20 Nisan 2024
  • Bartın11°C
  • Ankara11°C
  • Bolu8°C
  • Kastamonu9°C
  • Zonguldak12°C
  • Karabük10°C

ZONGULDAK-İSTANBUL SEFERLERİNDE FİYAT 89 TL’YE İNDİ

Türk Hava Yolları'nın gerçekleştirdiği İstanbul-Zonguldak uçağı 25 yolcuyla geldi, Zonguldak-İstanbul uçağı ise 60 yolcu ile gitti. Bu seferlerin ardından THY önemli bir karar alarak, Zonguldak-İstanbul Seferlerinde fiyatı 89 TL’ye indirdi.

Zonguldak-İstanbul Seferlerinde fiyat 89 TL’ye indi

15 Mayıs 2019 Çarşamba 00:44

1999 yılında açılan yıllık 500 bin yolcu kapasiteli Zonguldak Havalimanı'na 2009 yılından beri belirli aylarda sadece Almanya'nın Düsseldorf kentine uçak seferi düzenleniyordu. Yurtdışı uçuşlarının yanı sıra geçtiğimiz günlerde yurtiçi uçuşlarına da açıldı.  Uçağın pist başına kadar hassas yaklaşmasını sağlayan ILS cihazının havalimanında faaliyete geçmesinin ardından Türk Hava Yolları'nın iç hat seferleri de başladı.

Zonguldak Havalimanı tarihi

1947 yılında askeri havaalanı olarak yapılan Zonguldak Havalimanı bir süre sonra kapandı, 1999'da gördüğü tadilatın ardından tekrar açıldı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, havalimanı 31 Ocak 2002 tarihinde 'Trafik akışı olmadığı ve yolcu potansiyeli bulunmadığı' gerekçesiyle hiçbir uçak inmeden kapattı. Havalimanı, yapılan çalışmaların ardından 2006 yılında Valiliğin girişimleriyle kurulan Zonguldak Özel Sivil Havacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye (ZONHAV) 25 yıllığına kiralandı. Havalimanı uçakların rahat iniş kalkış yapılabilmesi için 2008 yılında valiliğin başlattığı kampanyayla toplanan parayla 235 metre yüksekliğindeki Bostancılar Dağı tıraşlandı.

İç hatlar geçmişte de denendi

Havalimanından, Almanya'da çok sayıda Zonguldaklı gurbetçi yaşadığı için 21 Temmuz 2009 tarihinde Duseldorf- Zonguldak dış hat uçak seferleri, belirli aylarda haftada bir gün gerçekleştirilmeye başlandı. ZONHAV'ın girişimleriyle 2012'de ilk kez konulan İstanbul ve Trabzon iç hat seferleri, 4 ay sonra yeterli yolcu kapasitesi sağlanamadığı için sonlandırıldı. ZONHAV, iç hat seferlerinin tekrar başlaması için çalışma başlattı. Türk Hava Yolları, uçağın pist başına kadar hassas yaklaşmasını sağlayan ILS cihazı olmadığını, kurulumu halinde iç hat seferlerine başlayabileceğini açıkladı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından ILS cihazı kurulması için başlatılan çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Türk Hava Yolları'nın iç hat seferleri de başladı.

Seferlerin kalıcı olmasını sağlayacağız

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç; “THY İstanbul-Zonguldak seferlerinin ilk uçuşunu gerçekleştirdik, hayırlı uğurlu olsun. Dünya markası Turkısh Airlines’in bölgemizde kalıcı olması, bölgemizin dünyaya açılması İçin Zonguldak, Bartın ve Karabük hep birlikte sahip çıkalım. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Şimdi sıra bölge illerimizin halkında. Zonguldak, Bartın, Karabük illerimiz başta olmak üzere bölge illeri olarak, Siyasetçilerimiz, Kamu kurumlarımız, Üniversitelerimiz, STK’larımız, iş ve ticaret dünyamız hep birlikte sahip çıkacağız ve seferlerin kalıcı olmasını sağlayacağız. THY biletlerde de indirime gitti. Zonguldak-İstanbul Seferlerinde fiyat 89 TL’ye indi. Teşekkürler THY” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.