27 Kasım 2024
  • Bartın3°C
  • Ankara-4°C
  • Bolu0°C
  • Kastamonu-6°C
  • Zonguldak7°C
  • Karabük0°C

BARTIN İLİNİN GÖÇ SORUNU DEĞERLENDİRİLDİ

“Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında ilimize gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan SGK İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda basının sorularını yanıtladı.

Bartın ilinin göç sorunu değerlendirildi

14 Ocak 2017 Cumartesi 12:12

“Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında ilimize gelen Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan, Çalışma Genel Müdürü- Daire Başkanı Kamil Yeşilyaprak, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü İSGÜM Kocaeli Bölge Müdürü Hüseyin Sezek, Sosyal Güvenlik Kurumu-Daire Başkanı Ahmet Yetim ve İŞKUR-Daire Başkanı Abdüllatif Gökdere SGK İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantı sonrası basının mensuplarının sorularını yanıtladılar. Heyet adına soruları yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan, ilimizde yaşanan göç sorunu ile ilgili soruya, amaçlarının Bartın’ın potansiyelini tespit edip, kaynakların ekonomiye kazandırılması olduğunu ifade etti.

Bartın’da 45 bin 814 emeklimiz var

Ceylan, konuşmasında: “Bizim amacımız ülkemizin ekonomik açıdan kalkınmasının hızla devam etmesi. İstihdamın, üretimin daralmadan geçmiş yıllarda olduğu gibi hızla artması. Rekabetin sağlanıp, hızla geliştirilmesi ve işsizlik oranının düşürülmesini hedefliyoruz. Çalışma hayatına atılacak gençlerimizin de desteklenmesini amaçlıyoruz. İŞKUR Müdürümüzü ziyaret ettik. Kendisi göreve yeni başladı. Sayın Müdürümüzün çalışanla çalıştıranı buluşturacak kapasitede olduğunu gördük. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bartın’da ki çalışmalarında başarılar diliyoruz. Amacımız ülkemizin 2023 hedeflerine ulaştırmak. Bu kapsamda da güzel ilimizi ziyaret ederek, çalışmaları yerinde görme fırsatı elde ettik. Bartın ilimizi ve çevre illerde kömür madeni işletimi ile ilgili istihdam olduğu malum. Tabi yeraltı kaynaklarımızın yanında turizm alanları da var. Tekstil sektörü de önemli bir yere sahip. Bu ziyaretlerimizde zaten amacımız illerin potansiyelini tespit etmek. Bartın’da 45 bin 814 emeklimiz var. Hali hazırda faaliyetlerini yürüten işverenlerin istihdam ihtiyaçlarını karşılamak için mesleki yeterlilik kurslarımızı önemsiyoruz. Bu kurslarımızı Bartın ili için de önemli buluyoruz. Bartın’ın kaynaklarının tespit edip ekonomiye kazandırılması amacıyla buradayız” dedi.

Denetimlerimizi sürekli yapıyoruz

Engellilerin istihdamı ile ilgili soruya ise İŞKUR İl Müdürü Adnan Arslan yanıt verdi. Arslan, konuşmasında: “Engelli istihdamı anlamında kadrolarında açık olan iş yerlerini uyararak kadronun doldurulması gerektiğini belirtiyoruz. İş yerlerimizin bu anlamda denetimlerini de yapıyoruz. Kontenjanın tamamlanmasını istiyoruz. Tabi bunun cezai müeyyideleri var. Bunun aynı zamanda sosyal sorumluluk olduğunu da gündeme getiriyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Bu konuda Bakanlığımız da çok büyük hassasiyet gösteriyor. Bizler de hassasiyetle takiplerimiz yapıp, işletmelerde oluşan kontenjan boşluğunun giderilmesi gerektiği noktasında uyarılarımızı yapıyoruz” şeklinde ifade etti.

Amacımız çalışanı da işvereni de korumak

Kayıt dışı istihdam ile ilgili yöneltilen soruya da Çalışma Genel Müdürü- Daire Başkanı İŞKUR-Daire Başkanı Abdüllatif Gökdere yanıt vererek, amaçlarının çalışanı da işvereni de korumak olduğunu belirtti. Gökdere, konuşmasında: “İŞKUR olarak Bartın ile ilgili verilerimizi sizlerle paylaşayım. Bartın ilinde İŞKUR’a gelerek işçi talebinde bulunan işverenlerin sayısı 2015 yılında 4 bin 990 iken 2016 yılında 4 bin 578 olarak gerçekleşmiş. İş arayanlara yardımcı olmamız gerektiğini ve rehberlik yapmamız gerektiği bilinciyle insanlara yardımcı olundu. Bu çalışmalar neticesinde Bartın’da İŞKUR vasıtayla işe yerleşenler 2016 5 bin 146 kişi olmuştur. Direkt doğrudan İŞKUR’a gelerek işe yerleşenler de 2 bin 113 kişi olmak üzere toplamda 7 bin 259 kişi işe yerleştirilmiş. Yine İşbaşı Eğitim Programı çerçevesinde işverenlerimize teşvik programlarımız var. 2016 yılı içerisinde 872 faydalanmış Mesleki Eğitim Kurslarından 599 kişi faydalanmış. Girişimcilik eğitimlerinden 250 kişi faydalanmıştır. Okul ziyaretleri de yapılarak öğrencilerimiz İŞKUR’un faaliyetleri ve iş olanakları ile ilgili bilgilendirilmiştir” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.