26 Nisan 2024
  • Bartın16°C
  • Ankara22°C
  • Bolu18°C
  • Kastamonu21°C
  • Zonguldak17°C
  • Karabük22°C

VATANDAŞLARIN YOLLA İLGİLİ SIKINTISINA GEÇ DE OLSA KULAK VERİLDİ

Küçükkızılkum ve Hatipler köyleri arasında kalan 3 kilometrelik sahil yolunun 1700 metresi ile Büyükkızılkum Köyü yolu İl Özel İdaresi tarafından bakımdan geçirildi.

Vatandaşların yolla ilgili sıkıntısına geç de olsa kulak verildi

30 Ağustos 2020 Pazar 10:00

Bartın Merkez İlçeye bağlı Hatipler ve Küçükkızılkum Köylerinde ikamet eden vatandaşların yolla ilgili sıkıntısına geç de olsa İl Özel İdaresi kulak verdi. Küçükkızılkum ve Hatipler köyleri arasında kalan 3 kilometrelik sahil yolunun 1700 metrelik kısmında yama çalışması gerçekleştirildi. Geriye kalan 1300 metrelik kısmına da parke taşı döşenecek. Çalışmaların önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

Vatandaşlar parke taşı ile düzenlenmesini istemiyor

Hatipler Plajı yoluna yapılması düşünülen 1300 metre parke taşını vatandaşlar, kalıcı bir çözüm olarak görmüyor. Sahil yolunda yaşanan araç trafiği nedeniyle yola döşenecek olan parkenin zamanla çökeceğini belirten vatandaşlar, parke taşı yerine yoğun olarak kullanılan bu ana yolun sıcak asfalt ile yapılmasını talep ediyorlar.

Mahalle yollarına sıcak asfalt yapılırken, anayola parke taşı yapmak ne kadar doğru?

Yetkililere çağrıda bulunan vatandaşlar; “Sahil bölgesinin yoğun olarak kullandığı bu yolla ilgili 1200 metre sıcak asfalt olduğu ifade edilmişti. Ancak şimdi gelinen süreçte 1300 metre parke taşı yapılacağı söyleniyor. Bu yolda ciddi araç trafiği yaşanıyor. Sadece sahil bölgemiz değil, il dışından da çok sayıda gelenler oluyor. Çok işlek bir yol. O nedenle yapılacak olan parke taşı yolda yaşanan ulaşım sorununu tamamen ortadan kaldırmayacaktır. Bölgemiz orman ağırlıklı. Sürekli ormanda kesim çalışması yapılıyor. Ağaç yüklü kamyonların parke üzerinden gittiğini düşünün… Bunun yanında sadece ağaç yüklü kamyon da değil… Bu örnekleri artırmak mümkün. Köy yolundan çok sayıda çeşitli malzeme taşıyan yüklü kamyonlar geçiyor. Bu nedenle parkeler çökecektir. Yol bozulacaktır. Bu sıkıntıların yaşanmaması adına sıcak asfalt bu yol için daha uygun olacaktır. Birçok köyde mahalle aralarına dahi sıcak asfalt yapıldığını görüyoruz. Dar mahalle yollarına sıcak asfalt yapılırken, anayola parke taşı yapmak ne kadar doğru? İl Özel İdaresi’nin bu çalışmadan vazgeçip, sıcak asfaltı programa almasını istiyoruz. Tabii bunun kararını verecek olan ilgili merciler en doğru kararı verecektir. Parkede ısrar edilirse, yanlış yapıldığı kısa zamanda yaşanacak çökmeler sonrası anlaşılacaktır. İnşallah alınacak olan karar bölge için yararlı olur” şeklinde ifade ettiler.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.