27 Nisan 2024
  • Bartın16°C
  • Ankara22°C
  • Bolu13°C
  • Kastamonu21°C
  • Zonguldak14°C
  • Karabük18°C

37 ÜNİTE KAN VE KÖK HÜCRE BAĞIŞI TOPLANDI

Bartın Üniversitesi Yazıcılar ve Ağdacı Kampüsünde düzenlenen kan ve kök hücre bağışı kampanyasının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kan bağışı kampanyasının ilk gününde 37 ünite kan ve kök hücre bağışı toplandı.

37 ünite kan ve kök hücre bağışı toplandı

27 Ekim 2017 Cuma 23:29

Karabük Kan Bağış Merkezi tarafından Bartın Üniversitesi Kutlubey Yazıcılar Kampüsü ve Ağdacı Kampüsünde düzenlenen kan ve kök hücre bağışı kampanyasının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kan ve kök hücre bağışının ilk gününde 37 kişi bağışta bulundu. Bağış kampanyası ile ilgili bilgiler veren Karabük Kızılay Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Dinçer Karagöz; “Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediğimiz kan ve kök hücre bağışı etkinliğimizin ilk gününde havanın yağmurlu olmasına rağmen 37 ünite bağış aldık. Bu açıkçası bizim için sevindirici. Çünkü gün boyu havanın yağmurlu olmasına rağmen vatandaşlarımız gelip kan verdiler. İlk gün havanın yağışlı olmasına rağmen bu sayıya ulaşmamız, bağış kampanyasının ikinci gününde sayının daha da artacağını bize gösteriyor. İnşallah u sayıyı geçeceğimizi düşünüyorum. Burada ki kampanyadan da Bartın Üniversitesi’nde olduğu gibi önemli bir sayıyla tamamlamak istiyoruz” dedi.

Kan Alma Birimi Salı günleri açık olacak

Karagöz; “Bağış tırımız Bartın ilinden Safranbolu’ya geçecek. Misakı Milli Meydanı’nda kan bağışı kampanyamız olacak. Burada da vatandaşlarımızdan bağış talebinde bulunacağız. Bartın’da Salı günleri 10.30-16.00 saatleri arasında Bartın Kan Alma Birimi’nde bağışları almaya devam edeceğiz. Bir aydır bu birimde kan alamadık. Çünkü üniversite ayıydı. Çok yoğun geçiyor. Yaklaşık 150 ünite kan bağışı oluyor. Bu nedenle bir ay kapatmak zorunda kaldık. Ancak bundan sonraki haftalarda Salı günleri bu birim yeniden faaliyette olacak” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.