07 Eylül 2024
  • Bartın24°C
  • Ankara24°C
  • Bolu22°C
  • Kastamonu21°C
  • Zonguldak27°C
  • Karabük24°C

BARÜ, ÖĞRENCİ PROJELERİYLE TÜRKİYE 3’ÜNCÜSÜ OLDU

Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencileri TÜBİTAK 2209-A kapsamında kabul edilen proje sayısını 4’üncü yılda 685’e yükselterek 2023/1 döneminde Türkiye 3’üncüsü olmayı başardı.

BARÜ, öğrenci projeleriyle Türkiye 3’üncüsü oldu

03 Ekim 2023 Salı 10:31

Ulusal ve uluslararası sıralamalarda önemli bir yükseliş kaydeden Bartın Üniversitesinde (BARÜ) elde edilen kazanımların sürdürülebilir bir şekilde geleceğe taşınması hedefleniyor. Bu kapsamda öğrencilerini tüm çalışmaların merkezine alan üniversitede “Proje Tabanlı Öğrenme” stratejileriyle bilim ve teknoloji dünyasının yeni yıldızları yetiştiriliyor. Bu çalışmalar, BARÜ’lü öğrencilerin TÜBİTAK “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında elde ettikleri başarılarla taçlanıyor.

BARÜ’nün sürdürülebilir başarısı: 7 dönemde ilk 5’te yer aldı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen program kapsamında BARÜ’lü öğrenciler kabul edilen 150 proje ile 2023/1 döneminde Türkiye 3’üncüsü olmayı başardı. TÜBİTAK 2209-A destekleme programı kapsamında BARÜ’lü öğrencilerin 2019/2 döneminde 32, 2020/1 döneminde 27, 2020/2 döneminde 58, 2021/1 döneminde 52, 2021/2 döneminde 133, 2022/1 döneminde 164 ve 2022/2 döneminde ise 69 projesi desteklenmeye değer bulunmuştu. 4 yılda desteklenen proje sayısı 685’e ulaşan BARÜ, aynı zamanda 7 dönemde Türkiye’de ilk 5’te yer alarak sürdürülebilir bir başarı gösterdi.

Sanayiye yönelik araştırma projeleri de desteklendi

Ayrıca TÜBİTAK’ın teknolojik dönüşümün sağlanması ve değer zincirinde istenilen seviyelere ulaşılması için alanlarında başarılı öğrencileri desteklediği, üniversite sanayi iş birliğini geliştirmek ve yeni teknolojilere öğrencilerin erişimini sağlamak amacıyla çağrıya çıktığı program kapsamında da BARÜ’lü öğrencilere destek verildi. TÜBİTAK “2209-B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı” ile öğrencilerin hazırladığı 3 proje kabul edildi.

“Türkiye Yüzyılında öğrencilerimiz önemli roller alacak”

BARÜ’de proje kültürünün tabana yayılması için gösterilen gayrete vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bilim ve teknoloji temelinde katma değeri yüksek ürün ve hizmetler geliştirmek istiyoruz. Bu doğrultuda bilgi üretim sürecinde Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine ve dönüşümüne liderlik edecek nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi önceliklerimiz arasında yer alıyor. Türkiye Yüzyılında gençlerimizin üstleneceği misyonun farkındayız ve onlara inanıyoruz. Bu doğrultuda yarınlara olan yolculuğumuzun en önemli bileşeni olan öğrencilerimizi kutluyorum. Onlara yol arkadaşlığı yapan akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“Öz potansiyelimize olan inançla çalışıyoruz”

Rektör Uzun, bilim ve teknoloji temelli kalkınma anlayışıyla geleceğe değer katma hedefinde olduklarını da aktararak “Öz potansiyelimiz olan gençlerimizden aldığımız güç ile çalışıyor, ‘Tam bağımsız, güçlü Türkiye’ anlayışına katkı sunmaya devam ediyoruz. Bu düşüncelerle öğrencilerimize olan inancını dile getirerek kalite odaklı politikalarla bizleri daha iyiye ulaşma konusunda destekleyen YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye’nin milli teknoloji hamlesi ve dönüşümü noktasında çalışmalarımıza yön veren teşvikleri için TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal ile sürece olan kıymetli katkıları dolayısıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı Başkanımız (BİDEB) Prof. Dr. Sayın Ömer Faruk Ursavaş’a teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.