08 Eylül 2024
  • Bartın21°C
  • Ankara20°C
  • Bolu16°C
  • Kastamonu18°C
  • Zonguldak22°C
  • Karabük20°C

BAYRAM GELDİ ŞEKER SATIŞLARI TAVAN YAPTI

Ramazan bayramının gelmesiyle birlikte şeker satışlarında büyük artış meydana geldi. 5 liradan 20 liraya kadar şeker var, çikolatalar ise kalitesine göre 10 ile 50 TL arasında değişiyor. Çok kaliteli çikolata fiyatları ise  daha  yüksek.

Bayram geldi şeker satışları tavan yaptı

25 Haziran 2017 Pazar 01:49

Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da Bartınlıları bayram heyecanı sardı. Vatandaşlar Şeker Bayramı olarak bilinen Ramazan Bayramı’nda konuklarına şeker ikram etmek için alışverişe başladı. Yılın belirli aylarında yüksek satış yaptıklarını, geri kalan günlerde ise sadece evlere misafir için şeker ve çikolata alındığını belirten esnaflar, bayram dolayısı ile müşterilerinin en çok akrabalara götürülmek üzere kutu şekerleme aldıklarını, kutu çikolataların yanı sıra açık şekerlerin de büyük rağbet gördüğünü ifade ettiler.

Geçen yıla göre zam yok

Kimilerine göre ‘Şeker Bayramı’ olarak da adlandırılan Ramazan Bayramı Pazar günü başlayacak. Yani, bayrama sadece bir gün kaldı.  Dolayısıyla çarşı ve pazarlarda da şeker satışlarında büyük bir hareketlenme gözlenmeye başlandı.  5 liradan 20 liraya kadar şeker var, çikolatalar ise kalitesine göre 10 ila 50 TL arasında değişiyor. Çok kaliteli çikolata fiyatları ise  daha  yüksek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.