28 Mart 2024
  • Bartın14°C
  • Ankara9°C
  • Bolu9°C
  • Kastamonu6°C
  • Zonguldak13°C
  • Karabük11°C

“YURTTAŞLARIN HAKLI TALEPLERİNİ ARTIK DUYUN”

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, Hasankadı beldesini ziyaret etti.

“Yurttaşların haklı taleplerini artık duyun”

28 Ağustos 2020 Cuma 22:15

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında, Hasankadı beldesine ziyarette bulundu. Ziyarette, CHP Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak, İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Kaleli, Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Şahin, CHP Belde Başkanı Hayri Özgün ve Kozcağız'ın önceki dönem Belediye Başkanlarından Meliha Okutay da kendisine eşlik etti. İlk olarak Cumhuriyet Halk Partisi Hasankadı Belde Örgütü’nü ziyaret eden Bankoğlu, ardından Hasankadı Belediye Başkanı Şeref Emiroğlu ve Hasankadı Merkez Mahallesi Muhtarı'nın da katılımıyla belde esnafını gezerek onların sorunlarını dinledi.

Büyük fedakârlıklarla çalıştığını hiç unutmamalıyız

Son olarak Hasankadı Belediyesi'ni ziyaret ederek beldedeki son gelişmeler hakkında da bilgi alan CHP Bartın Milletvekili, şu açıklamalarda bulundu: "Şu anda hepimizin öncelikle dikkat etmesi gereken husus, COVID-19 salgınının tekrar artış göstermesine karşı önlem almak, tedbirlere uymaya devam etmek. Özellikle yaşça büyük nüfusun fazla olduğu ilimizde ve beldemizde, bu konu çok daha büyük önem arz ediyor. Maske takmak ve mesafemizi korumak, aslında çok kolay ve basit önlemler. Bunlara dikkat etmediğimizde karşımıza çıkan tablo, ne yazık ki çok üzücü. Sağlık personelinin, tüm ülke çapında, yaklaşık 5,5 aydır insanüstü bir tempoyla ve büyük fedakârlıklarla çalıştığını hiç unutmamalıyız.Bizim dikkatsizliğimiz, onların emeklerini boşa çıkartıyor. Bu yüzden tüm hemşehrilerimi azami dikkat ve hassasiyete davet ediyorum.  Görüştüğümüz yurttaşların pek çoğu, ilçedeki yaşlı nüfus yoğunluğundan ve buna bağlı olarak beldedeki ambulans ihtiyacından bahsettiler. Ayrıca, itfaiye ile ilgili yangın söndürme aracı talebi de karşılanması gereken ihtiyaçlar arasında yer alıyor. Her iki hususta da bizzat kendim gerekli girişimlerde bulunup söz konusu talepleri daha önce de gündeme getirmiştim. Bunlar, hayati ihtiyaçlar ve esasında devletin büyük yapısı ile toplam bütçesi dikkate alındığında, karşılanması çok büyük masraflar gerektirmeyen kalemler.

Bir kez daha hatırlatıyorum

Öte yandan, Hasankadı beldemizde, hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda yaka seli meydana gelmişti. Bu gibi durumların kalıcı hasara sebep olmaması için gereken önlemlerin hızla alınması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Geri döndürülemez sonuçlarla karşılaşmak istemiyorsak örneğin, dere yatağı ıslahı projesinin DSİ tarafından bir an evvel tamamlanması gerekiyor. Yetkililerin, iktidar sahiplerinin bahsettiğim bu konulara artık öncelik vermesi şarttır. Bu önemli talepleri, bir kez daha hatırlatıyorum."

Ekonomik yönden üzücü bir tablo çizdi

Hasankadı beldesindeki esnaf ziyaretlerinin de, Bartın’ın genelinde olduğu gibi ekonomik yönden üzücü bir tablo çizdiğini belirten Bankoğlu, “Yurttaşların topyekûn refahını sağlamak, hükümetin görevidir. Yurttaşın görevlendirdiği, yetki verdiği siyasiler bu gerçeği unutmamalıdır. Ülkemizdeki öncelikler, yurttaş değil de yandaş üzerinden devam ettiği için maalesef bahsettiğim üzücü tablolar, her yerde karşımıza çıkıyor. İş arayan hemşehrimle, açlık sınırının çok altında bir gelirle yaşamaya çalışan asgari ücretliler ve emekliler, aynı talepte bulunuyor. Bizi görecek, artık bizim için çalışacak bir hükümet istiyoruz diyorlar. Hukuk uygulanmadan ekonomi düzelemez. Ekonomiyi sürdürülebilir kılmanın temel yolu da Katarlılara, Araplara toprak satmaktan değil, üretim ekonomisini tesis etmekten geçer. Yurttaşlara iş olanağı yaratan Cumhuriyet değeri fabrikaları satmak değil, mevcudu koruyarak yenileyip üstüne yenilerini yapmaktır esas olan. Bu düzenin böyle gitmediği ve bundan sonra gidemeyeceği artık gün gibi açıktır" açıklamasında bulunarak sözlerini noktaladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.