30 Nisan 2024
  • Bartın15°C
  • Ankara15°C
  • Bolu12°C
  • Kastamonu13°C
  • Zonguldak13°C
  • Karabük14°C

‘1 NİSAN’ DA BARTIN’DA YEPYENİ BİR YAŞAM BAŞLIYOR’

AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Aldatmaz, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesi projelerinin ana başlıklarına yer verilen seçim kitapçığı ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, projeleriyle ilgili kısa bilgiler verdi.

‘1 Nisan’ da Bartın’da yepyeni bir yaşam başlıyor’

04 Şubat 2019 Pazartesi 11:25

AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Aldatmaz, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesi projelerinin ana başlıklarına yer verilen seçim kitapçığı ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, projeleriyle ilgili kısa bilgiler verdi. Ayrıntılı proje tanıtımının 16 Şubat’ta yapılacağını söyleyen Aldatmaz, Bartın’ın çehresini değiştirecek birçok proje olduğunu söyledi.  Projeleriyle ilgili yaptığı açıklamasında Aldatmaz, şu ifadeleri kullandı; “Burası bizim evimiz ve birlikte başaracağız diyerek çıktığımız yolda hedefimiz ‘Marka Kent Ve Kuzey’in yıldızı’ olacak bir Bartın’dır. Bu hedefe doğru yol alırken; çağdaş belediyecilik çerçevesinde belediyemizin asli görevleri parklar, kaldırımlar, mezarlıklar, içilebilir su, çöpler ve hafriyatlar, bahçeler, yollar, çeşmeler, yollarda hız kesici engeller, ışıklandırmalar, devlet eli ile gerçekleştirilen projeler ve otobüs durakları gibi çalışmalar zaten asli görevlerimizdir. İşsizlik, ekonomik refah, çözümlenmiş ve gelişen trafik-ulaşım, sürdürülebilir ekonomik düzen, kaygıdan arınmış toplum, kültürel ve fiziksel gelişim, katılımcı yönetim, iyileştirilmiş alt yapı ve imarda çağdaş yapılanma marka kent ve kuzeyin yıldızı olmak için yapacaklarımızdır.

Bartın Limanı pazarlama sıkıntısını ortadan kaldıracak

Limanımız Türkiye’nin Tarımsal Ürün transferinde Özellikle Rusya piyasasına ihraç edilirken ki tek çıkış noktasıdır. Bu sayede pazarlama sorununu büyük oranda ortadan kaldıran limanımızın, bu benzersiz özelliği, 265 köyü ile tarımsal ürün üretme kapasitesini buluşturarak Bartın’ımıza ekonomik kalkınmanın en büyük işaretlerinden birini veriyor. Ayrıca şehrimizi kapsayan Devlet Teşvikli iki unsur tarımsal üretim ve pazarlama noktasında alt yapıyı bütünleyerek cazibe merkezi olmak için sistemi tamamlıyor. Limanımızı bir de turistlik yolcu girişine açtığımızda, dillere pelesenk olmuş, ‘Bartın ulaşım açısından geçiş güzergahının üstünde olmadığından, ziyaretçi alma özelliğine sahip değildir’ algısını da yıkmış oluyoruz. Son olarak limana ulaşan dalgalardan enerji elde etme teknolojisini de devreye soktuğumuzda ırmak boyunca sarf edilecek enerji ihtiyacı karşılanmış olacak.

Irmak Projesi çok önemli

Bartın’ımız, Türkiye’nin denizle buluştuğu noktadan şehir merkezine kadar ulaşımı devam eden ırmağı ile bu özelliğe sahip tek şehridir. Amasra ilçemize kadar gelip, Bartın’a asla uğramadan dönen, resmi kayıtlarla tescil edilmiş, yıllık 550 bin ziyaretçinin Bartın’ın merkez ekonomisine kazandırılması zaruri idi ve bunu büyük bir kapasite taşıyan Irmak Projesi ile taçlandırdık. Kurucaşile ilçemizde, modernize edilerek inşa edilecek yöresel gezi tekneleri ile hem limana gelen turistleri, hem de hali hazırda mevcut Amasra aktarmalı ziyaretçileri, inşa edilecek iskelelerden alarak, ırmağı hem gezi amaçlı, hem de ulaşım amaçlı kullanmış ve ekonomi üreten bir döngünün içine yerleştirmiş oluyoruz. Şehrin merkezine doğru gezi kıvamında transferini gerçekleştirdiğimiz ziyaretçileri, yine büyük bir projemiz olan; restore edilecek Tarihi Bartın Evlerinde, konaklamalarını sağlayacak adımla bütünleştiriyoruz. Tabii bu proje adım adım gerçekleştirilecek bir projedir. Irmağın temizlenme süreci, ırmağı şehir merkezine kadar ulaşım aracı haline getirme, ırmağın her 2 yakasını kapsayacak şekilde ve adım adım  etaplara bölerek, mega proje bütünlüğüne ulaştırılması ve son olarak da planlamamız doğrultusunda, Irmağın her 2 yakasında yer alan arazi sahiplerinin, bazı seçeneklerle  proje ortağı konumuna getirilmesi  hedeflenmektedir. Mega proje bütünlüğü içinde tarih turizmi, doğa turizmi, sağlık turizmi ve iş turizmi hedeflenen 4 turizm sektörüdür.

İki ırmak yakasını planladık

 tüm turizm sektörleri çerçevesinden bakıldığında,  2 mega kent, Ankara ve İstanbul’a oldukça yakın olan Bartın’ımız, turizm sektörlerini besleyebilmemiz noktasında büyük bir imkân tanımaktadır. Bu çerçevede her iki ırmak yakasının planlaması şu şekilde oluşacaktır; “Fuar Alanı, festival ve konser alanı, konsept otel çeşitleri, büyük kapasiteli otel, ırmak kenarı butik oteller, büyük ve küçük ölçekli konferans ve toplantı salonları, açık ve kapalı sanat üretim atölyeleri ve galerileri, yöresel ve modern el sanatları sergi alanları, açık ve kapalı müze alanları, çocuk eğlence merkezleri, ırmak seyir terasları, restoranlar için ayrılan bölgeler, kafeler için ayrılan alanlar, büfe ve kiosk noktaları, sokak lezzetleri dükkânları, çok amaçlı alışveriş mağazaları, cep sinemaları, sahne sanatları merkezi, kaykay parkuru, yürüyüş güzergahları, bisiklet yolları, revir alanı, bankamatik noktaları, turizm acentaları ofis alanları, oturma ve dinlenme alanları, ırmağın 2 yakasını birleştiren telesiyeç ve yaya köprüleri, ırmağın, doğal olarak bırakılan kısımlarında, film ve dizi sektörü için ayrılan plato alanları.” Tüm yatırımlar Bartın dışından gelecek ziyaretçilere göre planlanmaktadır. Yani, oluşturulacak turist kapasitesine hizmet amaçlıdır.

Sağlık ve doğa turizmi ekonomisi

Bartın limanımızın işlevsel hale getirilmesi, Saltukova Havalimanı’nın büyütülmesi ve İstanbul seferlerine başlayacak olması bizi dünyayla entegre duruma getirmektedir.(Saltukova Havalimanı, Hem pist büyütülmesi, hem de otomatik pilot cihazının kurulması ile, daimi çalışabilecek duruma gelmiştir. Ekolojik avantajlarımızla birlikte bütüne baktığımızda Marka Kent ve Kuzeyin Yıldızı olma sürecine, Sağlık ve Doğa turizmini de içerecek şekilde strateji kurmamız kaçınılmaz görünmekteydi. Diş sağlığı birimleri, cerrahi müdahale birimleri, kozmetik takviye birimleri, SPA merkezleri, doğayla uyumlu konaklama merkezleri, doğada at terapi çiftlikleri, ruhsal arınma kampları, doğa bisiklet aktiviteleri, tracking güzergâhları, off road ve ATV organizasyonları ve yayla konaklamalarıyla birleştirilmiş kayak merkezi planlamamız arasındadır. Şu ana kadar, Dünya Sağlık Turizmi Platformu Genel Sekreteri’nin de içinde bulunduğu, çok etkili iş ve profesyonel yönetici gurubu ile ilişki geliştirilmiş, bu çerçevede yapılanma ve destek konusunda ilerlemeler sağlanmıştır. Bir sonraki adım ise kendilerinin Bartın’ a daveti ve gerekli çalışmaların başlatılmasıdır. Birim birim paylaştığımız Projeler “Marka Kent ve Kuzeyin Yıldızı’’ olma hedefinin, en önemli unsurlarındandır.

Kulis ve Tanıtım Kurulu’nun etkisi

Şu ana kadar ki projelerin gerçekleştirilebilmesinde en önemli faktör dünyada da kabul edildiği gibi, sahip olduğumuz zenginlikleri ve bu doğrultuda arzuladığımız hayallerimizi en doğru şekliyle vizyon haline getirip tanıtmaktır. İşte bu gerçeklik altında reklam ve anlatma konusunda çok iyi olmamız gerekiyor. Bu amaçla en yüksek faydayı hedefleyecek bir kurul olan Kulis Ve Tanıtım Kurulunu hayata geçiriyor olacağız. Bartın halkını sürekli bilgilendirmek ve gelişmeleri aktarmak, şehrin öne çıkartılacak özelliklerine karar vermek, tanıtım şekline karar vermek, gerektiğinde kaynak temini için merkezi hükümete sunumlar yapmak, teşvik ve fonlar için veri tabanı oluşturarak sonuca gitmek, yurt içinde ve yurt dışında fuarlara katılarak yatırımcı dataları oluşturmak, dünya çapında tur operatörleriyle iletişim ve ilişki geliştirmek, işbirliğini arttırmak için dünya’nın ve ülkemizin bazı belediyeleriyle fahri kardeşlik ve dostluk bağını oluşturmak kurul işlevinin özetidir.

Sanayi üretim ekonomisi

Sanayi üretiminin ilk şartı ürettiğini transfer edebilmektir. Deniz ve havalimanı marifetlerinin tamamlanmasıyla bu yol büyük oranda açılacaktır. Demiryolu ulaşımının devreye girme olasılığı da cabası. İkinci en önemli faktör ana sarfiyat unsuru olan elektriktir ve bu konudaki yetersizlik Bartın’ımızı şimdiye kadar durduran en önemli faktör olmuştur. Yapılan çalışmalarla, şehrimize getireceğimiz yüksek enerji hattı, sanayi yatırımcılarına teşvik oluşturacaktır. Ayrıca büyüyen ve daha çok büyüyecek olan kentimiz enerji kesintilerinden dolayı mağdur olmayacaktır. Amasra Taşkömürü İşletmesi tarafından 2025 yılına kadar bütün fiziki koşulları hazır, 56 milyon ton koklaşmış kömürün yüzeye çıkartılması gerekmektedir. Bu durum ilimizi iki açıdan avantajlı duruma getirecektir. Bu kömür, demir ve çeliğin işlenmesi için kullanılan yakıttır. Bu da yanı başına demir çelik işleme hattanelerini oluşturmayı adeta mecbur kılmaktadır. Bu kömürün çıkartılmasında kullanılacak işgücü minimum 2000 kişi maksimum 4000 kişi olarak planlanmıştır. Böylece sizlere er ya da geç açılacak iş kapısının müjdesini vermiş olalım. Bunu vermemizdeki en temel etken hükümetin bu işte garantör rol oynamasıdır. Bu konuda gelişme oldukça sizleri de bilgilendireceğimizi vurgulamış olalım.

Tarihi evlerin restorasyonu ve kapalı-açık çarşı ekonomisi

Daha önceden de paylaştığımız gibi hali hazırda yerleri mevcut olan yıkılmış binaların diriltilmesiyle de elde edilecek takriben 250 adet tarihi binanın, restorasyon çalışmalarıyla konaklama merkezlerine dönüştürülmesi hedeflenmektedir. Bu Marka Kent ve Kuzeyin Yıldızı olabilme teması altında Mega Projenin en önemli ayaklarındandır. 0-2 yıl aralığında sadece bu sayede şehir merkezinde yaklaşık 750 ile 1000 kişinin istihdam edilmesi planlanmaktadır. Ortalama elde edilecek yatak kapasitesinin en az 2500 adet olması öngörülmektedir. Bunun öncelikle çarşı ekonomisine katacağı cironun en düşük haliyle yıllık 60 milyon TL olması beklenmektedir.

Danışma Merkezi kurulacak

En önemli atılımlardan bir tanesi de, konaklamalar sayesinde ekonomiye katılacak günlük 2500 kişilik ziyaretçinin, çarşımızın açılabilir-kapanabilir şemsiye sistemiyle, yağmur ve güneş ısısına karşın alışverişini kolaylaştıracak bir sistem ile donatılması projesidir. Ek olarak çarşının büyümesi ve ziyaretçinin artmasıyla, ticari faaliyet kollarının dengeli hale getirilmesiyle ilgili belediye bünyesinde bir Danışma Merkezinin kurulacağı müjdesini de vermiş olalım. Çok önemli bir amacı da hatırlatarak bu bölümü tamamlayalım: inşaat sektöründeki sıkıntılar hepimizin malumu. Bartın’ımızın gelişmesinde emeği ve katkısı olan müteahhitlerimize destek olacak bir programı tarihi evlerin restorasyonu çerçevesinde planladığımızı, müteahhitlerimizle bu paylaşımları daha sonra yapacağımızı vurgulayalım.

İnkumu mahalle olacak

Tabii ki öncelikle tünelden bahsediyoruz. Tünel gerçeğini İnkum’a eklediğimizde yol aşımı ve zaman kazanımı ile on iki aylık bir oturum tercihini sağlamış olacağız. Bunun finansmanı ve teknik olurluğu belediyenin kendi yaratacağı fonla bile rahatlıkla yapılabilecektir. İkinci olmazsa olmaz, zor olanı seçerek yaratılmış çöplüğün taşınması projesi olacaktır. İnkum sahilimizde yazın konaklayan halkımızın bu konuda ne kadar hassas oldukları yapacağımız projeyi destekler niteliktedir. Projemizin detaylarını, halkımıza ayrıca anlatacağız. Ayrıca tünel yapımının bir diğer avantajı; vatandaşlarımızın ırmak üzerine yapılacak marina düzenlenmesi ile İnkumu’ndan yürüyerek dahi deniz araçlarına ulaşmalarını sağlamak olacaktır. İnkumu’nun 12 ay oturulabilen bir mahalleye dönüşmesi ile artacak trafik sorunu, tünelin girişine yapılacak 1000 araçlık otopark ile çözülecek. Mahalle sakinleri kendi araçlarıyla evlerine ulaşırken, yoğun dönemlerde artan ziyaretçi miktarından doğan araç trafiğini bu otopark ile içeri girmeden engellemiş olacağız. İnkumu’nu 4 mevsim yaşanılabilir bir hale getirerek, istihdama katkı sağlayacağız. Yine bu çerçevede, İnkumu’nun sırtını dayadığı dağ eteğine, panoramik yamaç asansörü inşa edecek ve bunlarla ulaşılacak 360 derece seyir terasları oluşturacağız.

Trafik karmaşasını çözeceğiz

Sürekli Bartın’ın sorunu olduğu vurgulanan trafik karmaşasını çözeceğiz. İlk sorun çarşı merkezi olarak anlaşılmaktadır. Bunun için şehrin iki giriş noktasına deşarj yani otopark sistemi kuruyoruz. Kemerköprü girişinde, şu an ki Endüstri Meslek Lisesi’nin olduğu yere 2000 araçlık katlı otopark, merkez camii ve eki olarak cenaze merasim alanı, mağazalarında bulunduğu kompleks bir yapı ile trafiği, sorun başlamadan engellemiş oluyoruz. Diğer Çarşı Merkezi girişini de, yukarı çarşıdaki eski devlet hastanesinin yerinde bulunan İl Sağlık Müdürlüğü’nü zaten yeni hastaneye taşınması ile boşalan binayı 750 araçlık katlı otopark olarak tasarlıyoruz. Unuttuk sanmayın; Sağlık Ocağını, hemen yanında bulunan ve yıkılan hava lokalinin bulunduğu yere, daha modern bir şekilde inşa ettiğimizde, hizmet vermeye devam ediyor olacak. Çatmaca Kavşağında tıkanan trafik akışını önlemek için Çatmaca merkez bağlantısını transit hale getiriyoruz. Peki nasıl? Gölbucağı­­-Özel İdare istikametine yapacağımız üst geçit hattı ile bunu da sağlamış oluyoruz.

Bartınspor kurumsal bir yapıya kavuşturulacak

Bir şehrin en önemli markalarından biri o il ile özdeşleşmiş spor kulübüdür. Öncelikle futbol ile anılan spor kulübümüz şüphesiz ki Bartınspor’dur. Bartınspor’un öncelikle 3.Lig’e yükselmesi ve adım adım daha üst liglerde Bartın’ımızı temsil etmesi tüm vatandaşlarımızın en büyük arzusudur. Ancak bu, arkasında ciddi bir ekonomik gücün varlığı ile gerçekleştirilebilir. Öncelikle Bartınspor’un belediye desteği ile buluşması planlanmaktadır. İkinci olarak kendi gelir kaynaklarını yaratarak kurumsal bir yapıya kavuşması hedeflenmektedir. Bartınspor Kulübü nezdinde mevcut ve yetersiz tesisten çok daha modern ve kompleks bir yapılaşmanın planlamaya dahil edildiğini hatırlatmış olalım. Dahası futbol kulüplerinin kamp yaparken tercih edecekleri bir tesisleşmenin de program içine alındığını müjdeleyelim.mAmacımız 31 Mart seçimlerine en iyi şekilde hazırlanarak Bartın’ı ak belediyecilikle tanıştırmaktır. İsraf etmekten uzak yeni bir anlayışla bizim evimiz projeleriyle Bartın’ı Kuzeyin yıldızı ve marka şehir yapmak en büyük amacımız. Burası bizim evimiz ve birlikte başaracağız. İnşallah hepimizi için hayırlı olur. Tabii projelerimizi ana başlıklarıyla anlattığımız bir kitapçık hazırladık. Bu kitapçıkları vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. 16 Şubat’ta da projelerimizi ayrıntılarıyla kamuoyuyla paylaşacağız. İnşallah bu projelerimiz 31 Mart’ta Bartın’da yeni bir dönemin başlangıcına vesile olur.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.