06 Mayıs 2024
  • Bartın12°C
  • Ankara12°C
  • Bolu9°C
  • Kastamonu8°C
  • Zonguldak13°C
  • Karabük13°C

BARTIN'DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI AŞILANMAYA BAŞLADI

Bartın'da sağlık çalışanları, Çin'den gelen CoronaVac aşısını olmaya başladı. Aşı dün ilk kez Sağlık Bakanı Koca'ya uygulanmıştı.

Bartın'da sağlık çalışanları aşılanmaya başladı

14 Ocak 2021 Perşembe 12:03

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca analizleri tamamlandıktan sonra "Acil Kullanım Onayı" verilen CoronaVac aşısı, ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı. Aşı uygulamasının başlaması nedeniyle Bartın Devlet Hastanesini ziyaret eden Vali Sinan Güner, İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol, Başhekim Uzm. Dr. Özkan Polat ve Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Beyhan Güner’le birlikte uygulamayı başlattı. İlk aşı Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Özkan Polat’a uygulandı. Bartın Devlet Hastanesi’nde ilk aşıyı olan sağlık personelleri ağrı ve sızı hissetmediklerini belirterek, aşının gerekliliğini ifade ettiler.

Aşı uygulamasını başlattı

 Covid-19 mücadelesinde tarihi bir dönüm noktasına gelindiğini, aşı uygulamasıyla birlikte tedbirlere uymak şartıyla hastalığa yakalanma oranında azalma beklendiğini; eski sağlıklı günlere ulaşmak için aşıya ilgi gösterilmesi gerektiğini; aşıyla ilgili algoritmanın Sağlık Bakanlığı tarafından belirlendiğini, sağlık çalışanlarından sonra riskli yaş ve meslek gruplarına randevu açılacağını; kendisinin de uygulama sırası geldiğinde aşı olacağını söyleyen Vali Sinan Güner, “sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarını takdirle izlediğini, aşı döneminde de aynı azim, gayret ve başarıya ulaşılacağından şüphesinin olmadığını” belirterek aşı uygulamasını başlattı.

whatsapp-image-2021-01-14-at-12.02.31.jpegwhatsapp-image-2021-01-14-at-12.02.32.jpeg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.