizin gücünü gösteriyor. Ülkemizin geldiği yeri, konumunu gösteriyor. Bu yatırım aslında sadece Bartın’da değil. Türkiye’nin 81 ilinde mevcut. Bütün bunları düşündüğümüzde gerçekten milletimiz ve devletimizle ne kadar iftihar etsek az” dedi. 

Burası milletin mekanı

Kampüsün milletin mekanı olduğunu vurgulayan Kaplan, “Biz milletimizin bu gayretini, zenginliğini ve gücünü sizlere yakından tanıtmak istedik. Önce basınımız için bir tanıtım gezisi düzenledi. Daha sonra Sayın Valimizin başkanlığında il yönetimini burada ağırladık. Daha sonra işadamlarımıza, muhtarlarımıza ve hekimlerimize gezi düzenledik. Şimdi sıra sizlerde.  Ama bundan sonra buraya gelmek isteyen bütün hemşerilerimize burası açıktır. Çünkü burası milletin mekanıdır. Kim görmek isterse her zaman gelip görebilir. Bu geziler sonrasında aldığımız izlenimler güzel. Haziran ayında Ağdacı Kampüsündeki bazı fakültelerin de Kutlubey-Yazıcılar Kampüsüne taşınacağını dile getiren Kaplan: “Fakültelerimiz taşınmaya başladı. Haziran ayında Ağdacı Kampüsündeki bazı fakültelerimiz yine buraya gelecekler. Cumhuriyet Lisesinde ders yapmakta olan Sağlık Meslek Yüksekokulumuz buraya taşınacak. Burada kademe kademe yerleşim, gelişim ilerlemiş olacak”  ifadelerinde bulundu” şeklinde konuştu.

104 milyon TL harcandı

Bin 172 dönümlük bir alan üzerine kurulan Kutlubey-Yazıcılar Kampüsünün kamulaştırılmasında bin 837 hak sahibiyle birebir görüşüldü. Bu görüşmeler sonucunda 4 milyon 50 bin 888 TL kamulaştırma bedeli ödendi. Şuanda Ağdacı Kampüsü de dahil olmak üzere 86 bin 403 metrekare kapalı alan inşa edilmiş durumda. Açık alan miktarı ise yine Ağdacı Kampüsü dahil olmak üzere 1 milyon 162 bin 781 metrekare. Ağdacı Kampüsü ve Kutlubey-Yazıcılar Kampüsünde şuana kadar yapılaşmada 104 milyon TL harcandı. Bartın Üniversitesi’ndeki öğrenci sayısı artık 15 binin üzerinde. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.