29 Mart 2024
  • Bartın17°C
  • Ankara13°C
  • Bolu12°C
  • Kastamonu11°C
  • Zonguldak18°C
  • Karabük16°C

YENİ KISITLAMALAR OLACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından basın toplantısı düzenledi.

Yeni kısıtlamalar olacak

27 Mart 2020 Cuma 20:43


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından basın toplantısı düzenledi. Bakan Koca, Bilim Kurulu’nun kısıtlama önerilerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiğini belirterek, kısıtlamalarla ilgili son kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verileceğini ifade etti.

Hastalığın yayılmasını engelleyecek şartları sağlamak zorundayız

Kısıtlamalarla ilgili net bir bilgi paylaşmayan Bakan Koca, ayrıntılı bilgilendirmenin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacağını söyledi. Bakan Koca, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Son 24 saatte 2 bin 69 pozitif vaka tespit ettik. Toplam vaka sayımız 5 bin 698. Bugün kaybettiğimiz 17 kişiyle can kaybımız 92'yi buldu. 42 hasta iyileşerek taburcu olmuştur. Bugün şartlar çok farklı. Önceki tedbirler şu an sadece avantaj fazlası değil. Biz 10 Mart'tan öncesine dönemeyiz. Önümüzdeki günler kesinlikle farklı olacak. Bu hastalık dünyada hayatı değiştirecek kabiliyete sahip. Hayat tarzımızda geçici bir değişikliğe gitmek gerekli. Temas kesildiğinde virüsün önü kesiliyor. Tedbirler aslında basit. Hastalığın yayılmasını engelleyecek şartları sağlamak ve onlara uymak zorundayız.

Şehirler izole edilebilir

Bugün Kurulumuzda en önemli toplantımızı yaptık. Dünyada başarı göstermiş faaliyetleri inceledik. Hastalığı bulunduğu sınırlan içinde tecrit edelim. Sosyal hareketlilik en alt düzeye inmelidir, buna göre düzenlemelidir. İnsanlar bunun için daha az karşılaşmalıdır. Sokakta geçirilecek zamanın kısıtlanması en önemli konu olmuştur. Virüsün yayılımını önlemek, virüsün yayıldığı yerleri sınırlandırmak. Bunun için hareketliliği olabildiğince azaltmak. Virüsün şehirden şehre taşınmasına set çekmek. Bu yaklaşım belki de şehirlerin izole edilmesi gibi düşünebilmesi gerekir. Artık yeni bir mücadele yöntemi hayata geçiyor. Hastalığın önünü keseceğine inanıyorum. Cumhurbaşkanımıza yeni kararları arz ettim.Kısıtlamalarla ilgili bir değerlendirmesi olacak.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.