18 Ekim 2024
  • Bartın6°C
  • Ankara4°C
  • Bolu6°C
  • Kastamonu6°C
  • Zonguldak9°C
  • Karabük8°C

AMASRALI, AİLE İÇİ ŞİDDETİN ÖNLENMESİ KONULU PROTOKOL İLE İLGİLİ BİLGİLER VERDİ

Esnaf Odası Başkanı Sinan Amasralı, taksici esnafıyla bir araya gelerek, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ile Türkiye Kadın Dernekleri arasında Aile İçi Şiddetin Önlenmesi için imzalanan protokolle ile ilgili bilgiler verdi.

Amasralı, Aile İçi Şiddetin Önlenmesi konulu protokol ile ilgili bilgiler verdi

01 Mayıs 2017 Pazartesi 10:08

Bartın Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sinan Amasralı, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu arasında Aile İçi Şiddetin Önlenmesi konusunda toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla imzalanan protokol çerçevesinde taksici esnafın Aile içi Şiddet Acil Yardım Hattı numaralarının yer aldığı stickerların, taksilerin sağ giriş kapısı camına yapıştırılması gerektiğini belirtti. Bartın Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasında taksici esnafıyla bir araya gelen Amasralı, protokol çerçevesinde yapıştırılması gereken stickerları esnafa dağıttı.

Esnafımızın gösterdiği duyarlılık örnek teşkil edecek

Konuyla ilgili açıklamasında Amasralı; “Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonumuz ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu(TKDF) arasında Aile İçi Şiddetin Önlenmesi konusunda protokol imzalandı. İmzalanan bu protokol çerçevesinde taksici esnafımızın gösterdiği duyarlılık toplumun diğer kesimlerine örnek teşkil edecektir. Şiddete ve istismara uğrayan kadınlarımız, stickerlarda yer alan numaraları arayarak polis, avukat ya da psikolog desteği alabilecek ve uğradığı bu şiddet karşısında yardım isteyebilecek” diye konuştu.

Esnafımız bu konuda da duyarlı davranacaktır

Amasralı; “Söz konusu protokol kapsamında odamıza gönderilen Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı numaralarının yer aldığı stickerların taksilerin sağ giriş kapısı camına yapıştırılmasının sağlanması isteniyor. Bizler de bugün bu protokolle ilgili sizleri bilgilendirdik. Sizden ricamız protokol kapsamında Arcalarınızın camına bu stickerları yapıştırmanız. Çünkü bu önemli bir konu. Her konuda duyarlılığı gösteren taksici esnafımız bu konuda da duyarlı davranacaktır” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.