24 Nisan 2024
  • Bartın21°C
  • Ankara19°C
  • Bolu21°C
  • Kastamonu17°C
  • Zonguldak26°C
  • Karabük16°C

VALİ DİRİM, GENÇ ÇİFTÇİLERE ÖNEMLİ ÇAĞRIDA BULUNDU

Vali Nusret Dirim, Kozcağız beldesine bağlı Sütlüce Köyü’nde Şükran Özdemir’e ait Mantar Yetiştiriciliği Tesisi ve Adil Yakışık’a ait elma bahçesi ile soğuk hava deposunu ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Vali Dirim, genç çiftçilere önemli çağrıda bulundu

29 Mart 2018 Perşembe 11:20

‘Herkes kendi işinin patronu olsun’

Vali Nusret Dirim, Kozcağız beldesine bağlı Sütlüce Köyü’nde Şükran Özdemir’e ait Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Desteklemeleri kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı çerçevesinde 100 metrekarelik alan 30 bin TL hibe ile 2017 yılında açılışı gerçekleştirilen Mantar Yetiştiriciliği Tesisini ziyaret etti. Bu tür tesislerin önemine dikkat çeken Vali Dirim, buradaki incelemelerinin ardından yine aynı köyde bulunan Adil Yakışık’a ait elma bahçesi ile soğuk hava deposunu ziyaret etti. Ziyaretlerde Vali Dirim’e İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram ve Sütlüce Köyü Muhtarı Ahmet Güner eşlik etti.

Örnek olsun istiyoruz

Tesis ile ilgili düşüncelerini paylaşan Vali Dirim; “Mantar Yetiştiriciliği Tesisimizi hep beraber gezdik. Çok mükemmel bir tesis. Bu tesis İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün destekleriyle genç çiftçimizin önemli bir girişimidir. İnşallah örnek olsun istiyoruz. Bu tür çalışmalar diğer çiftçilerimizi de cezbetsin. Onlar da bu sektöre girsinler. Herkes kendi işinin patronu olsun. Fabrikalarda iş aramaya gerek yok. Bu alanları boş bırakmayalım. Köylerimizde ekilmeyen bir sürü alanlar var. Bu alanların hepsinde bu tür faaliyetler yapılabilir” dedi.

Kestane ile ilgili çalışabiliriz

Dirim; “Köylerde boş alanlarda sadece mantar yetiştiriciliği değil, devletin desteklediği birçok tarımsal faaliyetler var. Hayvancılıkla ilgili de önemli desteklemeleri var. Arkadaşlarımız adeta yalvarıyorlar. Gelin bu destekten yararlanın diye. Çok hızlı yol alamıyoruz. Ancak yapılanlarında göğüs kabartıcı güzel tesisler olduğunu görüyoruz. Pazarlama sıkıntısı yok. Bunu bayanlar da erkekler de yapabiliyor. Sütlüce Köyü’nde iyi durumdayız. Çalışkan bir bölgemiz. Daha güzel şeyler yapabiliriz. Kestane ile ilgili çalışabiliriz. Kirsin Kestanesini soğuk hava depolarına alıp yıl boyu pazara çıkartabiliriz. Çok daha büyük bir gelir elde edilmesi söz konusu olabilir” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.