BARTIN SAHİLLERİ ONLARA EMANET
Bartın İl Özel İdaresi sorumluluk alanındaki Mugada, Büyükkızılkum, Hatipler, Güzelcehisar, Göçkün, Kapısıyu ve Çakraz sahillerinde toplam 21 kişilik cankurtaran ekibi göreve başlıyor.
31 Mayıs 2022 Salı 14:13
Bartın İl Özel İdaresi sorumluluk alanındaki Mugada, Büyükkızılkum, Hatipler, Güzelcehisar, Göçkün, Kapısıyu ve Çakraz sahillerinde toplam 21 kişilik cankurtaran ekibi göreve başlıyor. Bartın İl Özel İdaresi bünyesinde geçici statüde 4 ay çalıştırılmak üzere cankurtaran alımı yapıldı. Müracaat eden adaylarda gümüş cankurtaran belgesi şartı arandı. Alımlarda geçmiş yıllarda sahillerde görev alan cankurtaranlara öncelik verildi.
Boğulma Vakalarının Önüne Geçilmesi Hedefleniyor
Bartın İl Özel İdaresi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı cankurtaran timi, 21 kişilik ekip, 4 jet ski ve 2 Zodyak bot, 2 adet insansız cankurtaran robotu, 4 gözetleme kulesi ve diğer ekipmanlarla 10.00-20.00 saatleri arasında hizmet verecek. 1 Haziran’da göreve başlayacak olan cankurtaranlar 30 Eylül’e kadar görev yapacak. Büyük önem verilen bu hizmetle geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi boğulma vakalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.
2015 Yılından Buyana 1477 Kişi Kurtarıldı
Görevlendirilen cankurtaranlar sağlanan ekipmanlar sayesinde 2015 yılından bugüne kadar boğulma tehlikesi geçiren 1477 kişi kurtardı. Yine 2015 yılında 4, 2016 yılında 1 boğulma dışında can kaybı yaşanmadı. Tatilcilerin plajlara yoğun ilgi göstermesi nedeniyle cankurtaranlar, özellikle hafta sonları yoğun mesai yaptı.
İnsansız Cankurtaran Hayat Kurtaracak
Bartın İl Özel İdaresi sorumluluk alanındaki plajlarda kullanmak üzere 2 adet İnsansız Cankurtaran(İCA) Aracı satın aldı. Satın alınan bu 2 araç Çakraz ve Göçkün Plajlarında kullanılacak. Sorumluluk alanındaki sahillerde robot cankurtaran hizmeti ilk kez hayata geçirilecek. Uzaktan kumanda edilebilen robot cankurtaran boğulma vakalarına kötü hava koşullarında dahi çok hızlı müdahale edebiliyor.
15 Km/H Hıza Ulaşabiliyor
Tüm tasarımı ve üretimi yerli imkanlarla geliştirilen İnsansız Cankurtaran(İCA) Aracı yüksek manevra kabiliyeti ve güçlü motorları sayesinde 15 km/h hıza ulaşabiliyor. Uzaktan ses aktarımı sayesinde suda bulunan kişi ile iletişim kurabilen İCA, 200 kg kadar taşıma kapasitesine sahip olup, herhangi bir kazazedeyi en kısa sürede güvenli alana taşıyor.
Uzaktan Tespit ve Gözlem İmkanı Sunuyor
Dayanıklı ve hafif gövdeye sahip olan cihaz yüksek yerlerden dahi denize fırlatılarak operasyona başlayabiliyor. İCA, zorlu deniz şartlarında alabora olsa dahi göreve hız kesemeden devam edebiliyor. Yaklaşmanın mümkün olmadığı tehlikeli bölgelerde üzerinde bulunan ve anlık görüntü aktaran kamerası sayesinde uzaktan tespit ve gözlem imkanı sunuyor.
30 Dakika Çalışma Süresine Sahip
Yer yön belirleyici flaşörler ve aydınlatma sistemi sayesinde İCA, gece operasyonlarını da gerçekleştirebiliyor. 500 metre menzile ve 30 dakika çalışma süresine sahip İCA tekne güvertesi ve denize kıyısı olan her alanda rahatça konumlandırılarak olası boğulma vakalarını engelliyor.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.