18 Ekim 2024
  • Bartın6°C
  • Ankara4°C
  • Bolu6°C
  • Kastamonu5°C
  • Zonguldak11°C
  • Karabük7°C

32 İŞLETME FAİZSİZ KREDİ ALMAYA HAK KAZANDI

KOSGEB Bartın İl Müdürü Abdurrahman Usta, KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi desteğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

32 işletme faizsiz kredi almaya hak kazandı

31 Aralık 2016 Cumartesi 12:18

KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi desteğiyle ilgili yaptığı açıklamada KOSGEB Bartın İl Müdürü Abdurrahman Usta: “Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Bakanımız Sayın Dr. Faruk Özlü tarafından 8 Aralık 2016 tarihinde yapılan KOSGEB’e üye 15 bin KOBİ’ye ilk 12 ay geri ödemesiz toplam 3 yıl vadeli 50.000 TL kredi sağlanacağına yönelik açıklamaları akabinde çalışmalar hızla başlatılmış ve 19-22 Aralık tarihleri arası da başvurular alınmıştır. KOBİ’lerimizin KOSGEB sıfır faizli işletme kredisi faiz desteğinden daha yaygın ve adil şekilde yararlanabilmesinin sağlanması amacıyla TUİK verilerine göre ildeki işletme sayısı esas alınarak il kotaları belirlenmiştir. Bu oranla yapılan hesap sonucu TUIK verilerine göre Türkiye genelinde 3.5 milyon KOBİ olduğu Bartın’da ise 7000 civarı KOBİ olduğundan hareketle oranlama yapılmış ve Türkiye genelinde bu destekten faydalanacak. 15.000 işletmeden Bartın’a 32 işletme düşmüştür” dedi..

Beyannamelerin güncel olması büyük önem arz ediyor

Usta, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Mikro işletme %93 (10 çalışandan az personeli olan ve 1 milyondan az net satış veya mali bilançosu olan işletmeler) Bartın'da faydalanmaya hak kazanan 32 işletmenin 30 ü bu kapsamdadır. Küçük işletme %6 (10-49 çalışanı olan ve 5 milyondan az net satış veya mali bilançosu olan işletmeler) Bartın'da faydalanmaya hak kazanan 32 işletmenin 2 si bu kapsamdadır. Orta işletme  %1 (50-249 çalışanı olan ve 40 milyondan az net satış veya mali bilançosu olan işletmeler) Bartın da bu kapsamda olup da faydalanmaya hak kazanan işletme yoktur. Bu kota uygulamasında her ölçek grubu kendi içerisinde çalışan sayısına göre, çalışan sayılarının da eşit olması durumunda net satış hasılatına göre yazılım tarafından yukarıdan aşağıya sıralanmıştır. Yapılan sıralama sonucu kota dahilinde asıl ve yedek liste oluşturulmuş ve asil listede yer alan işletmelere SMS ve e-posta yoluyla bilgilendirme yapılmıştır. KOSGEB Sıfır faizli işletme kredisi faiz desteği için ayrılan ödeneğin ve buna bağlı olarak da faydalanan işletme sayısının az olmasının nedeni KOSGEB’in 2016 yılı bütçesinden kalan ödeneğin o kadar olmasıdır. Fakat 2017 yılı ve sonrasında benzer programlar uygulanabileceğinden KOBİ bilgi beyannamelerin güncel olması büyük önem arz etmektedir. Kredi başvuruları tamamen objektif ve müdahaleye yer verilmeksizin belirtilen kriterler dahilinde değerlendirilmiş ve belirlenmiştir.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.