30 Nisan 2024
  • Bartın13°C
  • Ankara13°C
  • Bolu11°C
  • Kastamonu12°C
  • Zonguldak13°C
  • Karabük14°C

BAŞKAN AKIN, BARTIN BASININ BAYRAMINI KUTLADI

24 Temmuz Basın Bayramı münasebetiyle Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, basın mensuplarına yönelik kahvaltı programı düzenlendi. Sohbet havasında geçen programda Akın, basın mensuplarının bayramını tebrik etti.

Başkan Akın, Bartın basının bayramını kutladı

25 Temmuz 2020 Cumartesi 20:20

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Bartın'daki yerel ve ulusal basın kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Basın mensupları için kahvaltı programı düzenleyen Başkan Akın, gazetecilerin bayramını tebrik etti. Sohbet havasında geçen programda Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Kömeç, Necmi  Balık ve Hasan Arınan, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, Özel Kalem Müdürü Sevgi Salcı ve basın mensupları katıldı. Programda basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlayan Başkan Akın, ayrıca Bartın Belediyesi projeleri hakkında bilgiler verdi.

112453669_2615843591850276_4523683930436911169_n.jpg

Hizmet vermeye çalışıyoruz

Akın, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “24 Temmuz sansürün 112. yılında burada beraber olalım arzu ettik. Bugün burada olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Hep beraber Bartın’ımıza hizmet ediyoruz. Siz Basın anlamında bizler yerel yönetim anlamında. Yerel yönetim anlamında da devletin büyükleri sayın Vali Bey başta olmak üzere kurum ve kuruluşlar yerelde hizmet vermeye çalışıyoruz. Verdiğimiz sözleri yavaş yavaş yapıyoruz. 2019 Nisan ayında verdiğimiz sözleri yerine getirmeye başladık. Geçtiğimiz günlerde Gasilhanenin temelini attık. Cenaze hizmetlerinde her şeyini yapıyoruz ama yıkama işini de biz yapalım istedik. Kefenine varıncaya kadar veriyoruz. İnşallah başladık 5-6 ay içerisinde bitecek. Dün itibariyle de Necmi Balık başkanımız ihaleyi alan firma ve yetkili arkadaşlarla Atatürk ve Şehitler Müzesi ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdi. Bundan sonraki süreçte en geç 1 yıl içerisinde güzel bir müze ortaya çıkacak. Şehitlerimizi unutmamak anlamında bu vatanın kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü unutmamak anlamında bu müzeyi Bartın’a kazandırmak istiyoruz.

113516323_2615844488516853_4780502019921313119_n-001.jpgYalı’daki Taşevi de Emekliler Evi şeklinde düzenliyoruz

Çağlayan mevki çok kötü kullanılıyordu. İlk göreve geldiğimizde Çağlayan’ın yapmıştık ardından iki ay sonra sel oldu. Bundan sonra artık o bölgeye çok hazır şeyler yapmamaya başladık. Şimdi ise güzel bir mekan olacak orası. Barajlardan sonra 3 yıldır sel gelmiyor o bölgeye. Ağustos ayının ikinci haftasında inşallah orayı faaliyete geçireceğiz. Yalı’daki Taşevi de Emekliler Evi şeklinde düzenliyoruz. Arka tarafında da 80m2’lik camlı bir teras yaptık. Hemen altında ise eski iskeleyi ortaya çıkardık. Gemi, öküz arabası gibi emtialar koyduk.

İnkumu artık bizim mavi bayraklı sahilimiz olacak

İnkumu’na mavi bayrak alıyoruz. Konuyla ilgili Bakanlıkla görüştük ve hakkettiğimizi ifade ettiler. Ama fiziki anlamda yapmamız gerekenler var. Kumsalda yapılacak olan çalışmaları şu anda arkadaşlarımız görüşüyorlar. İnkumu artık bizim mavi bayraklı sahilimiz olacak. Bunun en büyük sebebi de orada gerçekleştirdiğimiz paket arıtma sistemidir. Artık oradaki kanalizasyonlar doğrudan denize gitmiyor. Bartın’da aynı şekilde ırmağa ve dolayısıyla denize kanalizasyon akmıyor. Münferiden gördüğümüz gözden kaçanlar varsa da hemen duruma el koyup onu kanalizasyon hattına bağlıyoruz.  Yine Irmak Islah Projesi var. Bu projede belediye olarak yer teslimi görevimiz var. Yer teslimi ile ilgili DSİ’ye yer teslimini yaptık. Artık sürece girdi. Bu proje gerçekleştiğinde temiz bir ırmakla güzel bir ıslah ile Bartın daha da güzelleşecektir Bartın’ın değerine değer katacaktır.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.