08 Eylül 2024
  • Bartın21°C
  • Ankara20°C
  • Bolu16°C
  • Kastamonu17°C
  • Zonguldak21°C
  • Karabük19°C

BAKAN TUNÇ KURBAN BAYRAMINI KUTLADI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kurban Bayramı nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç Kurban Bayramını Kutladı

15 Haziran 2024 Cumartesi 00:22

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kurban Bayramı nedeniyle açıklamalarda bulundu. Mutlulukların çoğaldığı, acıların paylaşılarak azaldığı özel günlerden biri olan Kurban Bayramı’na kavuşmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Bakan Yılmaz Tunç, “Allah’a yakınlaşmaya ve rızasına ulaşmaya vesile olan kurban, birbirimize, iyiye, doğruya ve güzele yakın olmaktır. Hemşehrilerimizin ve aziz milletimizin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, bayramın ailelerimize, milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Sevinçler Hüzne Dönüşmesin

Kurban Bayramı’nın paylaşma ve dayanışmanın zirveye çıktığı bereketli bir zaman olduğunu kaydeden Yılmaz Tunç, bu bayramın da milli birlik ve beraberliği pekiştireceğine, kardeşlik duygularını daha da artıracağına yürekten inandığını söyledi. Hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunanların ibadetlerinin kabul olmasını dileyen Tunç, bayram nedeniyle yola çıkan ve çıkacak olanlardan trafik kurallarına uymalarını istedi. Tunç, “Bayram ve tatil amacıyla yola çıkan tüm vatandaşlarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum. Lütfen emniyet kemerlerimizi takalım, hız yapmayalım, tüm kurallara hassasiyetle uyalım. Kavuşmalarımız, sevinçlerimiz hüzne dönüşmesin. Acılarla yüreğimiz yanmasın.” diye konuştu.

Filistin’de Akan Kan ve Gözyaşı Son Bulmalı

Filistin’de yaşanan saldırılara da değinen Adalet Bakanı Tunç, Filistinlilerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırımına uğradığına dikkat çekti. Terör örgütü gibi davranan İsrail’in bebek, çocuk, kadın demeden sivillerin üzerine ölüm yağdırdığını vurgulayan Tunç, “İnsan haklarını ve uluslararası hukuk kurallarını yok sayan İsrail’in yaptığı katliamlara maalesef birkaç cılız sesin haricinde dünyanın sesi çıkmamaktadır. İsrail’in hain saldırılarını şiddet ve nefretle kınıyor, soykırım ve katliamların en kısa sürede son bulmasını temenni ediyorum. Hain ve kalleş saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Türkiye olarak her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Kurban Bayramı’nın başta Filistin olmak üzere mazlum coğrafyalarda akan kan ve gözyaşının durmasına, tüm insanlık için barış ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.