ATIK PİLLER TOPLANARAK GERİ DÖNÜŞÜME GÖNDERİLECEK
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi ile TAP arasında imzalanan atık pillerin toplanması, bertaraf ve geri dönüşümü sağlanması amacıyla yapılan ve Bartın Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısında görüşülen protokolü değerlendirdi.
02 Nisan 2021 Cuma 12:09
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadı İşletmesi(TAP) arasında imzalanan atık pillerin toplanması, bertaraf ve geri dönüşümü sağlanması amacıyla yapılan ve Bartın Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısında görüşülen protokolü değerlendirdi. Protokolle ilgili bilgi veren Akın; “Belediye sınırları içerisinde atık haldeki pillerin çevreyi kirletmeyecek şekilde, doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortama verilmesinin önlenmesi için evsel ve diğer atıklardan ayrı toplanması, bertarafı ve geri dönüşümün yapılması amacıyla bu protokolü, Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği, 5393 sayılı Belediye Kanunun ve 2872sayılı Çevre Kanunu kapsamında hazırlayarak gündeme getirdik. Kaldı ki tüm canlılar için çok sayıda zararlı etkisi olan pillerin toplanarak zararsız hale getirilmesi doğrultusunda Bartın Belediyesi olarak önemli çalışmalar yapmıştık. Bu çalışmalarımıza Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ile yaptığımız protokol çevresinde de devam edeceğiz” dedi.
“Halkımıza Fayda Sağlayan Her Projeye Destek Veriyoruz”
Akın; “Hepimiz biliyoruz ki Civa, kurşun, çinko, lityum, kobalt gibi maddeler ve çeşitli kimyasallardan üretilen tüm pillerin insan sağlığına ve çevreye çok büyük zararları vardır. Bu pillerin gelişi güzel çöplere atılması, çevre ve canlı sağlığı açısından büyük tehlikeler meydana getirebilir. Zararlı maddelerin ve kimyasalların toprağa ve oradan da yeraltı sularına karışması en başta toprağı kullanılmaz hale getirir ve oluşturduğu su kirliliği sudaki ekosistemi alt üst eder. Zaman içerisinde bu etkiler insanlar üzerinde görülür. Uzmanlarca atık pillerin sebep olduğu hastalıkların başında, nörolojik bozukluklar, merkezi sinir sistemi hastalıkları, kanser, böbrek ve karaciğer hastalıklarının geldiği belirtilmektedir. Ayrıca bir küçük kalem pil 4 metrekare toprak kirletebiliyor. Buna engel olma adına bu protokol çerçevesinde atık pillerin evsel ve diğer atıklardan ayrı toplanması, bertarafı ve geri dönüşümünün yapılması sağlayacağız. Atık pil toplama kutularını belirlenen noktalara yerleştirerek, atık pillerin bu kutulara atılmasını sağlayacağız. Bu kutuların takibini yapacağız. Biriken atık pilleri muhafaza ederek, TAP’a teslim edeceğiz. Tabii okullarımızda da aynı çalışmayı yapacağız. Okullarımızda belirlenen noktalara kutular konularak, atık pillerin toplanılması sağlanacak. Atık pillerin toplanmasıyla ilgili pandemi koşulları sona erdiğinde eğitici toplantılar düzenleyeceğiz. Yine aynı şekilde TAP ile birlikte atık pil toplama kampanyaları gerçekleştireceğiz. Atık pillerin toplanması hususunun vatandaşlarımıza duyurulması adına çalışmalar yapacağız. Belediye olarak halkımıza fayda sağlayan her projeye destek veriyor ve içinde bulunarak aktif görev alıyoruz” şeklinde ifade etti.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.